شناسهٔ خبر: 69944600 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دولت.آی‌آر | لینک خبر

وزیر نفت خبر داد:

افزایش بیش از ۲۵ میلیون مترمکعبی تولید گاز خام از ابتدای دولت چهاردهم

وزیر نفت گفت وزارت نفت دولت چهاردهم از ابتدا نسبت به شناسایی گلوگاه‌های اصلی اقدام و در این زمینه برنامه‌ریزی جامعی را انجام داد که از جمله آن می‌توان به افزایش متوسط روزانه بیش از ۲۵ میلیون مترمکعب گاز خام در حوزه بالادست اشاره کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، محسن پاک‌نژاد صبح سه‌شنبه، در نشست علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وظیفه وزارت نفت انجام اقدام‌های لازم برای استخراج نفت و گاز خام و بعد از آن پالایش آنها با هدف تولید فرآورده‌های مورد نیاز کشور است، اظهار کرد: بخشی از این محصولات تولیدی صادر و بخش دیگر در داخل کشور مصرف می‌شود.

وی یکی از مهم‌ترین بخش‌های مصرفی در کشور را نیروگاه‌های تولید برق دانست و افزود: این بخش از کشور برحسب ضرورت باید همزمان با مصرف گاز از گازوئیل و نفت‌کوره نیز استفاده کند. مقدار مصرف هرکدام از این حامل‌های انرژی مایع دقیقاً تابعی از گاز تحویلی به نیروگاه‌ها است.

وزیر نفت ادامه داد: زمانی که مصرف گاز در بخش خانگی در فصول سرد سال افزایش می‌یابد، گاز کمتری در دسترس سایر بخش‌ها قرار می‌گیرد و مؤلفه‌های سبد سوخت نیروگاهی به‌گونه‌ای تنظیم می‌شود که سوخت مایع بیشتری در اختیار نیروگاه‌ها قرار بگیرد، از این رو باید در آن مقطع زمانی و پیش از آن ذخایر گازوئیل و نفت‌کوره در نیروگاه‌ها همواره در  سطحی پایدار و متناسب با مقدار مصرف باشد.

ذخایر نفت‌کوره نیروگاه‌ها در وضعیت مناسب

پاک‌نژاد با تأکید بر اینکه خوشبختانه در مورد نفت‌کوره هم‌اکنون  ذخایر در وضع مناسبی در مخازن نیروگاه‌های کشور قرار گرفته است،‌ اظهار کرد: در این زمینه چه در جهت تأمین و چه تحویل به نیروگاه‌ها هیچ مشکلی وجود ندارد. درباره ذخایر گازوئیل حسب تجارب قبلی در سنوات گذشته در نیروگاه‌ها در روزهای سرد سال ذخایر باید بیش از ۳ میلیارد لیتر باشد تا شرایط پایداری برای تولید برق در کشور داشته باشیم.

وی تصریح کرد: با توجه به سطح پایین ذخایر سوخت مایع نیروگاهی در فصل گرم امسال، دبیرخانه شورای امنیت ملی اواخر تیر و اوایل مرداد (یک ماه قبل از استقرار دولت چهاردهم) طی ابلاغیه‌ای نیروگاه‌ها را مکلف به استفاده از نفت‌کوره به مقدار ۴۰ میلیون لیتر در روز ( از ۱۰ مرداد به بعد) کرده است و مصرف این سوخت در نیروگاه‌ها بر اساس این ابلاغیه ادامه دارد.

وزیر نفت ادامه داد: در واقع به هر مقداری که نفت‌کوره در نیروگاه‌های بخار مصرف شود گاز کمتری تحویل این نیروگاه‌ها می‌شود و این گاز در نیروگاه‌های گازی به‌عنوان جایگزین گازوئیل مورد استفاده قرار می‌گیرد و به این ترتیب سوخت نفت‌گاز در نیروگاه‌ها امکان افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی خواهد داشت.

کاهش ۴۳ درصدی ذخایر نفت‌گاز نیروگاهی

پاک‌نژاد با اشاره به اینکه نیروگاه‌ها از ۱۰ مرداد تا امروز به طور متوسط روزانه ۲۲ میلیون لیتر نفت کوره مصرف کرده‌اند، تصریح کرد: با توجه به آنکه باید روزانه تا ۴۰ میلیون لیتر نفت کوره در نیروگاه‌ها به مصرف می‌رسید، معادل این کاهش مصرف با نفت‌گاز جایگزین شده که سبب کاهش ذخایر نفت‌گاز نیروگاهی شده است. نکته قابل‌توجه اینکه با وجود سطح پایین ذخایر نفت‌گاز نیروگاهی در کشور، حدود ۱۳۰ میلیون لیتر گازوئیل پالایشگاه آبادان در ماه‌های تیر و مرداد صادر شده است. این صادرات به‌نوعی است که برای جبران آن در شرایط فعلی باید قیمت بیشتری را برای واردات تامین نفت‌گاز بپردازیم، ضمن اینکه در آن شرایط این مقدار نفت‌گاز امکان تحویل به نیروگاه‌ها و افزایش سطح ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها را داشت.

وی گفت: با در نظر گرفتن همه این موارد، در ۳۱ مرداد امسال موجودی نفت‌گاز نیروگاهی حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون لیتر بود که در مقایسه با نیاز سه میلیارد لیتری برای پایداری ذخایر نفت‌گاز نیروگاهی، نسبت به سال گذشته ۴۳ درصد کمتر بوده است.

افزایش بیش از  ۲۵ میلیون مترمکعبی تولید گاز خام

وزیر نفت ادامه داد: وزارت نفت دولت چهاردهم از ابتدا نسبت به شناسایی گلوگاه‌های اصلی اقدام و در این زمینه برنامه‌ریزی جامعی را انجام داد که ازجمله آن می‌توان به افزایش متوسط روزانه بیش از ۲۵ میلیون مترمکعب گاز خام در حوزه بالادست اشاره کرد. همچنین تولید فرآورده‌های اصلی با اولویت نفت‌کوره و نفت‌گاز نیز در پالایشگاه‌ها به‌منظور افزایش خوراک تحویلی و اصلاح شرایط فرآیندی، تا حدود ۵ میلیون لیتر اضافه شده است، همچنین ناوگان حمل سوخت که یکی از گلوگاه‌ها در انتقال نفت‌گاز وارداتی از سواحل و بنادر جنوبی به سمت شمال کشور است نیز افزایش یافت. با این اقدامات، نفت‌گاز تحویلی به نیروگاه‌ها در دولت چهاردهم افزایش چشمگیری داشته است.

پاک‌نژاد تصریح کرد: برای سوآپ گاز به‌عنوان یکی از راهکارهایی برای افزایش تحویل گاز به نیروگاه‌ها نیز برنامه‌ریزی انجام شده و در آستانه نهایی شدن است. برنامه‌ریزی برای واردات نفت‌گاز نیز به نحو مطلوب انجام شده و این مقدار نسبت به زمان مشابه پارسال به مراتب افزایش داشته است.

وی افزود: در زمینه تولید گاز با وجود تعمیرات به تعویق‌ افتاده پالایشگاه‌ها و سکوهای گازی، در شهریور، مهر و آبان امسال با برنامه‌ریزی مجدد و شناسایی گلوگاه‌های تولیدی از جمله کوتاه‌کردن زمان تعمیرات و افزایش تولید برخی چاه‌ها و کارهای اصلاحی، فعالیت‌های خوبی انجام شده است.

وزیر نفت بیان کرد: بدانید که همکاران شما هم در وزارت نفت و هم وزارت نیرو تمام تلاش خود را انجام می‌دهند که ان‌شاء‌الله ماه‌های پیش رو را با کمترین چالش پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام