در آستانه هفتم آذر، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، میزبان امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی بود.
سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، در ابتدای این دیدار با اشاره به دستاورهای راهبردی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران همچون اجرای موفقیت آمیز ماموریت ناوگروه ۸۶، این اقدامات را در راستای توسعه امنیت افزای کشور و تقویت پایداری ملی کشور ستود.
وی ابراز امیدواری کرد که مأموریتهایی که فرماندهی کل قوا به این نیرو محول کردهاند، در راستای توسعه امنیت عرصه دریایی و اجرای برنامههای عملیاتی، همچنان بهخوبی و با موفقیت به انجام برسند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در سایه توجهات رهبری معظم انقلاب و با پیروی از راهبردهای ایشان، به نیرویی تبدیل شده که بتواند از تمامی مأموریتها و منافع ملی در عرصههای دریایی بهخوبی دفاع کرده و در کنار سایر نیروهای مسلح، اقتدار جمهوری اسلامی ایران را بیش از پیش توسعه دهد.
افزایش هماهنگی اقدامات دفاعی بین بخشهای کشوری و لشکری
سردار جلالی با بیان اینکه به تازگی شاهد تحول مهمی در حوزه پدافند غیرعامل هستیم، یادآور شد: با تدبیر رهبر معظم انقلاب و پیگیریهای فراوان، قانونی تحت عنوان قانون تشکیل پدافند غیرعامل در مجلس به تصویب رسید. برای اولین بار، اختیاراتی ویژه به کارگروه دائمی پدافند غیرعامل کشور بهعنوان عالیترین مرجع در این حوزه داده شده است تا بتواند در حوزههای لشکری و کشوری تصمیمگیری و مصوبات لازم را ابلاغ کند. این قانون، اختیارات کارگروه مذکور در بخش کشوری را افزایش داده و تأثیرگذاری آن را بیشتر کرده است.
وی افزود: تصمیمات این کمیته برای تمامی دستگاههای اجرایی کشور و نیروهای مسلح لازمالاجراست و تخطی از آن جرمانگاری شده است. همچنین، اساسنامه این سازمان بازنگری تصویب و ابلاغ شد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تاکید کرد: یکی از مأموریتهای جدیدی که در این اساسنامه اضافه شده است، هماهنگی اقدامات دفاعی بین بخشهای کشوری و لشکری است. این تغییرات باعث شده است که دفاع کشور انسجام بیشتری پیدا کند و تمامی دستگاهها در راستای سیاستهای دفاعی عمل کنند.
سردار جلالی افزود: همچنین در راستای ارتقای هماهنگیها، رئیس سازمان پدافند غیرعامل از سوی رئیسجمهور بهعنوان دستیار ویژه در این حوزه منصوب شده است. این نقش جدید شامل ۹ مأموریت کلیدی است که از جمله مهمترین آنها میتوان به اعمال سیاستهای دفاعی در طرحهای زیربنایی دولت، فرهنگسازی، برگزاری رزمایشها، آموزش، و هماهنگی دولت در پشتیبانی از دفاع کشور اشاره کرد. امید است که بتوانیم با این ظرفیتها، نقش مؤثری در پیشبرد اهداف دفاعی ایفا کنیم.
وی با بیان اینکه در حوزه پدافند غیرعامل دریا و سواحل، بهویژه در منطقه مکران، برنامههای متعددی در حال اجراست، گفت: سازمان پدافند غیرعامل کشور آماده است تا در فصل مشترک سیاستهای ابلاغی با حوزه پدافند غیرعامل، جلسات مشترکی را برای تهیه و تدوین برنامهها اجرایی، با نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار کند تا زمینه استفاده از تمامی امکانات موجود در بدنه دولت و نیروهای مسلح فراهم شود.
نگاه سازمان پدافند غیرعامل کشور، توسعهای و حرفهای است
امیردریادار ایرانی نیز در این دیدار با بیان اینکه نگاه سازمان پدافند غیرعامل، توسعهای و حرفهای است که تمامی شئون کشور را در برگرفته و ظرفیت بسیار بزرگی را ایجاد کرده است، اظهار کرد: امیدواریم این فرهنگ در تمامی سطوح جامعه، جاری و ساری گردد. در این مسیر، نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای ایفای نقش در راستای ماموریتهای مشترک اعلام میکند.
وی با اشاره به ماموریت ناوگروه ۸۶، آن را بسیار حائز اهمیت است دانست و متذکر شد: در این مأموریت، ما توانستیم اقتدار نظام، کشور و انقلاب را نه فقط در یک منطقه خاص، بلکه در سطح جهانی به نمایش بگذاریم. این اقدام نشان داد که ظرفیت ما نه فقط در کلام بلکه در عمل نیز اثبات شده است. این اقدام افتخاری برای کل نظام است که مجموعهای ۳۵۰ نفره، به نمایندگی از کشور، این گونه درخشیدهاند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: امروز به برکت این اقدامات، اقتدار جمهوری اسلامی ایران در سطح جهانی در حال توسعه است. امیدواریم با تلاشهای مستمر، این مسیر ادامه پیدا کند و موفقیتهای بیشتری حاصل شود. این مأموریت در شرایطی انجام شد که دشمنان نظام در اوج توطئهچینی علیه ایران بودند. اما همرزمان ما توانستند با اراده و توانمندی خود، این مأموریت را با موفقیت به سرانجام برسانند.
ابلاغ سیاستهای کلان اقتصاد دریا محور
دریادار ایرانی با بیان اینکه با ابلاغ سیاستهای ۹ گانه کلان توسعه اقتصاد دریا محور از سوی رهبری، شاهد حرکت جدی دولت در این حوزه هستیم، یادآور شد: یکی از بندهای این سیاستها، به پدافند غیرعامل اشاره دارد. نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز آمادگی خود را اعلام میکند تا با بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و دانشی موجود، نقش مؤثری در تحقق این سیاستها ایفا کند. امیدواریم بتوانیم گامهای مؤثری در این راستا برداریم.