شناسهٔ خبر: 69946612 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

وزیر ارتباطات:

سیاست پروژه فیبرنوری در دولت چهاردهم ادامه پیدا می‌کند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: پروژه فیبرنوری علاوه بر اینکه تکلیف قانونی است به آن اعتقاد داریم، بنابراین در این پروژه اگرچه ممکن است تغییراتی ایجاد شود، اما در دولت چهاردهم ادامه پیدا می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، سید ستار هاشمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - در سمیناری با محوریت توسعه فیبرنوری و نسل پنجم اینترنت؛ مسائل و راهکارها اظهار کرد: سوالی که در چند ماه اخیر زیاد از ما به عنوان دغدغه پرسیده می شود درباره سیاست فیبرنوری است. حقیقتا این است پروژه فیبرنوری علاوه بر تکلیف قانونی، به آن اعتقاد داریم و در دولت چهاردهم در دستور کار خواهد بود.  

وی افزود: اگر چه ممکن است به صورت طبیعی تغییراتی در پروژه‌ها ایجاد شود، اما اصل ماجرا ادامه پیدا می‌کند.  

وزیر ارتباطات گفت: واقعیت ماجرا این است که نسبت ترافیکی که داریم ۳۰ به ۷۰ و یک به پنج به نفع سیار است در حالی که در دنیا عکس این موضوع بوده و لازم است سرعت زیرساخت سیار و ثابت را تسریع کنیم. در شبکه سیار بالغ بر ۱۱۰ میلیون مشترک فعال داریم،  در حالی که مشترک فعال ثابت ۱۱ میلیون است که از این عدد کمتر از پنج درصد برای فیبرنوری است.

هاشمی گفت: آمار جهانی کف ۳۰ درصد را دارد، اما ما با این عدد که نرم جهانی است، فاصله داریم و در طراحی خود باید به آن توجه کرد. نکته قابل توجه این است که این موضوع مولفه، شاخص و دلایل متعددی دارد.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه یکی از این موضوعات محتوا است و باید به آن توجه ویژه ای کرد، تشریح کرد: در برنامه‌ای که به مجلس ارائه کردیم یکی از آن حمایت از تولید محتوا است و در جایی که می‌توان حمایت کرد نباید از آن غافل ماند و درصدد هستیم با کمک مرکز ملی فضای مجازی بحث اقتصاد محتوا را پیش ببریم.

به گفته وی منابع بسیاری برای توسعه شبکه ثابت و خانگی استفاده و هزینه می‌کنیم و باید از آن به درستی استفاده کرد تا مدیون مردم نشویم.

هاشمی تاکید کرد: مهم ترین منابع ما زمان است که محدود بوده و اگر به آن بی توجهی کنیم فرصت‌ها را از دست می‌دهیم. باید به این موضوع توجه کرد که دعوا با فناوری یکی از فرصت هایی که از بین می‌برد، زمان است. همچنین باید در فضای توسعه ارتباطات ثابت به مطالبه بازار توجه کنیم که حتما این نگاه مخالفانی دارد، بنابراین کار اقناعی و ترویجی هم مسئله مهمی است.

وزیر ارتباطات تأکید کرد: سرویسی که ارائه می‌دهیم باید دارای کیفیت در لایه‌های رویی باشد. آیا به این مساله فکر شده است؟ اگر این سرویس دایر شود و مردم آن چیزی که با آن‌ها وعده کردیم را نبینند به ضد خودش تبدیل می‌شود. جلب رضایت مردم مورد تاکید رئیس جمهور است، اگر با مردم قرار گذاشتیم که سرویس را دایر کنیم باید انجام دهیم. اگر تجهیزات وجود ندارد یا امکان تولید آن را نداریم، باید تجهیزات را وارد کنیم.

هاشمی تصریح‌کرد: خط قرمز ما در پروژه فیبر نوری و توسعه ارتباطات ثابت، حرف‌های خلاف واقع است. در زمینه اینترنت نسل پنجم  باید بحث فرکانس تعیین و تکلیف شود و ترجیحا سراغ خرده فروشی نرویم. همچنین باید کار تیمی را بیشتر از قبل مورد توجه قرار دهیم. امیدواریم این دفعه به یک برنامه عملیاتی برسیم و رو به جلو پیش برویم. بنابراین نیاز است هر چه زودتر موضوع فرکانس‌های ۳۵۰۰ و ۳۶۰۰ در دستور کار قرار گیرد، البته مقدماتی فراهم شده است.

انتهای پیام