شناسهٔ خبر: 69945980 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

شریعتی در صحن مجلس:

وزارت نیرو باید جدول اعلام نیاز سوخت نیروگاه‌ها را تا پایان سال در اختیار وزارت نفت قرار می‌داد

شریعتی در صحن مجلس: یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت نیرو باید جدول اعلام نیاز سوخت نیروگاه‌ها را تا پایان سال در خرداد ماه و یا قبل از پایان خرداد ماه به وزارت نفت اعلام کند و وزارت نفت هم براساس آن جدول سوخت ماهانه را تامین کند و این جداول را باید وزرا ارائه می‌دادند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا، مالک شریعتی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه، ۶ آذر ماه) مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش وزرای نفت و نیرو در خصوص قطعی برق در فصل سرد و تامین سوخت نیروگاه‌های حرارتی کشور گفت: دو سوال را از وزرای نیرو و نفت را طرح کردم که قرار است در کمیسیون مربوطه مطرح شود.

وی افزود: براساس قانون باید صحبت کنیم ماده ۲ قانون مانع زدایی از صنایع برق در خصوص تامین سوخت نیروگاه‌ها تکالیفی را برای دو وزارتخانه تعیین کرده است. وزارت نیرو باید جدول اعلام نیاز سوخت نیروگاه‌ها تا پایان سال در خرداد ماه و یا قبل از پایان خرداد ماه به وزارت نفت اعلام کند و وزارت نفت هم براساس آن جدول سوخت ماهانه را تامین کند و این جداول را باید وزرا ارائه می‌دادند.

نماینده تهران افزود: اما نکته مهمتر اینکه روند مقایسه‌ای که وزرای نفت و نیرو نسبت به سال‌های قبل اعلام کرده‌اند درست هم بوده است، بر فرض اینکه در دولت گذشته اشکالات و کاستی‌هایی هم بوده، البته که کمبودها و کاستی‌هایی هم وجود داشته است، در ۸ ماهه ابتدایی سال ۶ ماه آن در دولت قبل بوده اما مسئله اصلی این است که ابتدای شهریور ماه که دوستان دولت چهاردهم تشریف آوردند با یک وضعیت موجود تحویل گرفته‌اند و مواجه شدند و این وضعیت نشان می‌دهد که اولا باید براساس قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق جداولی که وزارت نیرو برای سوخت نیروگاه‌ها اعلام کرده تامین و تکمیل شود حالا این تامین سوخت یا از داخل اتفاق می‌افتد یا وارداتی است که برای واردات هم در سال گذشته مجوز گرفته‌اند. اگر نیاز به افزایش میزان واردات هم بود می‌توانستند از سران قوا یا مجلس متمم بگیرند که این اتفاق رقم بخورد.

این نماینده در مجلس بیان کرد: از ابتدای شهریور ماه نسبت به آنچه که از سال‌های گذشته اتفاق افتاد حدودا ۶۶ درصد، ۵۲ درصد و ۱۴ درصد افزایش تامین سوخت نیروگاه‌ها در این بازه زمانی بوده است که متاسفانه در سال ۱۴۰۳، ۳۳ درصد کاهش پیدا کرده است. یعنی ما از ابتدای شهریور ماه تا آبان حدود ۲.۵ ماه کاهش ذخایر نیروگاه‌ها را داشته‌ایم و برداشت از ذخایر نیروگاهی هم افزایش پیدا کرده است، یعنی مجموعا این اتفاقی که رقم خورده است به دلیل هم عدم تامین گاز طبیعی در فصل گرم سال و هم افزایش برداشت از ذخایر بوده است.

شریعتی بیان کرد: عدم اجرای مصوبه شورای امنیت ملی در عدم استفاده از مازوت که سال‌های متمادی وجود داشت که البته این تکالیف وزارتخانه‌ها را در افزایش کیفیت سوخت نیروگاه‌ها منتفی نمی‌کند که باید این وظیفه را توضیح می‌دادند که کامل نبود.

 

 

انتهای پیام/

برچسب‌ها: