به گزارش بورسنیوز؛ قیمت معاملات آتی نفت برنت با ۷۳ سنت (۱ درصد) افزایش به ۷۳.۷۴ دلار در هر بشکه رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) آمریکا نیز با ۶۸ سنت افزایش (۱ درصد) به ۶۹.۶۲ دلار در هر بشکه معامله شد.
روز دوشنبه، قیمتها بهشدت کاهش یافتند، زیرا گزارشهایی منتشر شد مبنی بر اینکه اسرائیل و لبنان بر سر توافقی برای پایان دادن به درگیری اسرائیل و حزبالله به تفاهم رسیدهاند. یک مقام ارشد اسرائیلی اعلام کرد که اسرائیل احتمالاً روز سهشنبه برنامه آتشبس آمریکا را تأیید خواهد کرد.
تحلیل واکنش بازار
تحلیلگران بانک ANZ نیز گفتند که آتشبس در لبنان احتمال اعمال تحریمهای بیشتر از سوی دولت جدید آمریکا بر نفت خام ایران را کاهش میدهد.
ایران، که از حزبالله حمایت میکند، یکی از اعضای اوپک است و حدود ۳.۲ میلیون بشکه در روز نفت تولید میکند.
پریانکا ساچدو، تحلیلگر ارشد بازار در فیلیپ نُوا، گفت که واکنش بازار به اخبار آتشبس بیش از حد بود، زیرا درگیریهای گسترده در خاورمیانه “تا به امروز بهطور قابلتوجهی عرضه را مختل نکردهاند تا حق بیمه جنگ را توجیه کنند.
تحولات در سایر نقاط جهان
در اروپا، کییف روز سهشنبه تحت حمله پهپادی مداوم روسیه قرار داشت، به گفته شهردار این شهر.
در همین حال، اوپک پلاس ممکن است در جلسه بعدی خود در روز یکشنبه، سیاست فعلی کاهش تولید نفت را از اول ژانویه حفظ کند. این گروه تولیدکننده در میان نگرانیهای جهانی درباره تقاضا، افزایش تولید را به تعویق انداخته است.
تأثیر سیاستهای تجاری آمریکا بر بازار نفت
روز دوشنبه، دونالد ترامپ اعلام کرد که ۲۵ درصد تعرفه بر تمام کالاهای وارداتی از مکزیک و کانادا اعمال خواهد کرد. هنوز مشخص نیست که آیا این تعرفه شامل نفت خام نیز خواهد شد یا خیر.
اکثر صادرات ۴ میلیون بشکهای نفت کانادا در روز به آمریکا ارسال میشود. تحلیلگران معتقدند که احتمال اعمال تعرفه بر نفت کانادا کم است، زیرا این نوع نفت بهراحتی جایگزین نمیشود و با کیفیتهای تولیدی در آمریکا متفاوت است.
تونی سیکامور، تحلیلگر بازار در IG، گفت: برخلاف افت امروز در داراییهای ریسکی، من معتقدم اعلام تعرفهها در واقع تأثیر مثبتی بر ریسکها دارد، زیرا کمتر از حد انتظار بازار هستند.
ترامپ همچنین تعرفهای (اضافی ۱۰ درصدی) بر واردات از چین اعلام کرد، اما هنوز مشخص نیست این تصمیم چه معنایی برای چین دارد، زیرا او قبلاً وعده داده بود تعرفههایی بیش از ۶۰ درصد بر واردات چینی اعمال کند.
تأکید بر تولید داخلی نفت آمریکا
بازارها در حال حاضر برنامه ترامپ برای افزایش تولید نفت آمریکا را زیر نظر دارند. تولید نفت آمریکا در سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ نزدیک به رکورد باقی مانده و توانسته اختلالات عرضه ناشی از بحرانهای ژئوپلیتیکی و تحریمها را جذب کند. به گفته ساچدو از فیلیپ نُوا، این موضوع همچنان در کانون توجه است.
پایان مطلب