شناسهٔ خبر: 69950367 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

خبری خوب برای خریداران زیلوی میبد

شهردار میبدگفت: صندوق کارآفرینی امید استان یزد برای حمایت از هنرصنعت زیلو، به خریداران محصولات زیلو ۲۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه پرداخت می‌کند.

صاحب‌خبر -

 بهارستانی  شهردار میبد در آیین گرامیداشت ششمین سالروز ثبت جهانی زیلوی میبد با حضور مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد، فرماندار میبد، مسئولان و جمعی از زیلوبافان گفت: امسال رویداد ثبت جهانی زیلوی میبد به مدت سه هفته از ۵ تا ۲۳ آذر برگزار می‌شود. 

وی بازدید از کارگاه‌های زیلو بافی، برگزاری کلاس‌های آموزشی، راه اندازی بازارچه‌های فروش محصولات زیلو به صورت مستقیم را از برنامه‌های این رویداد بزرگ دانست و گفت: چهار روز آخر این رویداد، با برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و با حضور وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری برگزار خواهد شد.

شهردار میبد، هدف از برگزاری این رویداد را تقویت اقتصادی هنرصنعت زیلو و فعالان این حوزه عنوان کرد و گفت: صندوق کارآفرینی امید استان یزد برای حمایت از هنرصنعت زیلو، به خریداران محصولات زیلو ۲۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد ۴ درصد پرداخت می‌کند.

رستگاری مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد هم ثبت جهانی هنرصنعت زیلوی میبد را احترام دنیا به میبد دانست و گفت: این ثبت ارزشمند راه را برای توسعه و رونق هنرصنعت زیلو هموارتر کرده است.

وی با تاکید بر اهتمام زیلو بافان به تنوع در تولید به صورت خلاقانه و نوآورانه افزود: این هنرصنعت باید درعین حفظ سادگی و اصالت، متناسب با نیاز‌های روزجامعه بافته و به بازار عرضه شود.

رستگاری با بیان اینکه کاربرد‌های فراوان زیلو در طراحی مختلف و با رعایت مسائل زیست محیطی، شرایط بهتری را در راستای تجاری سازی و رونق اقتصادی میبد ایجاد می‌کند، گفت: درکنار مجموعه شهرک صنعتی سفال میبد، پروژه‌ای درحال احداث است و تجهیزات و مواد اولیه هم خریداری شده است که امیدواریم هرچه سریعتر با بهره برداری از این پروژه، شاهد توسعه و رونق هنرصنعت زیلو در میبد باشیم.

سیدجمال سجادی پور فرماندار میبد هم گفت: زیلو به عنوان صنایع دستی منحصر‌به‌فرد، درتاریخ و تمدن این دیار نسل به نسل منتقل شده است و امروز شاهد احیای مجدد آن هستیم.
سجادی پور، نقش زیلوبافان، شهرک صنعتی جهان آباد و جهاد دانشگاهی ومشارکت بخش خصوصی را در جهانی شدن زیلو موثر دانست و افزود: هنرصنعت زیلو باید با همدلی و هم افزایی همه قشر‌ها و با نوآوری وتنوع بخشی درتولیدات به رونق اقتصادی پایدار برسد.

در شهرستان میبد ماهیانه ۶۵ متر مربع زیلو در ۲۵ کارگاه با مشارکت ۹۰ نفرتولید و روانه بازار مصرف می‌شود. 

میبد در پنجم آذرماه ۹۷ بر اساس اعلام شورای جهانی صنایع دستی، بعد از بررسی‌های انجام گرفته، به عنوان شهر جهانی زیلو معرفی شد.