![](https://iqna.ir/client/themes/fa/main/img/defultpic.png)
به گزارش ایکنا به نقل از عرب نیوز، دومین کنفرانس هنر اسلامی در ظهران عربستان آغاز به کار کرده است.
این کنفرانس با همکاری مؤسسه جایزه معماری مساجد «عبداللطیف الفوزان» از 25 تا 30 نوامبر ۲۰۲۴(پنجم تا یازدهم آذرماه سال جاری) با شعار «در ستایش هنرمند صنعتگر» برگزار میشود.
تجلیل از صنایع دستی برجسته که رویکردی نوآورانه به هنرهای سنتی اسلامی دارند، هدف از برگزاری این همایش است و این رویداد به مناسبت نامگذاری سال ۲۰۲۵ به عنوان سال صنایع دستی برگزار میشود.
این کنفرانس با حضور 50 شرکتکننده از 14 کشور، از جمله 27 سخنران برجسته، ارتباط بین میراث و نوآوری در هنر اسلامی را بررسی خواهد کرد.
همایش عربستان به تبیین ارتباط گذشته با وضعیت کنونی هنرهای اسلامی و ارائه رویکردی متنوع و یکپارچه از نقاط مختلف جهان در این زمینه خواهد پرداخت.
عبدالله الراشد، مدیر مرکز فرهنگی جهانی ملک عبدالعزیز عربستان(اثراء) در این باره گفت: همایش هنر اسلامی و نمایشگاه «در ستایش هنرمند صنعتگر» دریچهای به جهان صنایع اسلامی خواهد بود و ما با برپایی این دو رویداد در صدد گرامیداشت هنرهای اسلامی و حمایت از هنرمندانی هستیم که سنتهای اسلامی را زنده نگه میدارند و الهامبخش نسل جدید هستند.
این کنفرانس با برخورداری از ترکیب متنوعی از هنرمندان، استادان تاریخ، دستاندرکاران و دانشگاهیان، به شرکتکنندگان فرصتی برای آشنا شدن با هنر و تاریخ هنر اسلامی ارائه میدهد.
کارگاههای عملی و نمایشهای تعاملی برای غوطهور ساختن بازدیدکنندگان در زیبایی و پیچیدگی اشکال هنر اسلامی طراحی شدهاند. موضوع اصلی امسال، نقش حیاتی صنعتگران در حفظ
میراث فرهنگی و در عین حال سازگاری با چالشهای معاصر است.
از طریق این بحثها، کنفرانس به دنبال این است که نشان دهد چگونه صنایع دستی سنتی میتوانند راه حلهای نوآورانه را در زمینههایی مانند طراحی، تجارت و توسعه شهری الهام بخشند.
در کنار این رویداد، نمایشگاه «در ستایش صنعتگر» برگزار میشود. این نمایشگاه مصنوعات تاریخی و آثار معاصر، جاودانگی هنر اسلامی را از طریق رسانههای مختلف از کندهکاریهای چوبی و منسوجات گرفته تا کاشیهای دارای نقشهای پیچیده و فلزکاری را برجسته میکند. برای کسانی که مشتاق یادگیری مهارت هستند، کارگاههایی در زمینه صنایع دستی مانند گلدوزی، کنده کاری روی چوب و ... وجود دارد.
سه فیلم مستند در زمینه هنر و تاریخ صنایع دستی اسلامی به نمایش درمیآید و پس از هر نمایش، بحث و گفتوگو با سازندگان فیلم صورت میگیرد.
علاوه بر این، میدان اثرا میزبان هشت نمایشگاه کوچک با همکاری نهادهایی مانند کمیسیون میراث، مؤسسه سلطنتی هنرهای سنتی و اداره کل حرمین شریفین خواهد بود. این نمایشگاه صنایع دستی از سراسر جهان اسلام، مانند ترکیه و مصر را عرضه میکند.
این کنفرانس همچنین بر پتانسیل صنایع دستی سنتی برای ایجاد تغییرات اجتماعی تأکید میکند و با تقویت همکاری بین صنعتگران، طراحان و مؤسسات فرهنگی، مسیرهایی را برای آنها ایجاد میکند تا به بازارهای جهانی ورود کنند و در عین حال یکپارچگی تاریخی خود را حفظ کنند.
انتهای پیام