شناسهٔ خبر: 69944671 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

مساجد محل رشد استعدادها هستند

آیت الله فاضل لنکرانی گفت: مساجد محل رشد استعدادها هستند و رشد استعداد فقط در بعد علم نیست، شهدای ما استعداد هایی هستند که در همین مساجد رشد و پرورش یافته اند و شهید قاسم سلیمانی و شهید زین‌الدین ها شده اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از قم، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی، مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار، در همایش ائمه جماعات و ارکان مساجد قم، ضمن خیر مقدم به مدعوین و گرامیداشت ایام سوگواری فاطمیه و هفته بسیج اظهار داشت: عزیزان بسیجی حق بزرگی دارند و ارزش بسیار بزرگی هم در میان ملت ما دارند تقدیر کرده و خدماتی که به انقلاب و نظام داشته‌اند را گرامی می‌داریم.

مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم گفت: طرح قرارگاه فرهنگی در میان مساجد، در قم طرح ریزی و در برخی از مساجد پیاده شده و انشالله از قم به سایر استان‌ها ارائه و پیاده خواهد شد.

آیت الله فاضل لنکرانی گفت: این انقلاب و این نظام از درون مساجد جوشیده و شکل گرفته است به همین جهت نگاه به مسجد بعد از انقلاب با نگاه به مسجد قبل از انقلاب یک تکامل ویژه پیدا کرد و با واقع شدن انقلاب، مسجد یک ظرفیت شناسی بزرگی از خود نشان داد و در طول دفاع مقدس این ظرفیت تکامل پیدا کرد و هرچه زمان پیش می‌رود ما بیشتر پی به این ظرفیت مسجد و آنچه که در مسجد واقع می‌شود می‌بریم.

وی با اشاره به اینکه مسجد محل رشد استعدادهای جامعه است، تصریح کرد: بهترین، سالم‌ترین و مهم‌ترین کانون برای رشد همه انسان‌ها در هر طبقه‌ای از پیر و جوان و از زن و مرد مسجد است و اگر این نگاه را امام جماعت، مأموم و فعالان مسجد داشته باشند می‌توانیم بگوییم آنچه که خدای تبارک و تعالی برای بیت خود قرار داده است تا اندازه‌ای محقق میشود.

مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم افزود: اگر با نگاه فرد محور و محدود به مسجد نگاه کنیم و آن را از جامعه و اجتماع جدا بدانیم برخلاف مبانی و متون دینی ما می باشد.

وی ضمن تاکید بر نگاه عمیق دین به مسجد گفت: نگاه عمیق دین به مسجد یعنی اگر کسی به دنبال کسب علم یا دوست و همراه خوب و جلب رحمت خداوند است، رفتن به مسجد برای او همه ی اینها را به دنبال خواهد داشت و سبب دوری از مصائب و آسیب‌ها خواهد شد.

وی با اشاره به نگرانی های رهبر معظم انقلاب در خصوص مسئله فضای مجازی بیان داشت:  فضای مجازی در کنار فوایدی که در بخش های علمی دارد امروز به صورت بسیار گسترده ای در حال حمله به عقاید جوانان و نوجوانان است که می توان با استفاده از ظرفیت مساجد برای مقابله با این آسیب‌ها اقدامات لازم را انجام داد.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار عنوان کرد: مسجد پیوند وحدت میان جامعه است، در صدر اسلام مسجد ضرار موجب تفرقه بین مومنین بود موجب گسترش فساد بود و رسول خدا (ص) دستور به تخریب این مسجد را دادند و در مقابل آن مسجدی که نافع مسلمین می باشد، مسجدی است که باعث ایجاد وحدت و اخوت بین مسلمانان شود بطور مثال؛ حل و فصل نزاع‌های محلی و خانوادگی یکی از نشانه های مسجد مسلمین است.

وی بیان کرد: امام جماعت باید ظرفیت‌های محل خود را شناسایی کند، مثلا تعداد جوانان یک محل، تعداد افراد فقیر و نیازمندی که در محل سکونت دارند، البته تا حدودی در برخی مساجد قم، تهران و سایر استان‌ها بعضی از امام جماعت‌ها حتی قبل از انقلاب در خانواده‌های مردم حضور پیدا می‌کردند اما این امر اکنون باید وسیع‌تر از این باشد، باید امام جماعت محل با جوان ها و نیازهای آنها از نزدیک آشنا باشد.

آیت الله فاضل لنکرانی با اشاره به تلاش دشمن جهت دور کردن جوان‌ها از مساجد گفت: امروز ائمه جماعات می دانند که دشمن هرجا روحانی و روحانیت حضور دارد میخواهد مردم را از آن بخش جدا کند، باید همه به فکر باشیم تا توطئه دشمن را در این مسئله خنثی کنیم و اگر در یک محلی بی میلی جوان‌ها به مسجد را دیدیم باید فکری عاجل کنیم و دست روی دست نگذاریم.

وی با تاکید مجدد بر اینکه مساجد محل رشد استعدادها هستند گفت: رشد استعداد فقط در بعد علم نیست، شهدای ما استعداد هایی هستند که در همین مساجد رشد و پرورش یافته اند و شهید قاسم سلیمانی و شهید زین‌الدین ها شده اند یا شهید نصرالله و فرماندهان حزب‌الله که چطور با قدرت در مقابل تمام قدرت های آمریکا و اروپا ایستادند و اینها مظاهر  رشد استعداد در مساجد هستند.

آیت الله لنکرانی با اشاره به ویژگی های یک امام جماعت تاثیر گذار خاطرنشان کرد: هر چقدر یک روحانی از جهت علمی، تقوایی و بصیرت اجتماعی قویتر باشد، حضور و ارتباط و تاثیرگذاریش بر اقشار مختلف مردم بیشتر می‌شود.

انتهای پیام/سمیرا غفوری منش