شناسهٔ خبر: 69950956 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: تین نیوز | لینک خبر

آلوده ترین کشورهای جهان در ۲۰۲۴ را بشناسید

صاحب‌خبر -

مدت هاست آلودگی هوا، آب و به طور کل محیط زیست، به بحرانی جهانی تبدیل شده و سلامتی میلیون ها نفر و محیط زیست را تحت تاثیر منفی خود قرار داده است.

آلوده ترین کشورهای جهان در ۲۰۲۴ را بشناسید
تین نیوز |

مدت هاست آلودگی هوا، آب و به طور کل محیط زیست، به بحرانی جهانی تبدیل شده و سلامتی میلیون ها نفر و محیط زیست را تحت تاثیر منفی خود قرار داده است.

به گزارش تین نیوز،  آلودگی هوا عمدتا به سوخت های فسیلی برمی گردد. به حرکت درآوردن انواع خودروها، تامین نیروی کارخانه ها و نیروگاه ها و هر فعالیتی که موجب سوزاندن چوب یا سوخت های فسیلی شود، هوای محیطی را که در آن زندگی می کنیم، به شدت آلوده می کنند.

متاسفانه با وجود تلاش هایی که برای بهبود هوای کره خاکی مان انجام می شود، هنوز به حدی نرسیده ایم که بتوانیم بگوییم بحران آلودگی هوا را از سر گذرانده ایم.

 شرکت فناوری زیست محیطی آلمانی آی کیوایر (IQAir) که در سوئیس و حوزه بهبود کیفیت هوا فعال است، هر سال فهرست آلوده ترین کشورهای جهان را اعلام می کند. در ادامه ۵ کشور از آلوده ترین کشورهای دنیا را نام برده ایم:

۱. بنگلادش

آلوده ترین کشور در این فهرست، بنگلادش است. این کشور با چالش مهم زیست محیطی روبه روست و سطوح هشداردهنده آلودگی در آن چنان بالاست که شهروندانش را در خطر بیماری و مرگ های زودرس قرار داده است. درواقع ۵۵ درصد از مردم این کشور دچار مرگ زودرس شده اند.

آلودگی هوای بنگلادش بیشتر ناشی از فعالیت های انسانی، از جمله انتشار گازهای گلخانه ای به دلیل پخت وپز با سوخت جامد، پساب های صنعتی و رواناب های کشاورزی است.  

۲. پاکستان

دومین کشور آلوده جهان، پاکستان است. سرعت بالای صنعتی شدن، شهرنشینی و رشد جمعیت، مقدار آلودگی هوا در این کشور را تا حد چشمگیری افزایش داده است. بخش صنعت پاکستان، مانند صنایع سیمان، فولاد و نساجی، سهم بالایی در آلوده کنندگی هوا دارند. این بخش مسئول انتشار اکسید نیتروژن، مونوکسید کربن، هیدروکربن و انواع ترکیبات مواد آلی به جو زمین است.

از طرفی شیوه های کشاورزی در این کشور، چون سوزاندن بقایای محصولات و زیست توده و به کارگیری سوخت های بی کیفیت، مشکل آلودگی را چند برابر کرده است.

منابع مالی و انسانی محدود پاکستان و رشد سریع جمعیت، دولت پاکستان را در رسیدگی موثر به موضوع آلودگی ناتوان کرده است.

۳. هند

هند به داشتن میراث غنی و رشد سریع اقتصادی معروف شده است، به دلیل ریشه های متنوع فرهنگی به این کشور، سرزمین ۷۲ ملت گفته می شود، اما متاسفانه به همین اندازه هم به بالا بودن سطح آلودگی هوا در آن مشهور شده است. سالانه حدود ۷ میلیون نفر در این کشور بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند.

انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از وسایل نقلیه، زباله های صنعتی، پخت وپز، بخش ساخت وساز، تولید برق از عمده ترین عوامل ایجاد آلودگی هوا در این کشور هستند.

از آنجایی که هند برای تولید برق، به گاز، نفت و زغال وابسته است، سالانه بیش از ۲.۶۵ میلیارد تن دی اکسید کربن به جو منتشر می کند.  

دولت هند برای کنترل آلودگی هوا، تولید و استفاده از محصولات پلاستیکی یکبار مصرف را ممنوع اعلام و به کارگیری سوخت زغال را محدود کرده است.

۴. تاجیکستان

تاجیکستان در قلب آسیای مرکزی قرار دارد و جغرافیای منحصربه فرد این کشور مانند کوه ها و بیابان های وسیع، جهانگردهای بیشماری را به خود جلب می کند. اما این کشور از نظر آلودگی هوا، در وضعیت نگران کننده ای قرار دارد. بررسی ها نشان داده، ۱۹ درصد از مرگ ومیرها در این کشور ناشی از هوای آلوده است.

یکی از عوامل اصلی آلودگی در تاجیکستان، مدیریت ضعیف زباله ها و مواد شیمیایی است. این کشور سالانه بیش از ۲ میلیون تن زباله تولید می کند.  

همچنین وابستگی این کشور به تولید زغال و سیمان، آلودگی هوا را به شدت افزایش داده است.

دولت تاجیکستان برای رفع مشکلات آلودگی با برنامه های مختلف زیست محیطی سازمان بین الملل همکاری هایی انجام داده اما هنوز در بهبود کیفیت هوای کشور ناتوان است.

۵. بورکینافاسو

پنجمین کشور آلوده جهان در بررسی شرکت آی کیوایر، بورکینافاسو در غرب آفریقاست. از اصلی ترین عوامل آلودگی در این کشور، فعالیت های بخش های اجتماعی-اقتصادی از جمله، کشاورزی، انرژی و صنعت است. عامل دیگر، تداوم نرخ بالای بیماری های عفونی و واگیردارست.

آلودگی آب در این کشور هم یکی از چالش های اصلی دولت بورکینافاسوست. استفاده از کودهای شیمیایی و آفت کش ها در سطح وسیع منجر به آلودگی آب شده است.

دولت برای کاهش آلودگی هوا در این کشور، پروژه های مختلف مانند مدیریت پسماند و استفاده از سوخت های تمیزتر برای پخت وپز را اجرا کرده است. اما هنوز نتوانسته از سطح آلودگی هوا و آب در این کشور بکاهد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: تجارت نیوز