شناسهٔ خبر: 69954773 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدای آمریکا | لینک خبر

تجمع ۳ هزار کارگر در پارس جنوبی؛ اعتراضات صنفی در ایران ادامه دارد

صاحب‌خبر -

همزمان با اعتراض و تحصن سه هزار تن از کارگران پیمانکاری ۱۲ پالایشگاه در پارس جنوبی، بازنشستگان، کارکنان شرکت بهره‌برداری متروی تهران و کادر درمانی چهار بیمارستان اهواز هم روز سه شنبه ۶ آذر تجمع و تحصن کردند و خواستار تحقق مطالبات معیشتی و صنفی خود شدند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا و نیز کانال‌های تلگرامی کارگری، بی‌توجهی مسئولان پارس جنوبی به اعتراضات و مطالبات کارگران طی ۱۶ هفته گذشته موجب شد کارگران پیمانکاری هر ۱۲ پالایشگاه در تجمعی گسترده در مقابل ستاد مجتمع گاز پارس جنوبی و پالایشگاه دوم دست به اعتراض بزنند.

کانال‌ تلگرامی «کارگاه» شمار تجمع‌کنندگان را «حدود سه هزار تن» تخمین زده‌ است.

معترضان از جمله خواستار «بازنگری و اجرای صحیح طرح طبقه‌بندی مشاغل و نظام پرداخت عادلانه حقوق‌ها»، «ایجاد امنیت شغلی» و «عمل به توافقات قبلی بویژه درباره مرخصی استحقاقی» هستند.

تحصن‌کنندگان شعار دادند: «از شعار تا عمل، وعده‌های بی‌ثمر»، «حقوق عادلانه حق مسلم ماست»، « یک کلام، یک کلام، مزد بدون تبعیض والسلام والسلام»

در همین حال، به نوشته کانال «اعتراض مدنی بازار»، اعتصاب کارگران کارخانه نساجی بروجرد در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد و مزایا و حق بیمه روز سه‌شنبه وارد هشتمین روز شد.

بازنشستگان ۱۴۰۲ هم با تجمع در مقابل نهاد ریاست جمهوری در تهران و سردادن شعار، بر مطالبات معیشتی خود تاکید کردند.

برپایه ویدیوهای منتشرشده بازنشستگان فریاد زدند: «امروز و فردا نکن، حق ما رو ادا کن»، «این‌همه بی‌عدالتی، هرگز ندیده ملتی»، «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه» و «دشمن بازنشسته، دولت ورشکسته، «یا حق یا حق، بزن گردن ناحق»، «خدمت صادقانه، پاداش ظالمانه.»

بازنشستگان فرهنگی استان سمنان که دراین اعتراضات شرکت داشتند با در دست داشتن بنری خواستار دریافت« ۶۰ درصد باقیمانده سنوات» خود شدند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران اشاره کرد که نزدیک به ۱۵ ماه از زمان وعده پرداخت ۶۰ درصد پاداش بازنشستگی این گروه از بازنشستگان می‌گذرد، و با حمایت از این تجمع نوشت: «بی‌توجهی به مطالبات بازنشستگان فرهنگی و خلف وعده‌های مکرر دولت، نشانه آشکار از بی‌عدالتی سیستماتیک در نظام اداری کشور است.»

این شورا تاکید کرد: «بازنشستگان فرهنگی که سال‌ها در مسیر رشد و تعالی جامعه تلاش کرده‌اند، نباید قربانی ناکارآمدی مدیریتی و بی‌مسئولیتی مسئولان شوند.»

از سوی دیگر، در پی ادامه اعتراضات پرستاران و کادر درمان سه بیمارستان رازی، خمینی وگلستان در اهواز، کادر اتاق عمل بیمارستان طالقانی این شهر هم روز سه شنبه به اعتراضات پیوستند.

دلایل اعتراضات پرسنل درمانی اهواز از جمله شامل « حقوق های ناکافی وکشیده شدن پرسنل درمان به زیر خط فقر»، «تعلق کمترین ضریب حقوق در بیمارستان به اتاق عمل‌ها» و «عدم توجه معاونت توسعه به اعتراضات قانونی وسلسله مراتبی پرسنل» هستند.

تشدید مشکلات و معضلات پرستاران در مرداد سال جاری منجر به شکل‌گیری یک دوره اعتصاب سراسری پیوسته و دنباله‌دار شد که در آن صدها پرستار و کادر درمانی بیمارستان‌های دولتی با تاکید بر تحقق مطالبات صنفی و معیشتی خود اعتراضات و اعتصابات خود را دست کم در ۱۶ استان ایران آغاز و تا شهریور ماه ادامه دادند.

بنابر گزارش‌ها، پابرجا بودن مشکلات پرستاران باعث شده است تا رئیس‌کل سازمان نظام‌ پرستاری در نامه‌ای به وزیر بهداشت جمهوری اسلامی «افزایش تعداد بسته‌های خدمات پرستاری»، «افزایش ارزش نسبی خدمات برخی بخش‌ها» و «افزایش ضریب ریالی تعرفه پرستاری به صورت واقعی» را از جمله مطالبات پرستاران اعلام کند.

همزمان گروهی از کارکنان شرکت بهره‌برداری متروی تهران هم در اعتراض به تصمیم واگذاری مالکیت این شرکت به شهرداری تهران و همچنین عدم پرداخت معوقات حقوقی خود در مقابل ساختمان مترو تجمع کردند.

تجمع اعتراضی کارکنان شرکت بهره برداری متروی تهران:‌ «واگذاری شرکت ممنوع است»
لطفأ صبر کنيد
Embed اشتراک
تجمع اعتراضی کارکنان شرکت بهره برداری متروی تهران:‌ «واگذاری شرکت ممنوع است»
Embed اشتراک
کد در کلیپ بورد کپی شد.
عرض px ارتفاع px
  • در فیسبوک به اشتراک بگذارید
  • در ایکس به اشتراک بگذارید
The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00
دانلود
  • 240p | 2/0MB
  • 360p | 3/5MB
  • 480p | 7/4MB
  • 720p | 11/3MB
  • 1080p | 20/6MB

به گزارش ایلنا، معترضان انتقال شرکت بهره برداری مترو به شهرداری را موجب محاسبه نادرست بازنشستگی، مزایا و سختی کار و وارد شدن آسیب به حقوق خود می‌دانند.

از سوی دیگر، جمعی از بازنشستگان پتروشیمی خراسان هم در اعتراض به قطع بخشی از مزایای آنها در پی «تبانی صندوق بازنشستگی و کارفرما» اعتراض کردند.

دهها تن از بازنشستگان فرهنگی استان یزد هم با تجمع در مقابل اداره برنامه و بودجه یزد به اجرای ناقص قانون همسان سازی اعتراض کردند.

معترضان فریاد زدند: «تا حق خود نگیری، از پا نمی‌نشینیم»

گسترش اعتراضات صنفی گروه‌های مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مال‌باختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بی‌توجهی مقامات جمهوری اسلامی است.

تداوم اعتراضات معیشتی در ایران در روزهای جاری با تشدید مناقشات میان اسرائیل و جمهوری اسلامی هم‌زمان شده و التهاب در بازارهای مالی در ایران نیز همچنان ادامه دارد.