شناسهٔ خبر: 69942703 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

پیش‌بینی آتش‌بس قریب‌الوقوع در لبنان در میان اعتراض وزیران افراطی صهیونیست

با توجه به ملاحظات اسرائیلی که توسط تعدادی از وزرای دولت «بنیامین نتانیاهو» ابراز شده است، اظهارات منابع مختلف در مورد نزدیک بودن دستیابی به توافق آتش‌بس در لبنان ادامه دارد. منابع رسانه‌ای صهیونیستی از رایزنی‌های نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با مخالفان توافق آتش‌بس در لبنان و بررسی آن در نشست امروز (سه‌شنبه) کابینه امنیتی این رژیم خبر دادند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، روزنامه «یسرائیل هیوم» گزارش داد «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از اینکه توافق آتش‌بس مورد انتقاد جناح راست و برخی از اعضای لیکود قرار گرفته است، ابراز نارضایتی و نگرانی کرده است.

این رسانه گزارش داد: نتانیاهو درحال رایزنی در داخل کابینه خود با مخالفان توافق با لبنان است.

وزرای دولت نتانیاهو به روزنامه «اسرائیل هیوم» اعلام کردند که «دلایل پیچیده و محرمانه‌ای وجود دارد که اسرائیل را وادار می‌کند تا توافق را با وجود نقص‌های آن انتخاب کند».

«ایتامار بن گویر»، وزیر امنیت داخلی و متحد راست افراطی نتانیاهو روز دوشنبه نسبت به هرگونه توافق آتش‌بس هشدار داد و تاکید کرد که این یک «اشتباه بزرگ» خواهد بود.

«بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی این رژیم نیز در موضعی جنگ طلبانه مدعی شد: «هر توافقی ارزشی بالاتر از کاغذی که امضا می‌شود نخواهد داشت. آنچه مهم است این است که ما حزب‌الله را نابود کرده‌ایم و به نابودی آن ادامه خواهیم داد.»

رادیو ارتش اشغالگر نیز به نقل از «آمیخای الیاهو»، وزیر میراث فرهنگی گزارش داد که با دستیابی به توافق با لبنان مخالفت خواهد کرد، مگر اینکه هدف از آن کسب زمان باشد تا زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا اوایل سال آینده قدرت را به دست گیرد.

رسانه‌های اسرائیلی از برخی نکات بحث برانگیز خبر دادند که تاکنون مانع دستیابی به توافق شده است و وبگاه والا به نقل از منابع امنیتی توضیح داده است که اختلاف اصلی لبنان و اسرائیل، تشکیل سازوکار نظارت بر اجرای توافق و اختیارات آن است.

این منابع افزودند که ۱۳ نکته بحث برانگیز در مورد مرزها وجود دارد که لبنان خواستار رفع آنها در قالب حل و فصل کنونی است، در حالی که رژیم صهیونیستی اصرار دارد این مرحله را به زمان دیگری موکول کند.

وبگاه «واللا» در ادامه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی عصر امروز برای تصویب آتش‌بس در لبنان تشکیل جلسه می‌دهد. این وبگاه به نقل از منابع امنیتی اشاره کرد که توافق لبنان و رژیم صهیونیستی ممکن است منجر به انعقاد قرارداد تبادل اسرا با حماس شود.

وبگاه خبری بلومبرگ نیز به نقل از مقامات و منابع آگاه گزارش داد که رژیم صهیونیستی و حزب‌الله به امضای توافق آتش‌بس نزدیک شده‌اند.

وبگاه این شبکه اشاره کرد که امروز جلسه کابینه گسترده‌ برگزار می‌شود که طی آن ممکن است رای گیری نهایی در مورد توافق انجام شود.

یک مقام صهیونیست در این باره به بلومبرگ گفت: کابینه امنیتی احتمالا توافق آتش‌بس را تایید خواهد کرد و آمریکا به نظارت بر اجرای توقف درگیری‌ها برای یک دوره ۶۰ روزه کمک خواهد کرد.

چند منبع مطلع نیز در این باره به روزنامه الشرق الاوسط گفتند که «جو بایدن» و «امانوئل ماکرون» روسای جمهور آمریکا و فرانسه امروز (سه‌شنبه) توافق آتش‌بس در لبنان را اعلام خواهند کرد.

کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن به تلاش برای دستیابی به توافق آتش‌بس در لبنان متعهد است و در بیانیه‌ کاخ سفید تاکید شده است در مذاکرات برای دستیابی به راه حل دیپلماتیک و ادامه کار در راستای این هدف، پیشرفت‌هایی حاصل شده است.

در این بیانیه آمده است که «آموس هوکشتاین»، فرستاده آمریکا و گروه بزرگی از مقامات دولت از نزدیک در تلاش‌ها برای حل دیپلماتیک لبنان درگیر هستند و برت مک گورک، مشاور رئیس‌جمهور در امور خاورمیانه، امروز در عربستان سعودی خواهد بود تا درباره احتمال استفاده از دستیابی به توافق در لبنان به عنوان کاتالیزور برای آتش‌بس در غزه گفت‌وگو کند.

«جان کربی»، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نیز گفت که واشنگتن به وضوح پیشرفت قابل توجهی داشته است، اما هنوز به توافق آتش‌بس نرسیده است.

کربی در اظهاراتی به الجزیره افزود که ایالات متحده به کار برای دستیابی به یک راه حل سیاسی ادامه می‌دهد که به غیرنظامیان در ۲ طرف خط آبی اجازه می‌دهد به خانه‌های خود بازگردند.

«متیو میلر»، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز تاکید کرد که دستیابی به توافق مستلزم تایید و برداشتن گام از سوی هر ۲ طرف است.

وی افزود: ما در جهت دستیابی به راه حل پیشرفت زیادی داشته‌ایم، اما تا زمانی که همه چیز تمام نشود، هنوز هیچ چیز نهایی نشده است ما به تلاش خود برای رسیدن به توافق ادامه می‌دهیم، امیدواریم بتوانیم به توافق برسیم، اما به توافق هر ۲ طرف نیاز داریم.

در همین راستا، «دنی دانون» سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد گفت که مذاکرات با هدف دستیابی به آتش‌بس با حزب‌الله لبنان در مسیر پیشرفت است. وی گفت: اسرائیل در هر توافقی توانایی حمله به جنوب لبنان را حفظ خواهد کرد.

«مایکل هرتزوگ»، سفیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن نیز گفت که اسرائیل به توافق با لبنان بسیار نزدیک است و این ممکن است ظرف چند روز اتفاق بیفتد.

بر اساس آنچه که توسط رادیو تلویزیون اسرائیل گزارش شده است، هرتزوگ وجود تفاهماتی با ایالات متحده را تایید کرد که به اسرائیل اجازه می‌دهد در صورت نقض توافقنامه، به حملات خود بازگردد. وی تاکید کرد که توافق با لبنان ممکن است امکان کاهش محدودیت‌ها بر ارسال محموله‌های تسلیحاتی آمریکایی را فراهم کند.

رسانه‌های عبری نیز پس از گزارش‌های آمریکایی و صهیونیستی مبنی بر نزدیک شدن به دستیابی به توافق میان رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان به جزئیاتی از توافق احتمالی اشاره کردند.

شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در این باره به نقل از منابعی نوشت: در این توافقنامه منطقه حائل در جنوب لبنان مشخص نشده است و ساکنان جنوب می‌توانند به خانه‌های خود بازگردند.

یک مقام صهیونیست هم به این شبکه گفت: توافق با لبنان همراه با ضمانتنامه آمریکا به اسرائیل خواهد بود.

روزنامه تایمز رژیم صهیونیستی نیز به نقل از یک مقام صهیونیست ادعا کرد آزادی‌عمل تل‌آویو برای اقدام در لبنان از سوی آمریکا «تضمین» شده است.

شبکه ۱۴ عبری توضیح داد که برجسته‌ترین تفاهمات این توافق شامل عقب‌نشینی حزب‌الله از جنوب لبنان و رفتن به آن سوی رودخانه لیتانی و خلع سلاح منطقه بین لیتانی و مرز اسرائیل است.

این تفاهم‌ها شامل اجازه بازگشت ساکنان غیرمسلح لبنانی به شهرهای جنوب لبنان و جلوگیری از بازگشت اعضای حزب‌الله و همچنین حفظ آزادی ارتش اسرائیل در جنوب لبنان در صورت نقض توافق توسط حزب‌الله و عقب‌نشینی ارتش لبنان است.

یک منبع ارشد سیاسی نیز به شبکه ۱۴ رژیم صهیونیستی اعلام کرد، تل‌آویو اعضای حزب‌الله را که در عملیات زمینی دستگیر کرده است آزاد نخواهد کرد. این منبع ارشد سیاسی همچنین گفت ارتش لبنان به تدریج ۱۰ هزار سرباز را در جنوب لبنان مستقر خواهد کرد.

شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد پنج کشور بر اجرای توافق آتش‌بس قریب‌الوقوع میان این رژیم و لبنان نظارت خواهند کرد و احتمالا امارات یکی از آنها باشد.

انتهای پیام