داداشی گفت: مجمع سلامت باید به صورت سالانه در استان با ریاست استاندار و دبیری سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی تشکیل گردد. مجمع مسائل حوزه سلامت را پیگیری میکند و مسئولان ادارات و نهادهای خصوصی و دولتی در آن حضور دارند.
اوافزود: بر این اساس اولین مجمع استان در سال جاری تشکیل شد و سه اولویت جوانی جمعیت با محوریت پیشگیری از سقط جنین و تقویت مرکز مردمی نفس، پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر با تاکید بر تولید نان سالم از آرد کامل و پیشبرد برنامههای سلامت روان با معرفی و توسعه مراکز سراج (مراکز سلامت روان جامعه نگر) مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی البرز درباره اهداف مجمع سلامت بیان کرد: پیاده سازی تاکیدات رهبری در حوزه سلامت، استفاده حداکثری از مشارکت مردمی، پاسخگویی اجتماعی و مسئولیت پذیری، افزایش آگاهی در سطح جامعه و شناسایی برترینهای حوزه سلامت از اهداف مجمع سلامت برای بهبود نظام سلامت در استان است.
وی با اشاره به بیماریهای غیرواگیر گفت: بر اساس اهداف مجمع و به منظورپیشگیری از احتمال ابتلاء به بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت نوع دو، بیماریهای قلبی-عروقی و حتی برخی سرطانها بر دریافت فیبر کافی با استفاده از مصرف غلات کامل در برنامه غذایی و به حداقل رساندن غلات تصفیه شده مانند آرد سفید و کم سبوس تاکید داریم.
داداشی ادامه داد: چون نان قوت غالب مردم است بنابراین اگر روی آرد کامل کار کنیم، میتوانیم خیلی از بیماریهای مرتبط با تغذیه را بهبود دهیم. در سال ۲۰۱۹ در ایران مصرف کم غلات کامل اصلیترین عامل خطر در مرگ زود هنگام عنوان شده و رژیم غذایی نادرست جزء هشت عامل اصلی خطر مرگ زودهنگام بوده است.
وی عنوان کرد: هدف ما این است که با بهبود کیفیت زنجیره گندم و معرفی گندمهایی که درصد پروتئین بالایی دارند و قدرت جذب عناصر و ریز مغذی را افزایش میدهند، بتوانیم به سلامت عمومی از طریق تغذیه سالم کمک کنیم. یکسری چالشها و عوامل خطر مشترک در مورد بیماریهای غیر واگیر هم داریم که شامل کم تحرکی، تغدیه ناسالم، مصرف الکل و دخانیات، آلودگی هوا و استرس هستند. بر اساس پیمایشی که در سال ۱۴۰۰ انجام شد در استان البرز در جمعیت بالای ۱۸ سال تحرک بدنی ناکافی حدود ۶۲ درصد بوده که عدد قابل توجهی است.
منبع دانشگاه علومپزشکی