به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، «سعید اوحدی» معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شب گذشته (دوشنبه) با حضور در برنامه تهران ۲۰ به ارائه گزارشی در خصوص مطالبات خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران و عملکرد ۱۰۰ روز بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت چهاردهم پرداخت و اظهار داشت: اقدامات بسیاری در بنیاد انجام شد. بر اساس مصوبه دولت، دستگاهها باید برنامهها و اقدامات انجام شده طی ۱۰۰ روز اخیر را اعلام میکردند. در بنیاد هم بدین منظور کمیتههایی تشکیل شد تا مسائل و چالشهای موجود بررسی و تا پایان سال رفع شود.
معاون رئیس جمهور افزود: در معاونت بهداشت و درمان موضوع «کمیسیون پزشکی» مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدای دولت با صف ۵۶ هزار نفری انتظار برای کمیسیون پزشکی مواجه بودیم. بیشتر ایثارگران در خصوص کمیسیون پزشکی گلایهمند بودند و مطرح میشد که باید این صف جمع شود. در سالروز تاسیس بسیج و با توجه به اینکه تجلی فرهنگ بسیج را باید در خانواده شهدا و ایثارگران مشاهده کرد، این موضوع را اعلام میکنیم که صف کمیسیون پزشکی در تهران به روز شد و در کل کشور تا ۱۵ دی به روز خواهد شد. با ۷۰ پزشک قرارداد منعقد شده است و هر هفته ۱۲ کمیسیون پزشکی در تهران و استانها برگزار میشود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشانکرد: اولین تفاهمنامه بین مدیران ارشد دولت چهاردهم تفاهم نامه بنیاد شهید و امور ایثارگران با وزارت راه و شهرسازی در خصوص موضوع مسکن ایثارگران انجام شد که وزیر این وزارتخانه نیز فرزند شهید هستند. در سفر استانی یزد قرار است که مشکل زمین ایثارگران در یزد حل شود.
راهاندازی مرکز تماس ملی ایثار با شماره ۱۶۷۱
اوحدی اظهار داشت: موضوع بهداشت و درمان اولویت اول بنیاد شهید و امور ایثارگران است. مرکز تماس ملی ایثار به صورت ویژه با شماره تماس ۱۶۷۱ به صورت ۲۴ ساعته در خدمت جامعه ایثارگری و والدین شهدا است که پا به سن گذاشته اند. جانبازان و آزادگان اگر نیمه شب مشکل درمانی داشته باشند، پزشکان متخصص پشت خط پاسخگوی آنها هستند.
معاون رئیس جمهور عنوان کرد: جانبازان اعصاب و روان ما از عزیزترین، مظلومترین و متواضعترین افراد هستند. ۷۰ هزار جانباز اعصاب روان در کشور داریم که ۷ هزار از آنان در شرایط سختی قرار دارند و نیازمند بستری هستند. طی این مدت از سه آسایشگاه و مرکز توانبخشی و از بیمارستان اعصاب و روان صدر و نیایش تهران بازدید کردیم. در نظر است آسایشگاه امام خمینی (ره) بازسازی شود و در ردیف آسایشگاه ثارالله و شهید بهشتی قرار گیرد.
فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد باید استخدام رسمی دولت شوند
رئیس بنیاد شهید و امور ایثاگران در خصوص استخدام و تبدیل وضعیت ایثارگران گفت: طبق برنامه ششم و هفتم توسعه فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد باید استخدام رسمی دولت شوند. در سفر استانی به یزد و برای تحقق اهدافی که ترسیم کردهایم، تفاهمنامهای با استاندار یزد برای استخدام ۶۰۰ فرزند ایثارگر و تبدیل وضعیت آنها داریم و باید دل نگرانی تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران برطرف شود.
اوحدی با اشاره به قانون بودجه ۱۴۰۳ و سه و نیم همت وام اشتغالزایی که برای ایثارگران در نظر گرفته شده است گفت: برای طرح مولد سازی در سال ۱۴۰۴ همین عدد نیز لحاظ خواهد شد. در مورد کارت ایثارگری دو نوع کارت وجود دارد. کارت ایثار ستاد نیروهای مسلح که خدمات از طرف آنها ارائه میشود و دیگری کارت ایثارگری مشمولان قانون جامع ایثارگری است که در یک دوره کوتاه صدور آن متوقف شده، اما در نظر است کارت ایثار بنیاد شهید و امور ایثارگران همچون موضوع کمیسیون پزشکی به روز شود.
جانبازان ۵۰ درصد به بالا بدون نوبت از خودرو داخلی استفاده کنند
معاون رئیس جمهور در مورد موضوع خودرو ایثارگران گفت: این حداقل خدماتی است که به ایثارگران داده میشود. در قانون جامع ایثارگری موضوع خودرو لحاظ شده بود، اما به تاخیر افتاد. در سال ۱۴۰۳ با پشتیبانی دولت چهاردهم و وزیر صمت ارز واردات خودرو تامین شده است، اما برخی افراد فرصتطلب دنبال خرید امتیاز خودرو هستند. در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ واردات خودرو رالحاظ کردیم و امیدواریم شاهد اتفاقات خوب در این زمینه باشیم. در قانون جامع خدماترسانی برای جانبازان ۲۵ تا ۴۹ درصد دارای مشکل حرکتی ظرفیت امکان خودرو داخلی دیده است و جانبازان ۵۰ درصد به بالایی که نمیخواهند از خودروی خارجی استفاده کنند، میتوانند با اولویت و بدون نوبت از خودرو داخلی استفاده کنند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثاگران با اشاره به فرمایشی از امام خمینی (ره) که «همین تربت پاک شهیدان است که تا قیامت، مزار عاشقان و عارفان و دل سوختگان و دارالشفای آزادگان خواهد بود» اظهارداشت: موضوع ساماندهی گلزار شهدا در قانون برای بنیاد با مشارکت دستگاهها اشاره شده است. در مورد بازسازی قبور شهدا دستورالعملی را ستاد نیروهای مسلح تهیه کرده است که با هماهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران اجرا میشود و باید طبق فرمایش مقام معظم رهبری اصالت و هویت مزار شهدا حفظ شود.
اوحدی با بیان اینکه در معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران برنامه ریزی جهت تشکیل شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت انجام شده است، به برخی از برنامههای بنیاد در این حوزه اشاره کرد و گفت: برنامهریزی جهت تولید سریال «شهید صیاد شیرازی» و اجرای ویژه برنامه «شهدای غریب در اسارت» و برگزاری اردو از جمله برنامههای این حوزه است.
انتهای پیام/ 112
∎