به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مهدی چمران در حاشیه دویست و هشتاد و سومین جلسه شورا در جمع خبرنگاران با اشاره به روشن نشدن برخی از اتوبوسهای خریداری شده داخلی گفت: متاسفانه اتوبوسهای یکی از شرکتهای داخلی که موجب اختلاف هم شده مشکل فنی دارد. شهرداری ضمانتنامههای لازم را داشت که این مساله هم در دعواست.
چمران همچنین در پاسخ به این سوال که آیا اختصاص بخشی از بزرگراه همت برای استفاده خودروهای پر سرنشین نیاز به مصوبه شورا دارد یا خیر، گفت: خیر برای این منظور نیازی به مصوبه شورا نیست و مجوز شورای عالی ترافیک یا شورای عالی ترافیک شهر تهران کفایت میکند البته اگر در سهم شورا نیز این موضوع مطرح و بررسی شود اقدام مناسبی خواهد بود.
چمران در ادامه در خصوص مخالفت وزارت راه و شهرسازی با ساخت تونل شهید متوسلیان نیز گفت: موافقت یا مخالفتی به صورت رسمی هنوز ارسال نشده و اگر اعلام مخالفتی هم انجام شده باشد؛ حتماً شفاهی بوده است.
وی تصریح کرد: در جلساتی که در شورای عالی معماری و شهرسازی نیز برگزار شد بحثی در این زمینه مطرح نشد. نکتهای که نه تنها در این دوره که در ادوار گذشته نیز مطرح بود؛ این بود که به دلیل میزان بالای سرمایه مورد نیاز، شهرداری در حال حاضر قادر به سرمایهگذاری در این طرح نیست؛ بنابراین برای انجام طرح نیاز به سرمایه گذار دیگری است که آن هم باید با شهرداری شریک شود. اما عموماً در شراکتهایی که با شهرداری صورت گرفته؛ توفیق چندانی رخ نداده است. از این رو این موضوع آنطور که درباره آن گفتگو میشود؛ پیش نرفت.
مهدی چمران، رئیس شورا همچنین در پاسخ به سوالی درباره تذکر یکی از اعضا در خصوص هزینههای مؤسسه همشهری و مستندانی که در این باره به شورا ارائه شده؛ توضیح داد: بله مستنداتی در این باره به من نشان داده شد که شامل فاکتورهای پرداخت شده و مدارک مالی بود، اما هنوز به صورت رسمی چیزی به شورا ارسال نشده است. پس از دریافت رسمی این مستندات موضوع بررسی خواهد شد.
شهرداری طرح جامع مدیریت یکپارچه پایانه غرب را تدوین کند
زهرا شمس احسان ، رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز امروز سه شنبه در تذکر پیش از دستور دویست و هشتاد و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: پایانه غرب (آزادی) به عنوان یکی از مهمترین زیرساختهای حمل و نقل کلانشهر تهران، با چالشهای جدی مدیریتی مواجه است.
وی با بیان اینکه پراکندگی سازمانی و نبود مدیریت یکپارچه در این مجموعه، مشکلات متعددی را برای شهروندان ایجاد کرده است،گفت: در حال حاضر چندین نهاد و سازمان از جمله پارکسوار، شرکت ساماندهی مشاغل و شهرداری منطقه ۵ بدون هماهنگی مناسب در این محدوده فعالیت میکنند.
عضو شورای شهر ادامه داد: این وضعیت منجر به بروز مسائل متعددی از جمله ناکارآمدی خدمات، رعایت نشدن استانداردهای ایمنی، نامناسب بودن زیرساختهای بهداشتی و رفاهی و پایین بودن کیفیت خدماترسانی شده است.
وی افزود: همچنین نبود انسجام مدیریتی باعث شده تا شهروندان با مشکلات متعددی در تردد و استفاده از خدمات پایانه مواجه شوند و نبود نظارت واحد و سیستماتیک، موجب بینظمی و کاهش کیفیت خدمات شده به طوری که این موضوع در متر به متر محدوده قابل مشاهده است.
شمس احسان تاکید کرد: ضرورت دارد شهرداری تهران با تشکیل کارگروه تخصصی، طرح جامع ساماندهی پایانه غرب را با محوریت یکپارچهسازی مدیریت، استانداردسازی فرآیندها و ارتقای کیفیت خدمات شهروندی در دستور کار قرار دهد. این اقدام میتواند گامی مهم در بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی و افزایش رضایت شهروندان باشد.
رئیس کمیته اجتماعی شورا از شهردار تهران خواست مجموعه شهرداری ظرف مدت یک ماه راهکارهای عملیاتی برای مدیریت یکپارچه و ارتقای کیفیت خدمات پایانه غرب را تدوین کند.
شهرداری تهران درباره نحوه انتخاب کارشناسان رسمی گزارش ارائه کند
در ادامه مهدی اقراریان عضو شورای شهر تهران در تذکری خطاب به شهردار تهران در خصوص نحوه تعیین کارشناسان رسمی دادگستری گفت: براساس آیین نامه جدید که سال گذشته تصویب شده است، شهرداریها نیز مشمول آیین نامه اجرایی نحوه تعیین کارشناسان رسمی شدهاند که از شهرداری تهران میخواهیم گزارشی در مورد نحوه انتخاب کارشناسان رسمی ارائه کند.وی با بیان اینکه گزارشی از شیوه عمل سازمانهای مختلف به خصوص سازمان املاک شهرداری تهران نیز به شورای شهر ارائه شود گفت: براین اساس انتخاب کارشناس دادگستری تنها باید از میان افرادی باشد که در سامانه ملی کارشناسی ثبت نام کرده باشند اما گویا شهرداری تهران به این بخش نامه عمل نمیکند.
برخی سازمانها برای بروز رسانی سیاهه انتشار آلودگی هوا اطلاعات نمیدهند
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه جلسه شورای شهر از ارایه نشدن اطلاعات از سوی برخی دستگاهها برای بروز رسانی سیاهه انتشار آلودگی هوای تهران انتقاد کرد و گفت: در سال ۹۶ سیاهه انتشار آلودگی هوا منتشر شد و براساس احکام برنامه این سیاهه انتشار در حال بروز رسانی است.
مهدی پیرهادی بااشاره به اینکه آلودگی هوا سلامتی مردم را هدف قرار داده است تصریح کرد: متولی اینکار دانشگاه علم و صنعت است، اما برخی از دستگاهها و سازمانها حاضر به ارایه اطلاعات نیستند و نمیخواهند علت آلودگی مشخص شود.
پیرهادی با تاکید براینکه دستگاه قضا باید به این موضوع ورود کند تا دلیل آلودگیها مشخص شود، گفت: در سیاهه انتشار گذشته فرودگاه، پایانه، نیروگاهها و پالایشگاهها نقش موثری داشتند و حتی حدود ۱۲ درصد نیروگاهها در تولید آلودگی هوا نقش داشته اند.
تحقق درآمد شهرداری رقم قابل توجه اما اختصاص نقدینگی به مناطق کم
میثم مظفر دیگر عضو شورای شهر تهران در جلسه امروز از میزان پرداخت نقدینگی به مناطق انتقاد کرد و گفت: عملکرد شهرداری در تحقق درآمد در هفت ماه حدود ۸۵ درصد بوده که رقم قابل توجهی است اما در مورد اختصاص نقدینگی به مناطق بحث داریم.
وی افزود: ۹۲۰۰ همت صورت وضعیت طرح های مناطق ۲۲ گانه ثبت اما ۶۷۱۹ همت به مناطق پرداخت شده که در این میان تنها بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان معادل ۳۸ درصد نقدی بوده و البته مابقی آن در قالب برات کارت، غیر نقد و ... بوده است.
وی با تاکید بر اینکه برخی مناطق هم پایینتر از ۳۰ درصد پرداختی داشتند، افزود: در مجموع میزان پرداختی به مناطق پایین است و برخی مناطق حتی کمتر از ۳۰ درصد دریافتی داشتهاند و شهرداری باید اقدام عاجلی در این راستا انجام دهد.
انتقاد شورا از وضعیت دستفروشان در محله دولت آباد جنوبی
ناصر امانی هم امروز در تذکر پیش ازدستور خود در نشست شورای شهر تهران با بیان اینکه یکسال است که موضوعی را پیگیری کردم، اما پاسخ نگرفته ام، گفت: اهالی محله دولت آباد جنوبی از بساط گستری و دست فروشی در حاشیه خیابان ها و پیاده روها انتقاد دارند.
امانی با بیان اینکه سال گذشته تعدادی از کسبه این محله شکایتی را از فعالیت دستفروشان مطرح و ادعا کردند شهرداری پیاده رو و خیابان را کرایه میدهد، افزود: مراتب را تلفنی با شهردار منطقه ۲۰ مطرح کردم و وی قول داد که موضوع را حل و فصل کند، اما شهردار منطقه نه تنها کاری نکرد بلکه کسبه مورد تذکر قرار گرفتند.
وی تصریح کرد: لازم است ادعای اجاره پیاده رو از سوی شهرداری به دستفروشان بررسی شود.
مهدی چمران نیز در واکنش به این تذکر اظهارداشت : موضوع ساماندهی دستفروشان در تئاتر شهر را آنقدر گفتیم که بالاخره کاری کردند اما به جای ساماندهی، آنها را در بازاچهای مستقر کردند که ممکن است این بازارچه تبدیل به سرنوشت بازارچه پارک لاله شود.
چمران افزود: زمانی که ساماندهی دستفروشان در اختیار شهرداری بود اوضاع بهتر بود.