به گزارش بازار، «مهدی روحانینژاد» امروز (سهشنبه) در پنجمین رویداد هفته ایران دیجیتال افزود: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ تعدادی از اپراتورهایی که معتقد به پروژه فیبر نوری بودند دور یکدیگر جمع شدند و پروژه فیبر نوری در کشور آغاز شد.
وی بیانداشت: متناسب با اتفاقاتی که رخ داد و مسیری که طی شد، اکنون برای بیش از ۷۵۰ شهر مجور حفاری دریافت و عملیات عمرانی در بیش از ۳۵۰ شهر و ۳۰ استان آغاز شده است. بیش از ۱۴ هزار کیلومتر حفاری و داکتگذاری و بیش از ۱۲ هزار کیلومتر فیبرکشی در کشور انجام شده و اکنون هشت میلیون و ۱۳۹ هزار خانوار توسط ۱۰ اپراتور تحت پوشش فیبرنوری قرار گرفتهاند.
وی افزود: شیب اصلی پروژه فیبرنوری مهرماه ۱۴۰۲ بوده و زمانی است که توانستیم برای نخستین بار مشوقها را برای اپراتورها پرداخت کنیم و در موضوع حفاری نقطه بحرانی را گذراندیم.
روحانینژاد تاکید کرد: تقریبا در استانهای قم، گلستان و خراسان شمالی پوشش کامل یا با درصد بالا داریم. اما تعدادی از استانها مانند کردستان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی هنوز پوشش خوبی ایجاد نشده است که امیدواریم در آینده نزدیک این اتفاق رخ دهد. استانهایی که در حوزه حفاری همکاری بیشتری داشتند، اکنون پوشش خوبی دارند و روند اتصال آنها نیز به سرعت برقرار خواهد شد.
معاون راهبرد و توسعه سازمان تنظیم خاطرنشان کرد: بخش عمدهای از کار با شرکت مخابرات ایران است که از قبل نیز زیرساختهای اولیه را داشته و در این مدت آن را تکمیل کرده است. چهار میلیون از پوشش ایجاد شده برای شرکت مخابرات است و اپراتورهای ایرانسل، شاتل و فناپ تلکام در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی تاکید کرد: نکته مهم در پروژه فیبرنوری مسئله اتصال است که در سالهای اخیر تغییر زیادی نیافته است. در دولت گذشته تاکید بر ایجاد پوشش بود و تمرکز بر این مسئله بود. از طرف دیگر موضوع تقاضا یکی دیگر از چالشهای این بخش است. در برنامه هفتم پیشرفت، تکلیف جدی بر موضوع اتصال است و اولویت نخست به اتصال داده شده است. در سازمان تنظیم سعی کردیم با تغییر رویکردها و بهروزرسانی پروانههاشرایطی ایجاد کنیم تا اپراتورها بتوانند بحث اتصال را با جدیت بیشتر دنبال کنند.
روحانینژاد افزود: افزایش قابل توجه مشوق اتصال یکی از قدمهای دیگری است که در این حوزه برداشته شد. برای سال ۱۴۰۴ حداقل ۲ میلیون اتصال پیشبینی شده است که اگر همین عدد در سال بعد محقق شود اکنون ۴۰۰ هزار اتصال را داریم که تا پایان سال به ۵۰۰ هزار میرسد. با این تکلیف که مشخص شده میزان اتصال در سال ۱۴۰۴ به ۵ برابر خواهد رسید.
وی افزود: یکی از دغدغههای اتصال موضوع نگهداری از تجهیزات است که برای برخی اپراتورها که این فضا را ندارند کار را سخت میکند. یکی از پیشنهاداتی که وجود دارد این است که اپراتورها علاوه بر حفاری و داکتگذاری بخش نگهداری را نیز انجام دهند.