به گزارش اقتصادآنلاین، در ادامه توضیحات وی در خصوص روند پیشرفت پروژههای این هلدینگ میخوانید:
اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات:
شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در حال حاضر سه و نیم میلیارد دلار پروژه در دست اجرا دارد. هفت پروژه در گروه پیشرانان پیشرفت ایران تعریف شدهاند.
پروژه احیا مستقیم آرتاویل (اردبیل):
پروژه آهن اسفنجی آرتاویل در استان اردبیل بیش از ۶۰ درصد پیشرفت عملیاتی داشته است. پیشبینی میشود طی دو هفته آینده بیش از ۶۶ درصد تجهیزات از گمرک ترخیص شوند تا سرعت اجرای پروژه افزایش یابد. امیدواریم این پروژه تا پایان سال ۱۴۰۴ افتتاح شود.
پروژه آهن اسفنجی بیجار (کردستان):
پروژه آهن اسفنجی در بیجار نیز تاکنون ۴۱ درصد پیشرفت عملیاتی داشته است و بر اساس برنامهریزیها و تأمین منابع، انتظار میرود تا پایان سال ۱۴۰۳ پیشرفت آن به ۵۵ درصد برسد. بهرهبرداری از این پروژه در سهماهه اول سال ۱۴۰۵ آغاز خواهد شد.
پروژه کنسانترهسازی صبانور:
پروژه ۲.۵ میلیون تنی کنسانترهسازی صبانور، عملیات اجرایی آن آغاز شده است. با اکتشافات انجامشده، بیش از ۳۵۰ میلیون تن سنگ آهن جدید در مناطق کردستان و همدان شناسایی شده است. ارزش برجای این ذخایر بیش از ۸۰۰ میلیون دلار برآورد میشود. امیدوار هستیم که با پروژههای کنسانترهسازی و گندلهسازی، بتوانیم ایجاد ارزش افزوده بیشتر به واسطه صبانور را در این منطقه شاهد باشیم.
گندلهسازی کردستان:
پروژه گندلهسازی در بیجار تاکنون ۶۱ درصد پیشرفت داشته و تمامی تجهیزات خارجی ساخته شدهاند که ظرف دو ماه آینده به کشور منتقل خواهند شد. امیدواریم تا پایان سال شاهد ترخیص کالا و نصب تجهیزات باشیم. پیشبینی میشود این پروژه در نیمه اول سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری برسد.
پروژه مس جانجا در سیستان و بلوچستان:
پروژه احداث کارخانه کنسانتره مس جانجا با ظرفیت ۱۳۰ هزار تن در این منطقه با پیشرفت ۱۵ درصدی در حال اجرا است. پیمانکار عملیات اجرایی معدن را آغاز کرده است؛ همچنین مذاکرات برای تأمین تجهیزات صورت گرفته است. تاکنون حدود ۱۰ میلیون تن عملیات معدنکاری در این پروژه انجام شده است. انتخاب مشاور EPC انجام شده و تجهیز کارگاه به اتمام رسیده است. عملیات سیویل کارخانه نیز آغاز شده است. امیدواریم این پروژه حداکثر طی چهار سال آینده تکمیل شود. پروژه مس جانجا قابلیت درآمدزایی حدود ۳۰۰ میلیون دلار را دارد. این پروژه برای این منطقه بسیار حائز اهمیت است، چرا که امکان صادرات کنسانتره مس این کارخانه فراهم است و میتواند با ارزآوری در توسعه این استان نقش بهسزایی داشته باشد.
پروژههای احیا و فولادسازی اقلید و سرمد ابرکوه
پروژه آهن اسفنجی اقلید بیش از ۲۱ درصد پیشرفت داشته است. فولادسازی سرمد ابرکوه بیش از ۶۲ درصد و آهن اسفنجی بیش از ۴۵ درصد پیشرفت داشته است. پروژه کلاف تقریبا تمام شده و به مرحله تولید رسیده است و در حال طیکردن مرحله آزمایشی تولید است.
کک طبس:
در شرکت کک طبس، در حال حاضر شش باتری موجود است که چهار باتری آن فعال است. تا به امروز، در هشت ماه ابتدایی سال، نزدیک به صد هزار تن تولید کک صورت گرفته است. امیدوار هستیم در چهار ماه پایانی سال این عدد را به صد و پنجاه هزار تن افزایش دهیم. اگر بتوانیم برنامهریزی منسجمتری داشته باشیم و میزان تأمین زغال، بهعنوان ماده اولیه، نسبت به سال جاری افزایش یابد، در سال آینده تولید بیش از دویست هزار تن محقق خواهد شد. خوشبختانه، مسیر تولید کک با توجه به نیاز ذوبآهن اصفهان و فولاد زرند ایرانیان، شرکت زیرمجموعه میدکو، در حال بهبود است و امیدواریم کیفیت کک تولیدی را به سمتی ببریم که تامین نیاز این واحدها صورت بگیرد.
لازم به ذکر است که این شرکت در گذشته تنها یک نهاد مالی بوده و تجربه اجرای پروژه نداشته است. با تغییراتی که صورت گرفته، این شرکت در حال تجربه مدل مدیریتی جدیدی در اجرای پروژههاست. امیدواریم که این مجموعه با رویکرد جدید بتواند تاثیر مثبتی در تولید ناخالص داخلی داشته باشد.
درآمد سال گذشته گروه «ومعادن» بیش از ۵۶ درصد افزایش داشته و به ۴۳۰ میلیون دلار رسیده است. هدفگذاری سال ۱۴۰۶ رسیدن به درآمد ۱.۱ میلیارد دلار است.