شفقنا آینده- آژانس خبری بیبیسی در مطلبی به قلم استیو روزنبرگ تحلیلگر سیاسی و دبیر بخش روسی بیبیسی دست به طرح این پرسش زده که بعد از چند مرحله متوالی تشدید تنش بین روسیه و غرب، اقدامات بعدی ولادیمیر پوتین رهبر روسیه چه خواهد بود؟
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا؛ استیو روزنبرگ دبیر بخش روسی آژانس خبری بیبیسی نوشته: ولادیمیر پوتین بعد از این مرحله چه خواهد کرد؟این سوالی است که در این چند وقت اخیر زیاد از من پرسیده شده است. یک پرسش قابل درک؛ به خصوص از این نظر که در طول هفته گذشته رهبر کرملین آستانه تحمل روسیه در استفاده از تسلیحات هستهای را کاهش داد؛ هفتهای که ایالات متحده و بریتانیا از یکی دیگر از خطوط قرمز پوتین عبور کردند و به اوکراین اجازه دادند که با استفاده از موشکهای دوربردی که غرب در اختیارش گذاشته، داخل خاک روسیه را هدف قرار دهد؛ و همچنین هفتهای که پوتین عملاً کشورهای بریتانیا، آمریکا و به طور کلی هر کشور دیگری را که به اوکراین تسلیحات و مجوز لازم برای حمله به خاک روسیه را داده، تهدید کرد.
هفته گذشته رئیسجمهور روسیه خطاب به ملت روسیه گفت: «این حق ماست که اسلحههامان را علیه تاسیسات نظامی کشورهایی به کار گیریم که اجازه میدهند با سلاحهای آنها به تأسیسات ما حمله شود».
پس به خوبی میتواند ببینید که طرح این پرسش- که «ولادیمیر پوتین بعد از این چه خواهد کرد؟»- لازم و ضروری است و البته جالب این که شاید حتی خود پوتین هم جواب این سوال را نداند- و این ندانستن اتفاقا مساله را جدیتر میکند.
با این حال به جای پاسخ، میتوان با ذکر برخی از شواهد موجود به نوعی به پاسخ این پرسش رسید.
علاقهمندی به تشدید تنشها
هفته گذشته کرملین دنیای غرب را متهم کرد به این که به صورت دستهجمعی به دنبال تشدید جنگ در اوکراین است.
ولی سابقه حدوداً سهساله جنگ اوکراین نشان میدهد که اتفاقا این ولادیمیر پوتین است که از تشدید تنشها به عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافش- در این مورد خاص: کنترل اوکراین یا دستکم برقراری صلح براساس شرایط روسیه– استقبال میکند.
در حقیقت حمله تمامعیار پوتین به اوکراین، اشغال چهار منطقه از خاک اوکراین و انضمام این مناطق به خاک روسیه، استقرار نیروهای نظامی کره شمالی در منطقه کورسک، حمله موشکی به شهر دنیپرو با موشک بالستیک میانبرد مافوق صوت و در پایان هم تهدید غرب به حمله نظامی- همه و همه مراحلی مختلف از تشدید درگیری را نشان میدهند.
نگارنده پیشتر ولادیمیر پوتین را یک ماشین بدون ترمز توصیف کرده بود- که پدال گاز را تا ته فشار داده و در بزرگراه با نهایت سرعت در حال حرکت است.
حالا به نظر میرسد که در حال حاضر هم اوضاع تغییر چندانی نکرده است.
این یعنی نمیتوان توقع داشت که این اتومبیل به عنوان مثال در مواجهه با اتفاقی مثل حملات موشکی دوربردتر به داخل خاک روسیه، ناگهان سرعت خود را کم یا تنش را کاهش دهد.
تشدید تنشها و بحرانها اما موضوع دیگری است. و به سادگی میتوان انتظارش را داشت.
متن کامل خبر را اینجا بخوانید