به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه رازی، کیانوش چقامیرزا در این نشست، ضمن خیرمقدم به خبرنگاران، در سخنانی نقش محوری اصحاب رسانه برای بازتاب هرچه شایستهتر رویدادهای پژوهشی و فناوری و آشنایی هرچه بیشتر جامعه با دستاوردهای فناورانه را یادآور شد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه و دبیر کمیته علمی و برگزاری جشنواره ستاد هفته پژوهش و فناوری استان کرمانشاه در ادامه برنامههای هفته پژوهش و فناوری را تشریح کرد و اظهار داشت: شعار امسال هفته پژوهش و فناوری برگرفته از شعار سال و در راستای منویات مقام معظم رهبری (مدّ ظله العالی) به «پژوهش و فناوری، پیشران جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است.
وی بیان کرد: در طول هفته پژوهش برنامههای مختلفی در سطح استان برگزار خواهد شد، برپایی نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری توسط پارک علم و فناوری استان و برگزاری جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان به میزبانی دانشگاه رازی مهمترین این برنامهها خواهد بود. مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان روز ۲۱ آذرماه برگزار میشود و در این جشنواره بیش از ۹۰ پژوهشگر و فناور برتر استان تجلیل خواهند شد.
چقامیرزا در خصوص معیارهای انتخاب پژوهشگران و فناوران برتر استان گفت: این مهم براساس شیوه نامه ابلاغی از کشور است و در مجموع حدود ۱۲۵ پرونده از سوی دانشگاهها و دستگاههای اجرایی مختلف برای انتخاب پژوهشگران و فناوران برتر به دبیرخانه کمیته علمی هفته پژوهش در دانشگاه رازی ارسال شد که از این تعداد ۹۰ نفر شامل ۴۳ نفر در بخش دانشگاهی، ۱۴ نفر در بخش دستگاههای اجرایی، ۱۲ نفر در بخش مراکز تحقیقاتی، ۱۶ فناور برتر و 4 نفر از دانشجویان مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
وی از برگزاری مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه رازی در ۱۹ آذر خبر داد و افزود: در این مراسم، از ۱۱۲ نفر عضو هیئت علمی سرآمد کشور، پژوهشگران پر استناد یک درصد و دو درصد دنیا، پژوهشگران برتر در سطح دانشگاه، دانشکده و گروههای آموزشی و نودانشجویان دارای سابقه علمی و پژوهشی تقدیر میشوند.
چقامیرزا ترویج فرهنگ پژوهش و فناوری به عنوان محرک و پیشران توسعه و پیشرفت استان و ایجاد فضای تعاملی بین پژوهشگران و مردم و سرمایه گذاران را از اهداف مهم برگزاری برنامههای هفته پژوهش و فناوری عنوان کرد و گفت: استان کرمانشاه در بسیاری از شاخصها به ویژه در حوزه شاخصهای اقتصادی جایگاه خوبی در کشور ندارد، اما در شاخصهای علمی و پژوهش شرایط خوبی داریم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی همچنین برخورداری از پیوست هوش مصنوعی را از ویژگیهای مهم برنامه های هفته پژوهش و فناوری امسال عنوان کرد.
در این نشست، علی براتی در سخنانی با اشاره به برنامههای هفته پژوهش و فناوری و برگزاری جلسات متعدد ستاد استانی اظهار داشت: از جمله برنامهها نو در سال جاری، برگزاری شامل جشنوارههایی برای معرفی و تقدیر از فرمانداران، بخشداران، دهیاران و کارآفرینان فعال و برتر در حوزه پژوهش و فناوری استان است.
مدیر امور پژوهش دانشگاه رازی از برگزاری جشنوارههای فرهنگ، دانشآموزی و تجلیل از معلمان و دانشآموزان برتر در هفته پژوهش و فناوری خبر داد و گفت: با توجه به توانمندیها و دستاوردهای پژوهشگران استان کرمانشاه، امیدواریم امسال نیز نمایندگانی از در سطح ملی به عنوان برگزیدگان کشوری انتخاب و مورد تقدیر قرار گیرند.