شناسهٔ خبر: 69954168 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

مراقب باشید اسباب بازی ها کودک را از شما دور نکنند!

‌امروزه والدین قبل از به دنیا آمدن فرزندشان انبوهی از اسباب‌بازی‌های مختلف را برای آن‌ها تهیه می‌کنند و به مرور خواهان آن هستند که بچه‌ها به وسیله بازی با اسباب‌بازی‌هایشان دست از سر آنها بردارند. این موضوع در مواردی منجر به تنهایی کودک و دلسردی از بازی می‌شود.

صاحب‌خبر -

‌امروزه والدین قبل از به دنیا آمدن فرزندشان انبوهی از اسباب‌بازی‌های مختلف را برای آن‌ها تهیه می‌کنند و به مرور خواهان آن هستند که بچه‌ها به وسیله بازی با اسباب‌بازی‌هایشان دست از سر آنها بردارند. این موضوع در مواردی منجر به تنهایی کودک و دلسردی از بازی می‌شود.
به گزارش همشهری آنلاین، بازی و اسباب بازی جزء جدا نشدنی دنیای کودکان است که به اندازه طول بشر قدمت دارد. هیچ کلاس و ابزار آموزشی نمی‌تواند اهمیت ساعات بازی آزاد کودکان را در یک محیط امن و غنی پر کند. کودکان به ساعاتی برای بازی نیاز دارند که به طور آزادانه و خلاق به تجربه دنیای اطراف خود مشغول باشند.
اینکه کودکان به چه تعداد اسباب بازی نیاز دارند و آیا ضرورت دارد که اتاق آن‌ها پر از وسایل بازی مختلف باشد یا اینکه باید تعداد محدودی اسباب بازی داشته باشند، از جمله سوالات متداول والدین است. والدین امروزه به نقش بازی و اسباب بازی‌ها در رشد مهارت‌ها و توانایی‌های فرزندشان آگاه هستند و به شکوفایی استعدادهای آنها توجه بیشتری نشان می‌دهند.
 والدین در فرآیند بازی باید نقش پررنگی داشته باشند
نور الدین محمودی با بیان اینکه یکی از ملزومات رشد کودکان بازی با آنها است و کودکان از طریق بازی رشد جسمی و فکری پیدا می کنند گفت: به لحاظ روان شناختی و تربیتی اسباب بازی خوب ابزاری است که بتواند تعامل بین والدین و فرزندان را تقویت کند. حاصل این تعامل آن است که کودک دنیای خارج از خود را می‌شناسد و احساس و عواطف او درگیر می‌شود. ارتباط مستقیم با والدین برای کودکان تا جایی مهم است که کودک حتی دوست دارد به نشانه‌های صورت والدین خود توجه کند و این موضوع برای او حاوی نکته‌های تربیتی خاصی است.
 اسباب بازی‌ها باید جنبه سرگرمی، تعلیمی و آموزشی داشته باشند
محمودی با بیان اینکه والدین نباید صرفا به وجه آموزشی بازی توجه داشته باشند و از طرفی برخی اسباب بازی‌ها فقط وجه سرگرم کننده دارند گفت: در انتخاب اسباب بازی‌ها باید به هر دو جنبه، سرگرم کنندگی و آموزش توجه شود چرا که کودک به وسیله اسباب بازی با عقل و احساس خود به جنبه زیبا شناسانه از شخصیتش می‌رسد. او همچنان سرگرم بازی است و ممکن است متوجه نشود که دارد یک سری از مهارت‌ها را می‌آموزد.
 اسباب‌ بازی‌ها باید چه ویژگی‌هایی داشته باشند؟
این پژوهشگر با بیان اینکه بهتر است والدین در انتخاب اسباب بازی‌ها، اعم از الکترونیکی، فکری و فیزیکی به معیارهایی توجه کنند گفت: اولین معیار این است که اسباب بازی مناسب سن کودک باشد. این مسئله چنان اهمیت دارد که با نادیده گرفتن آن ممکن است موجب آسیب‌هایی مثل ترس، پرخاشگری، صدمه فیزیکی و ... به کودک شود. دومین معیار این است که اسباب بازی کودک را به مشارکت با همسالان و خانواده تشویق کند و سومین ویژگی آن است که جنبه‌هایی از آموزش در بازی وجود داشته باشد که به خلاقیت و مهارت‌های زندگی و توسعه شناخت عاطفی و اجتماعی کودک منجر شود.