به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، «محمدرضا ظفرقندی» روز سه شنبه (۶ آذر) در آستانه یکصدمین روز آغاز به کار دولت چهاردهم با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی، از بخشهای مختلف این سازمان رسانهای که ۹ دهه قدمت دارد، بازدید کرد و در جریان روند مخابره اخبار از اتاق خبر ایرنا قرار گرفت.
وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم ۳۱ مرداد ماه امسال از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفتند و این هفته با ۱۰۰ روزگی دولت مقارن شده است.
ظفرقندی در ملاقات با مدیرعامل ایرنا، سلامت را امری عمومی و اجتماعی عنوان کرد و گفت: برای توسعه امر بهداشت و سلامت به رسانه های عمومی و ملی بدون نگرش سیاسی و جناحی نیازمند هستیم.
وزیر بهداشت با یادآوری اینکه در حوزه سلامت ۳۰ درصد امور به وظایف و کارکرد حوزه بهداشت باز می گردد اما ۷۰ درصد آن در حوزه اجتماعی تعریف می شود، افزود: رسیدگی، هشدار، اطلاع رسانی و عواقب ناشی از امور اجتماعی و تاثیر آن بر سلامت جامعه کار رسانه است.
وی آموزش سواد سلامت را یکی از بزرگترین نیازهای این حوزه برشمرد و تاکید کرد: هشدارها، پیشگیریها و پیش بینیهای لازم می تواند از مرگ و میرها جلوگیری کند.
وزیر بهداشت در این رابطه به سرطانها اشاره کرد و گفت: اگر مردم آگاهی لازم را درباره سرطانها داشته باشند و زود تشخیص داده شود، جلوی بسیاری از مرگ و میرها گرفته میشود؛ در بسیاری از کشورها از طریق آموزشهای عمومی ۷۰ درصد سرطانها در مراحل ابتدایی تشخیص داده شده و با هزینه کمتر درمان می شوند در حالی که در ایران سرطان در مراحل بالا و پیشرفته تشخیص داده می شود که با هزینه های زیاد نیز قابل درمان نیست.
وی پس از این گفت و گو و بازدید از بخش های خبری ایرنا، با حضور در استودیو خبری ایرنا به پرسشهای خبرنگار ایرنا در زمینه رویکرد دولت چهاردهم در حوزه سلامت و برنامه های این وزارتخانه به گفت و گو نشست.
ظفرقندی که به عنوان سیزدهمین سکاندار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ۱۶۳ رای موافق از مجلس شورای اسلامی اعتماد گرفت، ششمین وزیر جراح متخصص به شمار میرود که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون بر این مسند تکیه زده است.
وزیر ۶۶ ساله بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دارای فوق تخصص جراحی عروق و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران است که دبیر کلی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران را بر عهده دارد.
از نگاه او ارایه خدمت به سلامت مردم بزرگترین وظیفه وزارت بهداشت است که هرگونه نگرش سیاسی به این حوزه یک حرام شرعی و اخلاقی به شمار می رود؛ وی در یکصد روز گذشته اقدامات مهمی را برای سامان بخشیدن به حوزه بهداشت و درمان کشور در دستور کار داده و بعضی از آنها را به ثمر رسانده است که از جمله می توان به پرداخت بخش قابل توجهی از مطالبات پرستاران، پرداخت معوقات طرح دارویار، افزایش حقوق دستیاران پزشکی و تبدیل رزیدنتی به شغل اشاره کرد.
از آنجا که دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور اجرای سیاستهای کلی نظام در عرصه های مختلف و برنامه هفتم پیشرفت را مبنای حرکت دولت خود قرار داده است، وزارت بهداشت قصد دارد طرح «پزشک خانواده و نظام ارجاع» را که در دو دهه گذشته تاکنون بارها در مجلس مصوب شده ولی در مقام اجرا ناموفق بوده است را به سرانجام برساند و به همین دلیل در سه ماه گذشته وزارت بهداشت کار کارشناسی برای بررسی چگونگی اجرای موفقیت آمیز آن را کلید زده است.