شناسهٔ خبر: 69950960 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: شما نیوز | لینک خبر

بانک توسعه صادرات ایران در حال گذار به بانکداری هوشمند است

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران با اشاره به اینکه اگزیم بانک ایران باید از بانکداری دیجیتال به سمت بانکداری هوشمند گذر نماید، گفت: این بانک برای دستیابی به اهداف پیش‌بینی شده در حوزه بانکداری هوشمند، چهار کلان پروژه را در دست اجرا دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مدیریت ارتباطات و رسانه تامین سرمایه تمدن، دکتر افشین خانی،مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران پیشرفت‌های این بانک را در حوزه بانکداری باز قابل توجه خواند و گفت: تسهیل تجارت خارجی از اهداف و مسئولیت‌هایی است که برای اگزیم بانک تعریف شده و تحقق آن در گرو شناخت ابزارهای پرداخت بین‌المللی و توسعه زیرساخت‌هاست.

مدیر عامل بانک توسعه صادرات ایران بیان داشت: با برنامه‌ریزی های انجام شده، در گام نخست، پیشنهاد اصلاح اساسنامه بانک توسعه صادرات ایران، ارائه شده است.

وی گفت: ما به عنوان اگزیم بانک نیازمند ارتباط بین المللی با دنیا هستیم و ضروری است که به سمت ابزارهای نوین در حوزه پرداخت مانند رمزارزها حرکت کنیم.

دکتر خانی با اشاره به ویژگی‌های خاص مشتریان اگزیم بانک،افزود: در این راستا به سمت طراحی پلتفرم‌های مورد نیاز برای تسهیل تجارت خارجی حرکت کرده‌ایم اما در این راه چالش‌هایی مانند مقررات بالادستی وجود دارد.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران خاطرنشان کرد: ما در اگزیم بانک، ادبیات تجارت با رمزارزها و حقوق این حوزه را تعریف کرده و با بررسی اساسنامه‌های اگزیم بانک‌های دنیا و برگزاری دوره‌های آموزشی برای سطوح مختلف مدیریتی، در تلاشیم از این بستر برای رونق تجارت خارجی و توسعه صادرات کشور استفاده کنیم.

وی در ادامه به نوآوری اگزیم بانک در حوزه بانکداری باز اشاره کرد و گفت: توسعه صادرات فرایندی است که نیازمند تصمیم‌گیری نهادهای مختلف است که در برخی مواقع موازی کاری‌هایی هم وجود دارد.

وی ادامه داد: بانک توسعه صادرات ایران، با برخورداری از شاخص‌های مالی شفاف، کفایت سرمایه مطلوب و همچنین تسلط کامل بر مقررات بین‌المللی این حوزه، می‌تواند در حوزه تجارت خارجی، پتانسیل خود را برای توسعه صادرات بروز دهد‌.

دکتر خانی گفت: بانک توسعه صادرات درصد قابل توجهی از طرح‌های تولیدی و صادراتی کشور را تامین مالی کرده است. علاوه بر این در حالیکه به اذعان نهادهای تخصصی اقتصادی، مشکل اصلی حوزه تولید و صادرات، تامین سرمایه در گردش است، این بانک با تعدیل سیاست‌های اعتباری خود طی یکسال گذشته، توانسته است اعطای تسهیلات اعتباری خود را به بخش تولید و تجارت، بالغ بر دو برابر افزایش دهد.

وی با تشریح دستاورهای بانک، یادآور شد: بر این باوریم که توان دستیابی به هدفگذاری‌های خود را داریم؛ این دیدگاه باعث شده که امروز مشتریان وفاداری به جمع مشتریان بانک توسعه صادرات ایران اضافه شود که در صورت کامل بودن مدارک و رعایت الزامات بانک مرکزی در کوتاه‌ترین زمان می‌توانند خدمات و تسهیلات اگزیم بانک را دریافت کنند.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران با بیان اینکه امروزه، مشتریان خواستار، خدمات تخصصی ویژه خود هستند، گفت: اگزیم بانک برای ارائه این نوع خدمات ویژه، نیازمند دسترسی مشتریان به برخی وب‌سرویس‌هاست؛ از این رو انتظار می‌رود نهادهای متولی، بستر این فرایند را فراهم کند.

دکتر خانی اظهار داشت: هم‌افزایی نهادهای مختلف در حوزه کسب و کارهای دیجیتال و صاحب‌نظران این حوزه، می‌تواند به راهبردی اساسی منتج شود که بسیاری از چالش‌های پرداخت را رفع کند.

به گفته مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران، «تسهیلات هوشمند» یکی از مواردی است که می‌تواند تحول بزرگی در حوزه تجارت ایجاد کند.

وی تصریح کرد: ما در شرکت آرمان‌آی‌تی، زیرساخت‌های لازم برای اینکه مشتری بر پایه هوش مصنوعی، مراحل اخذ تسهیلات را طی کند؛ بررسی و در حال مقدمات پیاده‌سازی آن هستیم. این دستاورد علاوه بر تسریع در ارائه خدمات و ارتقا کیفیت، خطای انسانی را نیز به حداقل می‌رساند.

به گفته دکتر خانی، بانک توسعه صادرات ایران در سال ۱۴۰۳ در شاخص‌هایی مانند نسبت کفایت سرمایه و رشد درآمد خالص در شبکه بانکی پیشتاز بوده که این دستاورد برخاسته از درآمدهای عملیاتی بانک است.

وی یادآور شد: اگزیم بانک در یک سال و نیم گذشته، در فعالیت‌های بین‌المللی، تعاملات خود را گسترش داده که نتیجه آن وصول بیش از ۴۰۰ میلیون یورو از مطالبات ارزی است و این روند تا پایان سال نیز تداوم خواهد داشت.

دکتر خانی با اعلام اینکه اگزیم بانک، هیچ سپرده‌ای بیشتر از مقرره بانک مرکزی، ندارد، گفت؛ با این وجود سپرده‌های بانک نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر شده که بیانگر رضایت مشتریان است. همچنین سهم بازار ما چهل درصد نسبت به دوره مشابه افزایش پیدا کرده و تلاش داریم این سهم را تا پایان سال گسترش دهیم.