شناسهٔ خبر: 69945032 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

اظهارات مهم سخنگوی دولت درباره نشست ایران و ۳ کشور اروپایی، کلینیک ترک بی حجابی، فیلترینگ، مذاکره بین ایران و آمریکا، ساماندهی مهاجران افغان و ...

فاطمه مهاجرانی گفت: نشست معاونین وزیر امور خارجه سه کشور فرانسه و آلمان و انگلیس روز جمعه در ژنو برگزار خواهد شد، همچنین منتظر اجرای حکمی هستیم که دادگاه لاهه در خصوص گالانت و نتانیاهو داده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم، در ابتدای نشست خبری خود روز سه‌شنبه ۷ آذرماه، گفت: عرض تشکر دارم خدمت خبرنگاران که صداها را مخابره می‌کنند، باشد که این رفت و آمد صداها، موجب افزایش سرمایه اجتماعی شود.

اهم سخنان وی را به نقل از ایلنا، ایسنا، مهر و ایرنا می خوانید؛

* مجلس  مهمترین تجلی اراده ملت است. این نهاد در راستای دموکراسی کشور نقش ایفا می‌کند که با عنوان مردم‌سالاری دینی از آن یاد می‌کنیم.

* هم‌افزایی خوب بین مجلس و دولت که نیازمند افزایش آن هستیم در راستای حل مشکلات مردم و گره‌گشایی از مسائل کشور است که در این زمینه همه باید بهم کمک کنیم.

*طبق اعلام وزارت علوم و با دستور مقام معظم رهبری و پیگیری رئیس‌جمهوری ۶۰ دانشجویی که در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از تحصیل محروم شده بودند به دانشگاه بازگشتند.

*طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش ۵۴۶۱ نفر از داوطلبانی که برای شغل معلمی اقدام کرده بودند و درگیر پرونده‌های گزینشی شده بودند پس از بررسی‌های مجدد رفع مشکل شدند و توانستند به نظام آموزشی و خانه خودشان که مراکز آموزشی است، برگردند.

* با تفاهم‌نامه‌ای که بین بنیاد مستضعفان و آموزش و پرورش منعقد شده بالغ بر هزار میلیارد تومان برای بهسازی مدارس و رفع مشکلات فضای فیزیکی آموزشی در نظر گرفته شده که امیدوار هستیم شاهد بهبود فضای آموزشی پس از این باشیم.

*ما در آستانه روز معلول قرار داریم که ۱۰ درصد جامعه معلولین هستند؛ یکی از شاخص‌های جامعه سالم این است که معلولین بتوانند به نیازهای خودشان دسترسی داشته باشند.

*ما در روزهای گذشته شاهد برگزاری نمایش صنایع دستی بودیم. صنایع دستی به شدت با موضوع اقتصاد خانوارها در ارتباط است. ما باید در زمینه صادرات این صنایع تلاش کنیم و در این زمینه توسعه داشته باشیم.

*نشست معاونین وزیر امور خارجه سه کشور فرانسه و آلمان و انگلیس روز جمعه در ژنو برگزار خواهد شد. این نشست با درنظر گرفتن سه اصل عزت، حکمت و مصلحت مورد تاکید رهبر انقلاب در روز جمعه در ژنو برگزار خواهد شد، محور گفتگوها مسائل دوجانبه منطقه‌ای و بین‌المللی و تبادل وضعیت درباره وضعیت غزه و لبنان و انشالله ایجاد صلح در اون منطقه خواهد بود و امیدوار هستیم که هرچه زودتر شاهد توقف این نسل کشی در غزه و لبنان باشیم.

*همچنین منتظر اجرای حکمی هستیم که دادگاه لاهه در خصوص گالانت و نتانیاهو داده است.

*{در خصوص مذاکره با آمریکا}: بر پایه اصول سه‌گانه‌ای که مقام معظم رهبری فرمودند ایران هر پیشنهادی که ارائه شود را مورد بررسی قرار می‌دهد. کشورهای غربی و در راس آن‌ها آمریکا بدعهدی خودشان را نشان دادند و این موضوع مهمی است که باید مورد بررسی قرار گیرد.

*{ درباره دستاوردهای اولین سفر رییس‌جمهور به سیستان و بلوچستان}: این سفر نشان از رویکرد انصاف و عدالت دولت داشت. تلاش ایشان بر کرامت انسان‌ها است. جمع کردن انسان‌ها در یک جا با کرامت انسانی در تضاد است. اولین دستاورد این سفر وفاق است. ایجاد وفاق در این استان باعث توسعه اقتصادی و امنیتی می‌شود. ثبات اقتصادی و امنیتی بدون وفاق با مردم سیستان ‌و بلوچستان محقق نخواهد شد.

*{ در پاسخ به پرسش خبرنگار ی که به سخن رئیس جمهور مبنی بر اینکه هیچ کاری را بدون اطلاع مردم انجام نخواهیم داد اما برق بدون اطلاع مردم قطع شد، آیا قرار است مردم شب بخوابند و صبح بیدار شوند و اتفاق تازه ببینند؟}: یقیناً قرار نیست مردم به نوعی غافلگیر بشوند، رئیس جمهور بر عهدی که بسته است هست و تلاشش این است که بین تصمیم سخت و انتخاب بد تصمیم سخت را داشته باشد.

*{ در رابطه با موضوع برق }: ما باید بین قطع برق صنعت که منجر به کاهش تولید خواهد شد تفاوت قائل شویم، این موضوع کاهش مالیات و افزایش بیکاری را به دنبال خواهد داشت، تلاش غلط این است که بین تصمیم سخت و انتخاب بد، تصمیم سخت را انتخاب کند. رئیس جمهور معتقد است باید با مردم حرکت کرد.

* {در رابطه با انتقال پایتخت }: این موضوع نیازمند کار کارشناسی است و خوب است در مورد مسائل به درستی صحبت کنیم که مسئله قطعی برق مربوط به ناترازی انرژی است. مشکل فشردگی در پایتخت و نا ایمن بودن به دلیل زلزله است که موضوع جابجایی را مطرح می‌کند. تمام این موضوع‌ها در حال کار کارشناسی است و امیدواریم بتوانیم بهترین عملکرد را برای مردم داشته باشیم.

*{ در رابطه با گرانی‌ها و حقوق کارگران}: از همین جایگاه از زحمات کارگران عزیز کشور تشکر می‌کنم، معمولاً جلسات تعیین نرخ مزد کارگران در بهمن ماه و اسفند ماه برگزار می‌شود و جلسات کارشناسی آنها شروع شده است، رویکرد دولت افزایش توان در گفتگو با گروه‌های کارگری و کارفرمایی است، و برنامه ما این است که با گفتگو به آگاهی برسیم. جلسات کارشناسی کمک می‌کند تا ما روند مردم سالاری را ادامه دهیم تا شایسته چیزی باشیم که شایسته کارگران است، افزایش حقوق کارگران را زودتر از ۲۹ اسفند اعلام می‌کنیم.

*همان‌طور که مستحضر هستید، جلسات تعیین نرخ دستمزد کارگران معمولاً در بهمن‌ماه برگزار می‌شود، اما جلسات کارشناسی مرتبط با این موضوع از هم‌اکنون آغاز شده است. رویکرد این دولت بر پایه‌ی ایجاد گفت‌وگو و تبادل نظر بنا شده است، به جای آنکه به‌طور یک‌جانبه تصمیم‌گیری کنیم و مصوبات را صادر کنیم، ما باید با گروه‌های کارگری و کارفرمایی به بحث و تبادل نظر بپردازیم.

*این گفت‌وگو باید بر پایه آگاهی شکل گیرد؛ زیرا تنها زمانی که آگاهی وجود داشته باشد، می‌توانیم به یک گفت‌وگوی مؤثر و سازنده دست یابیم. بنابراین، فضایی که برای نشست‌های مشترک و جلسات کارشناسی فراهم می‌شود، به ما کمک خواهد کرد تا روند مردم‌سالاری را که همواره در نظر داریم، ادامه دهیم و به نتایجی دست یابیم که شایسته کارگران عزیز باشد. امیدوارم این فرآیند هر چه سریع‌تر به ثمر بنشیند.

*تلاش دولت بر این است که بین تصمیم سخت و انتخاب بد، تصمیم سخت را بگیرد، ولی حتما با اطلاع مردم؛ بازهم تصریح می‌کنم که رئیس‌جمهور بر عهدی که با مردم بستند به شدت پایبندند و معتقد هستند که طبیعتاً باید با مردم حرکت کرد نه لزوماً بر مردم.

*{علت تأخیر در مورد واریز یارانه‌ها}: مردم هیچ نگرانی نداشته باشند زیرا همه سناریوهای محتمل بررسی شده و هیچ مشکلی از این جهت وجود ندارد و به جهت طولانی بودن فرایندی که از تأمین منابع تا واریز شدن به حساب ۱۷ میلیون خانوار، مسیر طولانی است که اگر در ابتدای آن تأخیری اتفاق بیفتد در پایان مردم شاهد تأخیر خواهند بود، تاکید می‌کنم دولت قصد دارد که با مسیرهای غیر تورم‌زا نیازهای کشور را برطرف کند.

*{ در رابطه با برنامه دولت در ساماندهی اتباع غیر مجاز}: کشور ما به دلیل موقعیت جغرافیایی و هم مرزی با افغانستان درگیر اتباع غیر مجاز شده است؛ البته مهاجرینی که به صورت قانونی وارد کشور شده‌اند تفاوت دارند و اتباع غیر مجاز موضوع پیچیده‌تری دارند و یکی از چالش‌های این موضوع این است که در عین حال که طرح بازگرداندن اتباع غیر مجاز صورت می‌گیرد، باید کرامت انسان‌ها را در نظر بگیریم. ۷۵۱ هزار نفر از اتباع غیر مجاز به کشورشان بازگردانده شده‌اند. اعلام آمادگی می‌کنم که در مصاحبه مفصلی در رابطه با اتباع صحبت کنیم. این موضوعی است که بار جهانی، اجتماعی و امنیتی دارد.

*{در رابطه با موضوع فیلترینگ که هنوز در مورد نحوه رفع فیلترینگ وفاق صورت نگرفته است}: ریشه فیلترینگ برای صیانت است و در راستای کاهش آسیب‌هایی هست که در یک مقطع قابل قبول است، موضوع دیگر این است که باید بتواند امنیت روانی را ایجاد کند. ۸۵ درصد مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند، حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی فروش فیلترشکن هست. این دو عدد به میزان کافی بازنگری در فرایند مسدودسازی را ایجاد می‌کند.

*رفع فیلتر را جز شعارهای انتخاباتی رئیس جمهور و مخالف با نظر برخی است. مهم آن فرایند اجماع سازی هست که اتفاق می‌افتد.

*{در رابطه با رویکرد فشار حداکثری و واکنش ایران در تحریم‌ها}: این رویکرد شکست خورده است و کشورهای غربی یک بار این مسیر را طی کرده‌اند، حتی تیره کردن روابط برخی از کشورها قبلاً بررسی شده است و پاسخگو نخواهد بود و دولت در این زمینه دو مأموریت مشخص برای خود قائل است، خنثی و کم اثرسازی تحریم‌های موجود، ما نمی‌گوییم تحریم‌ها بی‌اثر هستند. ما می‌توانیم تحریم‌ها را کم اثر کنیم.

*رهبری هم فرموده‌اند در این رابطه استقبال می‌کنیم و ما پیگیر حل تنازعات هستیم، ما به هیچ عنوان از تنازعات استقبال نمی‌کنیم ولی برای مقابله با آنها آمادگی داریم.

*{در رابطه با ارتباط کلینیک رفع بی‌حجابی و دولت که ۲۵۵ میلیارد بودجه برای آن در نظر گرفته شده است}: رویکرد دولت این نیست که موضوعات اجتماعی را به موضوعات امنیتی تبدیل کند بلکه دولت می‌خواهد همه مردم را همراه کند. برخی از واژگان به جز ایجاد شکاف بین مردم و حاکمیت چیزی را به دنبال نخواهد داشت، واژگانی نظیر ترک و یا کلینیک برای سو مصرف مواد مخدر است و باید با دقت بیشتری از این واژه‌ها استفاده شود. در انتخاب این نام حُسن سلیقه استفاده نشده است. موضوعاتی نظیر حجاب را باید با رویکردهای تربیتی اجتماعی و فرهنگی حل کرد. اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومانی برای کل یک طرح است و نه کلینیک بی‌حجابی.

*{در رابطه با سخنان معاون اول پیرامون منتقدین و تذکر به آنها}: مردم برای کرامت و انتخابات شرکت کردند و نه معیشت و کسانی که امروز منتقد هستند خودشان بهتر می‌دانند که چه وضعی را تحویل داده‌اند و اوضاع چگونه است، ما اگر چیزی نمی‌گوییم به این جهت است که مایل نیستیم آرامش روانی مردم به هم بخورد. افزایش یک قیمت مسیر طولانی را طی می‌کند. ممکن است این فرایند چندین ماه طول بکشد. برخی از مصوبات گرانی‌ها از قبل ابلاغ شده بود.

*مردم بدانند که منتقدان از وضعیت موجود بهتر خبر دارند و تلاش دولت این است که کرامت مردم را حفظ کند و یادمان هست و می‌دانیم که توسعه اجتماعی حتماً نیازمند رفاه اجتماعی است و نسبت به اثرات سوئی که افزایش قیمت‌ها دارد دولت آگاه است. دستمان پر است و دست نگه می‌داریم تا نخواهیم راجع به موضوعات صحبت کنیم.

*{در رابطه با دیدار رئیس جمهور در سفر به سیستان و بلوچستان با امام جماعت مسجد مکی}: رئیس جمهور به دنبال این است که استان سیستان و بلوچستان پیشران اقتصادی باشد، در حوزه سلامت و آموزشی از این استان محرومیت زدایی شود. دیدارهایی که انجام شده است به همین منظور است تا توسعه با کمک آنها اتفاق بیفتد.

*{ در خصوص قطع درختان جنگل‌های هیرکانی }: بهره‌برداری از جنگل و درختان جنگلی به این شکل در برنامه هفتم ممنوع شده است، تبصره‌ای راجع به خروج درختان خشکیده وجود داشته است، این بحث دوگانه سعدی می‌گویند این درختان در خشکیده زیست بومی ایجاد می‌کنند که نباید به آنها دست زد. عده‌ای می‌گویند این درخت خشک را در جای دیگری استفاده کنیم.

* رویکرد فعال مردم در این مسائل می‌تواند بسیار مهم باشد و در رابطه با چنین دست‌اندازی‌هایی وزارت جهاد کشاورزی موظف به مراقبت است. تغییر رویکرد در وزارتخانه وجود دارد، افزایش مراقبت‌های عموم مردم بسیار مهم است، دولت‌ها به تنهایی توان حل مسائل را به تنهایی نخواهند داشت.

*{ در خصوص قطع برق‌ها }: وزیر نیرو اعلام کرده است سوخت تأمین شده است و قطع برق‌ها کاهش پیدا خواهد کرد، از مردم خواهش می‌کنم در مصرف سوخت صرفه‌جویی کنند. تا بتوانیم زمستان را با هم خوب سپری کنیم.
 

۲۷۲۱۸