به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج شهرستان ایذه؛
شهید سید اسکندر دژآهنگ در سال ۱۳۴۹ در روستای"لاپهن" از توابع شهرستان ايذه ديده به جهان گشود، وی تحصیلات ابتدای را تا كلاس چهارم در روستای راسفند گذراند و از پنجم ابتدایی تا دیپلم را در ايذه گذراند، درکنار تحصیلات در كار كشاورزی به پدر كمک می نمود، او با اُنس به قرآن و تهجد به مراحل بالای رشد اخلاق رسيده بوده، روز به روز به خودشناسی بيشتری دست می يافت. جهت فعاليت های فرهنگی و قرآنی به عضويت انجمن اسلامی مدرسه در آمد، برای اولين بار در بيستم دی ماه ۱۳۶۳ با عضويت بسيجی به جبهه های نبرد با دشمنان اعزام شد اما درس و مدرسه را رها نکرد و درسش را نيز در فواصل حضور در جبهه ادامه داد و دوشادوش رزمندگان اسلام به نبرد با دشمن می پرداخت.
در جبهه نيز جلسات قرآن را ادامه داد و جلسات قرآن را در سنگرها برگزار می كرد، رزمندگان شهرستان از شجاعت و دليری هايش آگاهند، او الگوی کاملی بود. اولين بار كه مجروح شد و ۱۰ روز در بيمارستان قم بستری بود، هرگز بيان نكرد تا اينكه بعدها همسنگران به مجروح شدن او اشاره کردند.
او مجذوب آيات قرآن بود و نماز شبش ترک نمی شد. هنگامی که از جبهه به مرخصی می رفت به دبيرستان می رفت و سر صف برای بچه ها سخنرانی می كرد و مسائل دفاع مقدس و جبهه های نبرد را بيان می نمود و از اهميت شرکت جوانان در جبهه های نبرد را بيان می نمود و از اهميت شرکت جوانان در جبهه ها و پرکردن سنگرها جهت دفاع از انقلاب، سخن می گفت.
او در طول دفاع مقدس علاوه بر شرکت در عمليات های والفجر۸ ، کربلای پنج و نصر۸ و چند مأموريت پدافندی، مدتی نیز به عنوان تخريب چی، آر پی جی زن، تيربارچی و نيز فرمانده دسته انجام وظيفه نمود تا اينکه درتاريخ بيستم فروردين سال۱۳۶۶پس از سال ها حضور در ميدان جنگ، به عضويت سپاه درآمد.
در آخرين مرخصی اش اكثر شهداء را در شهر و روستا زيارت كرد، رفتار و سکنات او به كلی تغيير کرده بود و سيمايش نورانی و معنوی تر شده بود و هميشه ذكر خدا را بر لب داشت. سرانجام در عمليات نصر ۸ در منطقه ی عملیاتی ماووت در حالی که فرماندهی گروهان ياسر از گردان حضرت رسول(ص)را برعهده داشت ۳آذرماه۱۳۶۶ به فیض عظیم شهادت نائل آمد و در قطعه ی شهدای روضه الزهرا سلام الله علیها ايذه درکنار ياران شهيدش، آرام گرفت.