شناسهٔ خبر: 69953372 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

چاپ کتاب توسط کانون پرورش فکری چه‌قدر طول می‌کشد؟ - اکونیوز

اقتصاد ایران: مدیرعامل کانون پرورش فکری گفت: چاپ کتاب به طور میانگین حدود یک سال و دو ماه در کانون طول می‌کشد که مطلوب ما نیست. تلاش می‌کنیم در نهایت بین ۶ تا ۹ ماه یک کتاب را چاپ کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، آئین «شب همدلی اهالی ادبیات کودک و نوجوان» با حضور نویسندگان، شاعران و هنرمندان کودک و نوجوان، حامد علامتی مدیرعامل و مسئولان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شامگاه دوشنبه 5 آذرماه در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون برگزار شد.

در این نشست شماری از نویسندگان هم‌چون مصطفی رحماندوست، محمد میرکیانی، علی باباجانی، مجید راستی، محمد گودرزی دهریزی، داود امیریان، غلامرضا بکتاش، محسن هجری، زهره پریرخ، پیوند فرهادی، اکرم کشایی، محمدرضا یوسفی، علی‌الله سلیمی، حسن احمدی، محمدرضا شمس، حسین فتاحی، بابک نیک‌طلب، مجید عمیق، حسین قربانزاده، جعفر توزنده‌جانی، مصطفی خرامان، یوسف علیخانی، کاظم اخوان، رفیع افتخار، شهرام شفیعی، بهناز ضرابی‌زاده، ناصر کشاورز، طاهره شهابی، حامد محقق، حبیب نظاری، مسلم قاسمی، حسین فدایی‌حسین، هادی خورشاهیان، پرویز امینی، علی خاکبازان، محمدعلی کشاورز، مریم اسلامی، مهناز فتاحی، علی‌اصغر عزتی‌پاک، مجید شفیعی، اکرم علیخانی، پری رضوی، یوسف قوجق، کمال شفیعی، کبری بابایی، مجتبی حاذق، پری رضوی، حسن دادشکر، مجید شفیعی، عادل بزدوده، افسانه احسانی و... حضور داشتند.

در ادامه، محمدرضا کریمی صارمی، معاون تولید کانون با نقل قولی از مدیرکل کانون استان کهگیلویه و بویراحمد مبنی بر این‌که با وجود نبودن هیچ سالن سینمایی در استان، فیلم باغ کیانوش به‌عنوان فیلمی جدید و اقتباسی به‌نمایش در آمده و هشت هزار نفر آن‌ را دیده‌اند و دو هزار نفر نیز در نوبت دیدن آن هستند، گفت: افزایش شمارگان چاپ این کتاب همزمان با پخش فیلم نشان می‌دهد قدرت ادبیات آن‌قدر زیاد است که اثر ادبی را به شاهکار تبدیل کند. پیش‌بینی می شود دست‌کم یک و نیم میلیون نفر فیلم سینمایی باغ کیانوش را ببینند.

وی افزود: در خدمت نویسندگانی هستیم که به عنوان گنجینه ارزشمند می‌توانند سینمای ما را ارزشمند کنند. شما نویسندگان آثار مکتوب قابل اقتباس در سینما را به ما معرفی کنید تا در معاونت تولید کانون، آن‌ها را به اثر سینمایی تبدیل کنیم و سینمای ارزشی بی‌رمق، بار دیگر با اندیشه‌های پاک و قلم شما جان بگیرد. در دو سال گذشته کانون به سمت سینمای اقتباسی رفته و از آثار نویسندگان استفاده کرده است و در این زمان کانون ۳۰۰ جایزه جهانی و داخلی کسب کرده که بسیاری از آن‌ها برگرفته از قلم شما نویسندگان است.

فعالیت ۱۰۴۰ مرکز کانون پرورش فکری

فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون در این نشست با اشاره به اینکه در کلاس پنجم عضو کتابخانه پستی کانون شده است، گفت: پیش از خدمت در کانون به عنوان فعال فرهنگی و مترجم‌، انتقال‌دهنده کتاب‌های نویسندگان به کشورهای دیگر بودم. ما در مراکز کانون بیشترین مشتری کتاب‌های نویسندگان هستیم.

وی افزود: کانون ۱۰۴۰ مرکز فرهنگی هنری در سراسر کشور دارد. تلاش می‌کنیم کتاب‌های مرکز کانون را به‌روز کنیم. در دو سال‌گذشته علاوه بر کتاب‌هایی که کانون چاپ کرده است، ۴۶ عنوان کتاب از ناشران دیگر خریدیم. از ابتدای امسال تاکنون نیز ۲۹ عنوان کتاب از ناشران دیگر خریداری کردیم.

معاون فرهنگی کانون پیشنهاد داد اگر نویسندگان احساس می‌کنند کتاب‌شان مناسب عرضه در کتاب‌خانه‌های کانون هست و یا کتاب‌شان تجدید چاپ نشده است به کانون اطلاع دهند تا نسبت به چاپ و عرضه آن کتاب‌ها اقدام صورت گیرد.

فلاح گفت: ظرفیت فعالیت‌های علمی در مراکز کانون و مراجعه بچه‌ها به کانون و میزان علاقه آن‌ها به کتاب‌های کانون افزایش یافته است. رویداد «گفت‌گو با قصر آسمانی» را داشتیم که ۱۴ کشور این گفت‌وگو با فضانوردان ایستگاه فضایی چین را تماشا کردند و دو و نیم میلیون دانش‌آموز آن را از شبکه شاد دیدند. امسال کانون برای اولین بار جایزه ترویج علم در سال ۱۴۰۳ را دریافت کرد. هفته آینده شاهد گشایش کانون علوم و فناوری‌های نوین در کانون خواهیم بود. این کانون به منظور جذب و ارتباط بچه‌ها با کانون و مقدمه‌ای برای دستیابی به ایرانی غنی است.

ویدا ملکی، معاون فرهنگی کانون استان تهران نیز در این‌برنامه گفت: به‌عنوان کسی که برنامه‌های دو پنجره و حضور نویسندگان را در مراکز کانون هماهنگ می‌کنم، هر بار که نویسندگان را به مراکز کانون دعوت می‌کنم، شاهد ذوق و شوق بچه‌ها هستند و این مسئله حالم را خوب می‌کند. آن‌چه امروز با آن مواجه هستیم حاصل امروز نیست بلکه ماحصل سال‌های گذشته است. برای دیدن نتیجه کارهای فرهنگی امروز باید تا سال‌های بعد منتظر بمانیم. این ماهیت کارهای فرهنگی است.

وی ادامه داد: زمانی در کانون برنامه گزارمان(گزارش ماهانه نقد و تحلیل کتاب برای مربیان کانون) اجرا و آثار نویسندگان در استان‌ها مورد نقد و تحلیل مربیان و اعضا کانون قرار می‌گرفت بدین ترتیب در ستاد با نگاه اعضا و مربیان کانون آشنا می‌شدیم و موارد را به نویسنده منتقل می‌کردیم که در چاپ‌های بعدی لحاظ کند. چند سالی‌است که این برنامه منحل شده است و امیدواریم این برنامه که پیوند نویسندگان با اعضای کانون بود، برقرار شود.

در ادامه این نشست تعدادی از نویسندگان نقطه‌نظرهای خود را بیان کردند. راه‌اندازی مراکزی که تعطیل شده است، ایجاد نگاه مهربانانه و پرهیز از نگاه امنیتی در کانون به منظور جذب حداکثری نویسندگان و هنرمندان، ارتباط مستمر کانون با نویسندگان در طول سال، توجه بیشتر به اعضای کانون در طرح‌ها و فرآیند تولیدات کانون، توجه به حدود تغییرات قابل قبول در برنامه‌ها با وجود پیشرفت فناوری، طولانی شدن فرآیند چاپ کتاب و وجود شورای عالی انتشارات از مهم‌ترین نکاتی بود که‌ توسط برخی نویسندگان مطرح شد.

بالا بردن کیفیت کتاب‌، کوتاه کردن فرآیند چاپ در کانون

در پایان نشست هم علامتی گفت: روزی که به کانون آمدم بیش از چهار ، پنج سال برای چاپ کتاب معطلی وجود داشت. نخستین کاری که انجام دادم این بود که کتاب‌های از پیش مانده را چاپ کنیم. به‌عنوان مثال آقای مصطفی خرمان سه کتاب در انتظار چاپ داشت که یکی از آن‌ها مربوط به ۱۰ سال پیش بود و واقعاً شرمنده ایشان شدم. آن زمان تلاش کردیم که زمان چاپ کتاب را کوتاه کنیم. در حال حاضر به طور میانگین حدود یک سال و دو ماه چاپ کتاب در کانون طول می‌کشد که مطلوب ما نیست. تلاش می‌کنیم که در نهایت بین ۶ تا ۹ ماه یک کتاب را چاپ کنیم.

وی در پاسخ به دغدغه مصطفی خرامان مبنی بر عدم ضرورت وجود شورای عالی کتاب با وجود فعالیت شوراهای تخصصی کتاب در کانون افزود: هر مجموعه‌ای مراحل خود را دارد. در شورای عالی کتاب، رای شخصی وجود ندارد بلکه به‌طور جمعی رای‌گیری می‌شود. در عین حال تعداد کتاب‌های مردود بسیار کم است و بیشتر آثار تایید یا تایید مشروط می‌شود. در مورد کارگروه‌های تشکیل شده در کانون نیز تلاش می‌کنیم این روند تسهیل و شفافیت لحاظ شود.

مدیرعامل کانون پرورش فکری در ادامه گفت: در یک سال گذشته هزار عنوان کتاب چاپ یا بازنشر شده است. از این هزار عنوان، ۸۰ درصد تجدید چاپ بودند که در دوره مدیران دیگر چاپ شده بودند. برخی از کتاب‌های ما وارد باشگاه ۵۰۰ هزار تایی و ۴۰۰ هزار تایی شدند. مجموعه کتاب«اختران» به چرخه چاپ آمد. ۳۵ درصد کتاب‌های ما چاپ اول هستند. سه میلیون کتاب سال گذشته چاپ کردیم که ۲۵ میلیارد هزینه داشت که البته این یک نوع سرمایه‌گذاری است. کتاب در اولویت ماست. در کانون باید کار را با کتاب شروع، ادامه و پایان دهیم.

علامتی گفت: در کانون جریان‌سازی کتاب را در تئاتر و سینما و انیمیشن داریم. فیلم باغ کیانوش که در پرده سینما نمایش داده می‌شود برگرفته از رمان باغ کیانوش است که در کانون چاپ شده است. در حال حاضر آقای رسول صدر عاملی فیلم کتاب «زیبا صدایم کن» را می‌سازد. فیلم کتاب «هستی» هم در حال ساخت است. ما داریم به این سمت و سو می‌رویم که از کتاب‌ها فیلم، انیمیشن و تئاتر ساخته شود. برنامه «دو پنجره» را در استان‌ها داریم که به واسطه آن نویسنده‌ها با بچه‌ها ارتباط داشته باشند. معاونت فرهنگی و تولید کانون باید این نویسنده‌ها را به شهرستان‌ها ببرد. به عنوان مثال وقتی آقای میرکیانی و رحماندوست به استان‌ها می‌روند، بچه‌ها مشتاق می‌شوند برای نویسندگی و کتاب خواندن.

وی افزود: خوانش کتاب‌ها در مراکز کانون اتفاق افتاده است. پویش‌های کتابخوانی را راه انداختیم. مفتخرم امروز میزان فروش کتاب‌های ما در سایر مراکز بیشتر از خود فروشگاه‌های کانون است. کتاب‌های کانون از کانون بیرون آمده و در طاقچه و دیجی کالا قرار گرفته است. در جلسه بعدی مسائل مطرح شده را از من مطالبه کنید. یا نباید کتاب چاپ کنیم یا باید درست و خوب کتاب چاپ کنیم. به عنوان مدیرعامل کانون سعی می‌کنم کتاب درجه یک چاپ کنم که مخاطب هم داشته باشد. شعار ما این است که ما باید به سمت مخاطب برویم و منتظر نشویم که مخاطب سمت ما بیاید.

مدیرعامل کانون پرورش فکری محتوا، قطع، قلم و تصویرگری کتاب را از مباحث مهم و مجزا از هم دانست و افزود: به عنوان مثال کودک، اول تصویر کتاب را می‌بیند. پس تصویرگری مسئله مهمی است. اصول تربیتی ما نیز باید در کتاب‌ها لحاظ شود و مطالب را به خوبی انتقال دهیم. این‌روزها مسئله هوش مصنوعی مطرح است و باید متناسب با شرایط پیش رویم. البته معتقدم هیچ چیز جای کتاب فیزیکی را نمی‌گیرد. هنوز لالایی‌های ما جای خود را دارد. دخترم با مجموعه لالایی‌هایی که آقای رحماندوست به او هدیه داده است، می‌خوابد.

علامتی گفت: بر اساس وظیفه‌ای که داشتم و تذکراتی که شما مطرح کردید، تلاش می‌کنم در سریع‌ترین زمان موارد ذکر شده را پیگیری و حل کنم. در نشست‌های بعدی می‌توانید آن‌ها را از من مطالبه کنید. ما فقط انتشارات کانون را نمی‌بینیم. با ناشران رقابت نمی‌کنیم. از حدود ۶۰ انتشارات کتاب خریدیم. زمانی بود که به مراکز کانون کتاب نمی‌رفت. الان هر دو سه ماه یک بار، کتاب به مراکز کانون ارسال می‌شود و امیدواریم روزی برسد که هر هفته به مراکز کانون کتاب ارسال کنیم. ما هر ۸ ساعت یک کتاب چاپ کردیم. ما دنبال مخاطب هستیم نه سود. ۸ میلیون کودک ابتدایی داریم. بهای کتاب‌های کانون نسبت به بقیه کتاب‌ها ۱۰، ۲۰ درصد کمتر است. نویسندگان و هنرمندان باید پای کار باشند و با کانون همکاری کنند تا تنوع محصولات داشته باشیم.

وی گفت: آقای رسول صدر عاملی و آقای مجید مجیدی جزو بزرگان سینمای ما هستند که برای کانون هم فیلم می‌سازند. از طرفی ما علاوه بر پیشکسوتان از جوانان هم استفاده می‌کنیم، به عنوان مثال آقای موحد جزو سازندگان فیلم اولی فیلم باغ کیانوش و آقای خواجه پاشا از فیلم‌سازان جوان «در آغوش درخت» را ساختند. انیمیشن بچه زرنگ کانون بیش از ۶۳ میلیارد تومان فروش و دومیلیون مخاطب داشته است. در حوزه نویسندگی باید از اساتیدی مانند آقایان رحماندوست، میرکیانی، امیریان و پوروهاب استفاده کنیم. علاوه بر این باشگاه‌های ما فعال شده است تا نویسندگان و شاعران نوجوان پرورش دهد و از دل کار گروه‌های ما باید هنرمندان و نویسندگان بیرون بیاید.

مدیرعامل کانون پرورش فکری در پایان گفت: راه‌اندازی مراکزی که تعطیل شده، ایجاد نگاه مهربانانه و پرهیز از نگاه امنیتی در کانون به منظور جذب حداکثری نویسندگان و هنرمندان، ارتباط مستمر کانون با نویسندگان در طول سال، توجه بیشتر به اعضای کانون در طرح‌ها و فرآیند تولیدات کانون، توجه به حدود تغییرات قابل قبول در برنامه‌ها با وجود پیشرفت فناوری، طولانی شدن فرآیند چاپ کتاب و وجود شورای عالی انتشارات از مهم‌ترین نکاتی بود که‌ در این نشست از سوی برخی نویسندگان مطرح شد.

برچسب‌ها: