شناسهٔ خبر: 69954284 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

مدیریت تولید و مصرف انرژی در ترکیه

مصرف انرژی در ترکیه طی دهه اخیر با رشد سریعی رو به رو شده و بنظر می‌رسد این روند همچنان ادامه داشته باشد.

صاحب‌خبر -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما  مصرف انرژی در ترکیه طی دهه اخیر با رشد سریعی رو به رو شده و بنظر می‌رسد این روند همچنان ادامه داشته باشد.
بدلیل همین روند مصرف رو به رشد و با توجه به منابع تولید انرژی، سیاستگذاری و برنامه ریزی ترکیه در این بخش از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
 
<div id="video-display-embed-code_11759384"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4391770/11759384?width=600&height=350"></script></div>

هم اکنون در ترکیه ۵۰ میلیون مشترک برق در مسکن، ۶۶ هزار در بخش صنعت و ۷۷۱ هزار مشترک نیز در بخش کشاورزی و دامپروری، همچنین حدود ۲۵ میلیون مشترک گازی دارد.
بیشترین تقاضای مصرف برق در کشور ترکیه در سال جاری به ۵۵ هزار و ۵۵۶ مگاوات و بیشترین تقاضای انرژی مصرفی روزانه به ۱.۱ میلیارد کیلووات ساعت رسیده است.
 
بهای برق و گاز در ترکیه توسط سازمان کنترل بر بازار انرژی و بهای آب مصرفی توسط شهرداری‌ها تعیین و اعلام می‌شود، مطابق مقررات جاری ترکیه نرخ گاز، برق و آب مشترکان با توجه به میزان مصرفشان متغیر بوده، به این معنی که مشتریان پرمصرف برای دریافت این خدمات باید بهای بیشتری بپردازند.
 
متقاضیان حق اشتراک نیز با مراجعه به ادارات ذیربط و ارائه کارت شناسایی معتبر (دارای کد شهروندی/ملی) شماره تلفن، آدرس ثبت شده در پیشخوان دولت و پرداخت ودیعه می‌توانند از خرید این خدمات بهره‌مند شوند
 
هم اکنون ظرفیت نصب‌شده نیروگاهی ترکیه بالغ بر ۱۱ هزار مگاوات با تولید سالیانه ۳۲۲ میلیارد کیلووات‌ساعت بوده که ۴۲ درصد از انرژی برق تولیدی از سوخت گاز طبیعی، ۲۶ درصد از زغال‌سنگ، ۱۳ درصد نیروگاه‌های برق‌آبی و یک درصد از نیروگاه‌های بادی تآمین می‌شود.
 
ترکیه قصد دارد در گام نخست از برنامه توسعه اقتصادی میان مدت خود، ۳۰ درصد از تقاضای برق خود را از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین کند، در چارچوب این هدف، برنامه‌ریزی برای دستیابی به ظرفیت ۳۴ هزار مگاوات انرژی آبی، ۱۲ هزار مگاوات انرژی بادی، ۱۲ هزار مگاوات انرژی خورشیدی، یک‌هزار مگاوات انرژی زمین‌گرمایی و یک‌هزار مگاوات انرژی زیست‌توده (پس ماند و ضایعات) انجام شده است، از طرفی اعلام شده تا سال ۲۰۳۵ میلادی سهم انرژی‌های تجدید پذیر ترکیه در سبد انرژی از ۳۱ درصد به ۵۰ درصد ارتقا خواهد یافت.
 
در گام بعدی این برنامه نیز توسعه ظرفیت ۱۰ هزارمگاواتی برای انرژی خورشیدی و به همین میزان نیز برای انرژی بادی در مناطق دارای ظرفیت‌های انرژی‌های تجدیدپذیر در نظر گرفته شده است
 
آلپ ارسلان بایراکتار وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه اعلام کرد دولت قصد دارد با سرمایه گذاری ۱۰۸ میلیارد دلاری (بخش دولتی و خصوصی) سالانه یک‌هزار مگاوات ظرفیت انرژی تجدیدپذیر شامل بادی و خورشیدی را در این کشور راه‌اندازی کند
 
هم اکنون نخستین نیروگاه هسته‌ای آک کویو با ۴ رآکتور با ظرفیت ۱۲۰۰ مگاوات ساعت در مرسین ترکیه درحال ساخت است که پس از تکمیل، سالانه ۳۵ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید و ده درصد برق مورد نیاز ترکیه را تآمین خواهد کرد.
البته این تنها تاسیسات هسته‌ای ترکیه نخواهد بود و اقدامات اولیه برای ساخت دو تآسیسات هسته‌ای دیگر در سینوپ و تراکیا صورت گرفته است.
 
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در اجلاس انرژی استانبول با یادآوری اینکه در ۲۲ سال گذشته سرمایه‌گذاری‌های جدی در زمینه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر انجام داده‌ایم گفت: ما در حال اجرای پروژه‌های عظیم بادی، زمین گرمایی، خورشیدی و هسته‌ای هستیم و با افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر، هم اکنون در اروپا پنجم و در جهان یازدهم هستیم.
 
وی گفت امیدواریم در سال ۲۰۳۵ ظرفیت نصب شده خود را به ۱۲۰ هزار مگاوات ساعت افزایش دهیم.
 
ترکیه همزمان با اجرای برنامه‌های افزایش انرژی‌های تجدید پذیر در سبد انرژی، بر بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش گاز‌های گلخانه‌ای (از اجباری شدن عایق بندی ساختمان‌ها گرفته تا اجبار شهرک‌های صنعتی برای تولید برق مورد نیازشان از روش‌های تجدید پذیر و ...) نیز بطور جدی متمرکز شده است، در همین راستا هفته بهینه سازی انرژی در سراسر ترکیه بویژه در مدارس این کشور برگزار می‌شود.
 
 
 
باصداها :
آلپ ارسلان بایراکتار - وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه
رجب طیب اردوغان - رئیس جمهور ترکیه
------------