شناسهٔ خبر: 69947874 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان:

فیلمی با اقتباس از کتاب «زیبا صدایم کن» توسط رسول صدرعاملی ساخته می‌شود

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: رسول صدر عاملی فیلم کتاب «زیبا صدایم کن» را می‌سازد. فیلم کتاب «هستی» هم در حال ساخت است. به این سمت می‌رویم که از کتاب‌ها فیلم، انیمیشن و تئاتر ساخته شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، حامد علامتی شامگاه پنجم آذر۱۴۰۳ شماری از نویسندگان، شاعران، پژوهشگران، نمایشنامه‌نویسان و پژوهشگران حوزه ادبیات را در نشستی با عنوان هم‌دلی اهالی ادبیات کودک و نوجوان را گردهم آورد تا سخنان و دغدغه‌های آنان را بشنود و با آن‌ها به گفت‌وگو و هم‌فکری بپردازد.

وی در نخست این نویسندگان، شاعران، هنرمندان، مربیان و کودکان و نوجوانان را سرمایه‌های گرانسنگ کانون توصیف کرد و با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست تاکید کرد: وقتی پدر و مادری نشان مرغک را روی کتابی می‌بیند با اعتماد، کتاب کانون را توصیه و خریداری می‌کند. این اعتماد برای ما ارزشمند و جزو سرمایه‌های ماست.

علامتی توضیح داد: بنا بود این نشست در هفته گذشته به مناسبت هفته کتاب برگزار شود که با توجه به پیگیری‌های همکاران و شلوغی‌های برنامه‌ها، آن را به این هفته موکول کردیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: بنده و همکارانم، مطالبی که عزیزان در این جلسه گفتند را یادداشت کردیم. نکات دقیقی بود که آنها را پیگیری خواهیم کرد. تلاش ما این است که اگر عزیزی در کانون فعالیت می‌کند، این کار را با آرامش خاطر انجام دهد و فعالیت خود را به خوبی به منصه ظهور بگذارد. با برخی از دستگاه‌ها، مسائل مطرح شده را در میان می‌گذاریم که حل و فصل مشکلات به خوبی صورت گیرد. عزیزانی که با ما کار می‌کنند، می‌دانند که در جهت رفع مشکلات تلاش می‌کنیم.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اظهار داشت: روزی که به کانون آمدم بیش از چهار ، پنج سال برای چاپ کتاب معطلی وجود داشت. نخستین کاری که انجام دادم این بود که کتاب‌های از پیش مانده را چاپ کنیم. به‌عنوان مثال آقای مصطفی خرمان سه کتاب در انتظار چاپ داشت که یکی از آن‌ها مربوط به ۱۰ سال پیش بود و واقعاً شرمنده ایشان شدم.

وی با بیان این‌که در آن زمان تلاش کردیم که زمان چاپ کتاب را کوتاه کنیم، گفت: در حال حاضر به طور میانگین حدود یک سال و دو ماه چاپ کتاب در کانون طول می‌کشد که مطلوب ما نیست. تلاش می‌کنیم که در نهایت بین ۶ تا ۹ ماه یک کتاب را چاپ کنیم.

علامتی در پاسخ به دغدغه مصطفی خرامان مبنی بر عدم ضرورت وجود شورای عالی کتاب با وجود فعالیت شوراهای تخصصی کتاب در کانون تصریح کرد: هر مجموعه‌ای مراحل خود را دارد. در شورای عالی کتاب، رای شخصی وجود ندارد بلکه به‌طور جمعی رای‌گیری می‌شود. در عین حال تعداد کتاب‌های مردود بسیار کم است و بیشتر آثار تایید یا تایید مشروط می‌شود. در مورد کارگروه‌های تشکیل شده در کانون نیز تلاش می‌کنیم این روند تسهیل و شفافیت لحاظ شود.

وی با اشاره به اینکه در یک سال گذشته هزار عنوان کتاب چاپ یا بازنشر شده است: از این هزار عنوان، ۸۰ درصد تجدید چاپ بودند که در دوره مدیران دیگر چاپ شده بودند. برخی از کتاب‌های ما وارد باشگاه ۵۰۰ هزار تایی و ۴۰۰ هزار تایی شدند.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یادآور شد: مجموعه کتاب «اختران» به چرخه چاپ آمد. ۳۵ درصد کتاب‌های ما چاپ اول هستند. سه میلیون کتاب سال گذشته چاپ کردیم که ۲۵ میلیارد هزینه داشت که البته این یک نوع سرمایه‌گذاری است. کتاب در اولویت ماست. در کانون باید کار را با کتاب شروع، ادامه و پایان دهیم.

وی با بیان این‌که در کانون جریان‌سازی کتاب را در تئاتر و سینما و انیمیشن داریم، خاطرنشان کرد: فیلم باغ کیانوش که در پرده سینما نمایش داده می‌شود برگرفته از رمان باغ کیانوش است که در کانون چاپ شده است. در حال حاضر آقای رسول صدر عاملی فیلم کتاب «زیبا صدایم کن» را می‌سازد. فیلم کتاب «هستی» هم در حال ساخت است. ما داریم به این سمت و سو می‌رویم که از کتاب‌ها فیلم، انیمیشن و تئاتر ساخته شود.

علامتی اظهار داشت: برنامه «دو پنجره» را در استان‌ها داریم که به واسطه آن نویسنده‌ها با بچه‌ها ارتباط داشته باشند. معاونت فرهنگی و تولید کانون باید این نویسنده‌ها را به شهرستان‌ها ببرد. به عنوان مثال وقتی آقای میرکیانی و رحماندوست به استان‌ها می‌روند، بچه‌ها مشتاق می‌شوند برای نویسندگی و کتاب خواندن.

وی با اشاره به اینکه خوانش کتاب‌ها در مراکز کانون اتفاق افتاده است، بیان کرد: پویش‌های کتابخوانی را راه انداختیم. مفتخرم امروز میزان فروش کتاب‌های ما در سایر مراکز بیشتر از خود فروشگاه‌های کانون است. کتاب‌های کانون از کانون بیرون آمده و در طاقچه و دیجی کالا قرار گرفته است.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خاطرنشان کرد: در جلسه بعدی مسائل مطرح شده را از من مطالبه کنید. یا نباید کتاب چاپ کنیم یا باید درست و خوب کتاب چاپ کنیم. به عنوان مدیرعامل کانون سعی می‌کنم کتاب درجه یک چاپ کنم که مخاطب هم داشته باشد. شعار ما این است که ما باید به سمت مخاطب برویم و منتظر نشویم که مخاطب سمت ما بیاید.

وی محتوا، قطع، قلم و تصویرگری کتاب را از مباحث مهم و مجزا از هم دانست و افزود: به عنوان مثال کودک، اول تصویر کتاب را می‌بیند. پس تصویرگری مسئله مهمی است. اصول تربیتی ما نیز باید در کتاب‌ها لحاظ شود و مطالب را به خوبی انتقال دهیم.

علامتی با اشاره به این‌که مسئله هوش مصنوعی مطرح است و باید متناسب با شرایط پیش رویم، گفت: البته معتقدم هیچ چیز جای کتاب فیزیکی را نمی‌گیرد. هنوز لالایی‌های ما جای خود را دارد. دخترم با مجموعه لالایی‌هایی که آقای رحماندوست به او هدیه داده است، می‌خوابد.

وی اظهار داشت: بر اساس وظیفه‌ای که داشتم و تذکراتی که شما مطرح کردید، تلاش می‌کنم در سریع‌ترین زمان موارد ذکر شده را پیگیری و حل کنم. در نشست‌های بعدی می‌توانید آن‌ها را از من مطالبه کنید.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان این‌که ما فقط انتشارات کانون را نمی‌بینیم، عنوان کرد: با ناشران رقابت نمی‌کنیم. از حدود ۶۰ انتشارات کتاب خریدیم. زمانی بود که به مراکز کانون کتاب نمی‌رفت. الان هر دو سه ماه یک بار، کتاب به مراکز کانون ارسال می‌شود و امیدواریم روزی برسد که هر هفته به مراکز کانون کتاب ارسال کنیم. ما هر ۸ ساعت یک کتاب چاپ کردیم.

وی در ادامه اتصال کانون به مدارس را مسئله مهمی دانست و افزود: ما دنبال مخاطب هستیم نه سود. ۸ میلیون کودک ابتدایی داریم. بهای کتاب‌های کانون نسبت به بقیه کتاب‌ها ۱۰، ۲۰ درصد کمتر است. نویسندگان و هنرمندان باید پای کار باشند و با کانون همکاری کنند تا تنوع محصولات داشته باشیم.

علامتی خاطر نشان کرد: آقای رسول صدر عاملی و آقای مجید مجیدی جزو بزرگان سینمای ما هستند که برای کانون هم فیلم می‌سازند. از طرفی ما علاوه بر پیشکسوتان از جوانان هم استفاده می‌کنیم، به عنوان مثال آقای موحد جزو سازندگان فیلم اولی فیلم باغ کیانوش و آقای خواجه پاشا از فیلم‌سازان جوان «در آغوش درخت» را ساختند.

وی ادامه داد: انیمیشن بچه زرنگ کانون بیش از ۶۳ میلیارد تومان فروش و دومیلیون مخاطب داشته است. در حوزه نویسندگی باید از اساتیدی مانند آقایان رحماندوست، میرکیانی، امیریان و پوروهاب استفاده کنیم. علاوه بر این باشگاه‌های ما فعال شده است تا نویسندگان و شاعران نوجوان پرورش دهد و از دل کار گروه‌های ما باید هنرمندان و نویسندگان بیرون بیاید.

راه‌اندازی مراکزی که تعطیل شده است، ایجاد نگاه مهربانانه و پرهیز از نگاه امنیتی در کانون به منظور جذب حداکثری نویسندگان و هنرمندان، ارتباط مستمر کانون با نویسندگان در طول سال، توجه بیشتر به اعضای کانون در طرح‌ها و فرآیند تولیدات کانون، توجه به حدود تغییرات قابل قبول در برنامه‌ها با وجود پیشرفت فناوری، طولانی شدن فرآیند چاپ کتاب و وجود شورای عالی انتشارات از مهم‌ترین نکاتی بود که‌ در این نشست از سوی برخی نویسندگان مطرح شد.

اجرای این نشست را کبری بابایی شاعر کتاب‌های کودک ونوجوان برعهده داشتند و علاوه بر سخنرانی عباس محمددینی مدیرکل نظارت بر انتشارات، محمدرضا کریمی‌صارمی معاون تولید و فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون، تعدادی از میهمانان از جمله محمد میرکیانی، داود امیریان، آتسا شاملو، مجید عمیق، ویدا ملکی، اکرم کشایی، سید مجید حسینی، افسانه احسانی، جعفر توزنده‌جانی و... به طرح دیدگاه‌ها و نقطه نظرهای خود پرداختند.

انتهای پیام/