اسلام آباد، پایتخت پاکستان باز هم صحنه تنش میان هزاران نفر از حامیان عمران خان نخستوزیر سابق زندانی است که برای چندمین بار به منظور تحقق خواسته خود که آزادی او است به خیابان ها آمده اند. به گزارش رسانه های متفاوت بین المللی از جمله الجزیره ، صدها نفر از معترضان در ساعات اخیر توسط نیروهای پلیس پاکستان بازداشت شدند. شهید نواز، یک افسر امنیتی در استان پنجاب شرقی، روز دوشنبه گفت که پلیس تاکنون بیش از 4000 هوادار خان، از جمله پنج نماینده پارلمان را بازداشت کرده است.
وزیر کشور پاکستان در یک کنفرانس خبری گفت که مقامات در صورت رسیدن معترضان به منطقه سرخ اسلام آباد که برای حفاظت از ساختمانهای دولتی قرنطینه شده، بر میزان بازداشت ها خواهند افزود. این مقام دولتی هشدار داد که هرکسی که به این نقطه از پایتخت ورود کند به دلیل تدابیر بالای امنیتی فورا بازداشت خواهدشد. وزیر کشور پاکستان، حزب تحریک انصاف پاکستان (PTI) متعلق به عمران خان را به خاطر ایجاد مزاحمت برای مردم و مشاغل مقصر دانست.
به گفته مقامات و حزب عمران خان، اوایل روز دوشنبه، صدها تن از هواداران او راهپیمایی خود را به سمت اسلام آباد آغاز کردند و به اطراف پایتخت رسیدند. ویدئوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی، متحدان خان را نشان می دهد که جمعیت را جمع کرده و از آنها می خواهند که جلوتر راهپیمایی کنند. کاروان هایی متشکل از صدها خودرو نیز دیده می شد.
در پیشاور، حامیان خان اعتراض خود را به نوعی کارناوال خیابانی تبدیل کردند و کارمندان حزب تحریک انصاف در حال رقصیدن، طبل زدن در حالی که عکس های رهبران خود را در هوا می چرخاندند پیاده یا با وسایل نقلیه به سمت اسلام آباد حرکت کردند.
عمران خان بیش از یک سال است که پشت میله های زندان به سر می برد و با بیش از 150 پرونده جنایی روبرو است. اما او همچنان محبوب است و حزب او این اتهام ها را بازی سیاسی توصیف کرده است.
مقامات دولتی از روز شنبه مسیرهای اصلی منتهی به اسلامآباد را با کانتینرهای حملونقل مسدود کردهاند و جادهها و بزرگراههای اصلی را که شهر را با پایگاههای تحریک انصاف در استانهای پنجاب و شمال غربی خیبر پختونخوا متصل میکند بستهاند تا از رسیدن حامیان خان به اسلامآباد جلوگیری کنند.
این راهپیمایی اعتراضی که عمران خان آن را فراخوان نهایی توصیف کرد، یکی از راهپیماییهایی است که حزب او برای آزادی او برگزار کرده است. آخرین اعتراضات این حزب در اسلام آباد در اوایل اکتبر به خشونت کشیده شد.
پیش از این، روز یکشنبه، پاکستان خدمات تلفن همراه و اینترنت را «در مناطقی با نگرانیهای امنیتی» متوقف کرد. البته وزیر کشور پاکستان، تعلیق خدمات تلفن همراه را تکذیب کرد و گفت که فقط داده های تلفن همراه تحت تأثیر قرار گرفته است.
حامیان خان به شدت به رسانه های اجتماعی متکی هستند تا از آزادی او حمایت کنند و از پلتفرم های پیام رسانی مانند واتس اپ برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات از جمله جزئیات رویدادها استفاده می کنند. گروه های حامی گردش ازاد اطلاعات در پاکستان، دولت را به اعمال ممنوعیت بر فعالیت رسانه های اجتماعی و مختل کردن عملکرد شبکه های خصوصی متهم می کنند.
همزمان با اوج گرفتن برخی تحولات در پاکستان، سفارت ایالات متحده در اسلام آباد هشدار امنیتی برای آمریکایی ها در پایتخت صادر کرد و آنها را تشویق کرد از حضور در تجمعات بزرگ خودداری کنند و هشدار داد که حتی تجمعات مسالمت آمیز نیز می تواند به خشونت تبدیل شود. عمران خان پس از درگیری با ارتش قدرتمند پاکستان در سال 2022 توسط پارلمان از قدرت کنار رفت. در پاکستان ارتش نقش بزرگی در سیاست دارد و تصمیم می گیرد که چه کسی بر این کشور 241 میلیونی آسیای جنوبی حکومت کند.