شناسهٔ خبر: 69941553 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری خبر داد

رشد ۵۶ درصدی نشخوارکنندگان وحشی در تنگ صیاد

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری گفت: بر اساس سرشماری تابستانه از منطقه حفاظت شده تنگ صیاد، به‌دلیل امنیت ایجاد شده در منطقه و بازگشت نشخوار کنندگان وحشی به منطقه، شاهد ۵۶ درصد رشد جمعیت نشخوارکنندگان وحشی در این استان بوده‌ایم.

صاحب‌خبر -

سعید یوسف‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: در چهارمحال‌وبختیاری برای نشخوار کنندگان وحشی که دو گونه گوسفند و بز وحشی هستند در دو نوبت سرشماری انجام می‌شود.

وی افزود: بر اساس سرشماری تابستانه از منطقه حفاظت شده تنگ صیاد، به دلیل امنیت ایجاد شده در منطقه و بازگشت نشخوار کنندگان وحشی به منطقه، شاهد ۵۶ درصد رشد جمعیت نشخوار کنندگان وحشی در استان بوده‌ایم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری گفت: در این منطقه تعداد زادآوری مناسب، سه‌قلو زایی بز و میش، حفاظت از بره و بزغاله وحشی، برنامه‌ریزی اصولی، مدیریت صحیح و استفاده درست از ظرفیت‌ها باعث رشد و پویایی جمعیت این دو گونه در در استان شده است.

یوسف‌پور عنوان کرد: شیفت شب حفاظت از منطقه تنگ صیاد با همکاری کارشناسان و مدیران ستادی، تهیه دوربین و پهپادهای دید در شب، استفاده از ظرفیت درون و برون سازمانی، تقویت ناوگان خودرویی، استفاده از نیروهای توانمند، رعایت تقویم چرای دام، مدیریت آب منطقه، واکسیناسیون دام‌های اهلی قبل از ورود به تنگ صیاد و اصلاح شیوه مدیریتی در این منطقه از اقداماتی است که برای حفاظت از پارک ملی و منطقه حفاظت شده تنگ صیاد و گونه‌های شاخص آن انجام شده است.

وی ادامه داد: مدیریت صحیح آبشخورها، لایروبی و مرمت سه قنات آسیب دیده در سیل ۱۴۰۱، تأسیس مرکز مدیریت پارک ملی تنگ صیاد، بازسازی کامل موزه تاریخ طبیعی با اعتباری بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان، ایجاد مرکز تشخیص و درمان حیات وحش به عنوان اولین و مجهزترین مرکز در غرب کشور از مواردی بوده که موجب شده است شرایط مناسبی را در منطقه حفاظت شده تنگ صیاد برای گونه‌های جانوری ایجاد کنیم.