به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، شیرخشک اگرچه به ظاهر کالایی ساده و به دور از پیچیدگیهای خاص است اما در چند سال اخیر، پا جای پا دارو گذاشته و هر چند وقت یکبار با مشکلاتی مواجه میشود.
بیشتر بخوانید
توضیحات سازمان غذا و دارو درباره کمبود شیرخشک در کشور
اگرچه سازمان غذا و دارو میگوید که شرایط توزیع شیرخشک عادی است اما همچنان نا به سامانیهایی در بازار وجود دارد.
سراغ داروخانههای برخی مناطق تهران رفتیم تا از نزدیک شرایط را بررسی کنیم. در یکی از داروخانههای شمال تهران با خانمی مواجه شدیم که از سنندج برای خرید شیرخشک آمده بود، او میگفت به دنبال شیرخشک «نان یک» است اما در شهر خودش پیدا نکرده است. متصدی داروخانه میگفت که تولیدات داخل نوسانات بسیار دارند، گاهی شیرخشک هست و گاه نیست.
سازمان غذا و دارو معتقد است که کمبود جدی وجود ندارد و تقاضا برای برخی برندهای خاص باعث ایجاد این احساس شده است اما مسئولان داروخانهها میگویند که کمبودهایی در شیرخشکهای معمولی هم وجود دارد.
یکی متصدیان داروخانه در این خصوص توضیح داد: شیرخشکهای رگولار یا معمولی یک، ۲ و سه دارند و پرمصرف هستند که ما معمولا در این نوع شیرخشکها کمبود داریم. ۱۰ ماهی هست که این مشکلات وجود دارند و کمبود هم صرفا مختص شیرخشک رژیمی و دارویی نیست.
برخی هم توزیع نامناسب را عامل این موضوع میدانند. یکی از متصدیان داروخانهای در غرب تهران میگفت که توزیع استاندارد و مناسب نیست و برخی داروخانهها سهمیه بیشتری دریافت میکنند. وی افزود: این موضوع باعث شده تا مردم از این داروخانه به داروخانه دیگر بروند تا شیرخشک پیدا کنند.
بدقولی بیمهها به داروخانهها هم قصه دور و درازی است که در مورد شیرخشک هم وجود دارد. بیشتر داروخانههایی هم در بررسی میدانی به آنها سر زدیم به این موضوع اشاره کردند. یکی از متصدیان هم گفت: بیمه از اردیبهشت تا کنون پول شیرخشکها را پرداخت نکرده است. ما نقد خرید میکنیم اما باید منتظر بیمه بمانیم تا بیمه بعد از هفت یا هشت ماه، پول ما را پرداخت کند.
وی افزود: ما شیرخشک را ۲۴۰ هزار تومان میخریم و ۵۰ تا ۸۰ هزار تومان میفروشیم بعد باید منتظر پولمان بمانیم. به همین دلیل برخی داروخانهها شیرخشک را آزاد میفروشند؛ مثلا به فرد میگویند که سهمیه شما تمام شده و باید آزاد بخری تا نقدینگی خود را حفظ کنند.
باید از سازمان غذا و دارو پرسید که اگر شیرخشک به اندازه کافی تولید میشود، چرا همچنان داروخانهها از کمبود صحبت میکنند؟ یا اگر بپذیریم که کمبود نیست و تقاضا برای برند خاص خارجی وجود دارد، باز باید این سازمان پاسخ بدهد که اگر کیفیت تولید داخل خوب است، این تقاضا از کجا نشات گرفته است؟ علاوه بر این چرا مشکل بدهی بیمهها به داروخانهها حل نمیشود؟
آنچه در ادامه میبینید، گزارش میدانی ما از داروخانههای برخی مناطق تهران است.
انتهای پیام /