به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، جلسه علنی امروز سهشنبه صحن مجلس شورای اسلامی به ریاست محمد باقر قالیباف برگزار شد.
بیشتر بخوانید:
چرا عوارض واردات خودرو تعیین نمیشود؟ / حاجیبابایی: کمیسیونهای مجلس به موضوع گرانیها ورود کنند
نمایندگان مجلس در جلسه امروز رسیدگی به موارد زیر را در دستور کار جلسه خود در صحن مجلس دارند:
- گزارش کمیسیون انرژی در خصوص قطعی برق در فصل سرد و تأمین سوخت نیروگاههای حرارتی کشور با حضور وزرای نفت و نیرو
- گزارش کمیسیون اصل نودم (۹۰) قانون اساسی در مورد گزارش اجمالی رسیدگی به شکایات در حوزه زمین خواری در اراضی منابع طبیعی و کشاورزی
- انتخاب نمایندگان عضو و ناظر در مجامع و شوراها
- ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور
- گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تجارت
- گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح فهرست تصویب نامههای قانونی نامعتبر دوره فترت
وزیر نیرو: در حال حاضر خاموشیها اعمال نمیشود
عباس علی آبادی، وزیر نیروی دولت چهاردهم در جلسه علنی امروز سهشنبه مجلس شورای اسلامی بعد از قرائت گزارش کمیسیون انرژی مجلس درباره قطعی برق در فصل سرد و تأمین سوخت نیروگاههای حرارتی کشور اظهار کرد: تولید و مصرف برق در ایران با دنیا تفاوتهای اساسی دارد. به طوری که علی رغم اینکه از سال ۵۷ تاکنون رشد جمعیت جهان مشابه کشور ما بوده است اما رشد مصرف برق در جهان ۳.۴ برابر و در ایران رشد تولید و مصرف برق ۲۳ برابر شده است. همچنین میانگین رشد مصرف پیک سالانه که طی ۱۰ سال گذشته حدود ۴.۷ درصد بوده است در سال جاری با افزایش ۶۵۰۰ مگاوات به ۸.۷ درصد یعنی حدود دو برابر رسیده است. از طرف دیگر روند افزایش ظرفیت نیروگاهها در دهه گذشته به ویژه در سالهای اخیر متناسب با رشد مصرف نبوده است. به طوری که در پیک مصرف سال جاری این کمبود تا مرز ۲۰ هزار مگاوات ناترازی هم رسیده است.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط ناترازی برق در ۹۰ روز حضورم در وزارت نیرو با همت همکارانم اقدامات مهم و فوری انجام شد و ۱۴ پروژه اصلی از جمله موارد زیر عملیاتی شده است.
علی آبادی تاکید کرد: یک؛ انجام به موقع تعمیرات نیروگاهی به صورت فشرده و آماده کردن نیروگاهها و شبکههای انتقال و توزیع برق که بحمدالله روند شرایط آنها به خوبی پیش میرود و تاکنون تعمیرات بیش از ۴۰ هزار مگاوات نیروگاه به پایان رسیده است. این رکورد بسیار خوبی برای کشور است. دو؛ تکمیل نیروگاههای ناتمام. لازم است تشکر کنم از تمام زحماتی که قبلاً کشیده شده است اما ما تلاش کردیم این نیروگاههای ناتوان را به مدار بیاوریم. تا الان ۱۵۰۰ مگاوات وارد مدار شده و امیدوار هستیم که تا پیک سال آینده هم ما بتوانیم ۱۵۰۰ مگاوات دیگر از این نیروگاه را در مدار تولید وارد کنیم. از شهریور امسال تاکنون حدود ۱۵ نیروگاه تجدید پذیر نیز وارد مدار شده و بیش از ۳۰۰۰ مگاوات دیگر نیز تا قبل از پیک سال آینده وارد مدار خواهد شد.
وی افزود: حدود یک میلیون و پانصد هزار کنتور هوشمند نیز قبل از پیک سال آینده نصب خواهد شد که کمک شایانی به مدیریت مصرف به ویژه مصرفکنندگان پر مصرف در واقع خواهد نمود.
وزیر نیرو گفت: همچنین مدیریتهای شبکه و حبس تولید برق نیز به میزان هزار مگاوات انجام خواهد شد. اقدامات موثر دیگری از جمله موضوع مدیریت مصرف و تهیه پیوست فرهنگسازی که از طریق شبکههای اجتماعی، فضای مجازی، صدا و سیما و رسانهها نیز در دستور کار است که امیدوارم در کاهش رشد مصرف برق موثر باشد. همچنین شناسایی مصرف کنندگان غیر مجاز به ویژه رمز ارزها که تاکنون ۸ برابر سال قبل نسبت به شناسایی آنها اقدام شده است و استفاده از ظرفیت واحدهای نیروگاهی صنعتی دولتی و غیره که از طریق انتقال توافقنامه در دست اجراست از مجموع این تلاشها در حوزه تولید و مدیریت مصرف برق بوده است.
علی آبادی گفت: از سوی دیگر در نظر است تا پیک سال آینده بیش از ۱۰ هزار مگاوات افزایش ظرفیت و کاهش مصرف ایجاد شود، که میتواند گام موثری در کاهش ناترازی برق در سال آینده باشد. البته مجلس محترم شورای اسلامی با قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق کمک ارزشمندی به صنعت برق نموده است که امیدواریم با ادامه این حمایتها و تلاشها شرایط مطلوبتری برای رونق فضای کسب و کار و مشارکت بخش خصوصی برای توسعه این صنعت فراهم شود.
علی آبادی با بیان اینکه چالشی که این روزها با آن مواجه هستیم، چالش تامین سوخت نیروگاهها در زمستان بوده است، گفت: رشد بسیار زیاد مصرف گاز خانگی در سالهای اخیر موجب گردیده که کمبود گاز در زمستان نیز علیرغم آمادگی نیروگاهها برای تولید برق کافی، عرصه را بر تولید برق تنگ نماید. کاهش سوخت گاز تحویلی به نیروگاهها از ابتدای سال جاری و ضرورت استفاده از ذخایر مخازن گازوئیل به عنوان سوخت جانشین جهت جبران آن منجر به کاهش مخازن سوخت گازوئیل گردیده که به منظور جلوگیری از کاهش بیشتر، عملاً نمیتوان از ظرفیت نیروگاه موجود که آمادگی کامل برای تولید برق اضافهتر بر نیاز مصرفکنندگان دارند، استفاده نمود و ناچاراً محدودیتهای برنامهریزی شده طی چند روز برای مشترکان عزیز اعمال گردید.
وزیر نیرو تصریح کرد: خوشبختانه با همکاری ارزنده که توسط وزارت نفت به عمل آمد، گاز تحویلی به نیروگاهها افزایش یافته و همچنین با تحویل سوخت مناسب گازوئیل به نیروگاهها ضمن برطرف شدن محدودیتهای تامین برق، ذخیرهسازی گازوئیل در نیروگاهها نیز در حال افزایش است و انشاءالله با رعایت مصوبه اخیر شورای امنیت ملی این رفع محدودیت ادامه خواهد داشت. مصرف مازوت در نیروگاهها نیز با بهینهسازی سوخت آنها از ترکیب گاز و مازوت کپسول خوب در دستور کار قرار گرفته است که به این ترتیب میتوان از ظرفیت نیروگاههای مازوت نیز حداکثر استفاده را کرد بدون اینکه نگرانی برای شهروندان عزیز وجود داشته باشد.
علی آبادی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در شرایط حاضر کمبودی در تولید برق توسط نیروگاهها نداریم و نیروگاههای ما در آمادگی کامل برای تولید برق هستند.
وی در پایان گفت: در حال حاضر در تامین برق و تولید برق هیچ محدودیتی نداریم. از سوی دیگر ما الان در فصلی هستیم که باید نیروگاه ها را تعمیر و آماده کنیم. ولی به لطف خدا با شتابی که داده شد و اقداماتی که انجام شد، وضعیت به نحوی هست که انشاءالله برای تأمین و تولید برق مشکلی وجود ندارد. این چند روز اخیر هم خوشبختانه وضعیت خوب بوده و ما توانستیم سوخت کافی دریافت کنیم و خاموشی هم در حال حاضر اعمال نمیشود.
اقدامات وزارت نفت جهت تامین سوخت نیروگاهها
محسن پاکنژاد با حضور در جلسه علنی امروز سهشنبه صحن مجلس شورای اسلامی و بعد از قرائت گزارش کمیسیون انرژی در خصوص قطعی برق در فصل سرد و تأمین سوخت نیروگاههای حرارتی کشور، با بیان اینکه گزارش کمیسیون انرژی مبتنی بر واقعیاتی بود که در حال انجام است، عنوان کرد: وظیفه اصلی وزارت نفت انجام اقدامات لازم جهت استخراج نفت خام و گاز خام و سپس فرآورش و پالایش آنها با هدف تولید فرآوردههای مورد نیاز کشور است؛ بخشی از این محصولات تولیدی صادر میشوند و بخش دیگر نیز در بخشهای داخلی مورد استفاده قرار میگیرند.
وی افزود: یکی از مهمترین بخشهای مصرف، نیروگاههای حرارتی هستند که علاوه بر گاز طبیعی از نفت کوره و نفت گاز نیز بر حسب ضرورت باید استفاده کنند؛ بنابراین سبد سوخت نیروگاههای حرارتی شامل سه نوع سوخت گاز، نفت گاز و نفت کوره است که میزان و چگونگی مصرف هر کدام از آنها تابعی از میزان گاز مورد استفاده در بخش خانگی و تجاری است. برهمین اساس طبیعتاً در مواقعی که مصرف گاز خانگی به دلیل برودت هوا افزایش پیدا میکند، گاز کمتری برای سایر بخشها در دسترس قرار میگیرد و مؤلفههای سبد سوخت نیروگاهی به گونهای تنظیم میشوند که سوخت مایع بیشتری مصرف شود به همین دلیل نیز باید ذخایر نفت گاز و نفت کوره همواره در سطح پایدار و متناسب با میزان مصرف قرار داشته باشد تا بتوانیم در این گونه موارد از این ذخایر استفاده کنیم.
وزیر نفت ادامه داد: خوشبختانه دربار نفت کوره سطح ذخایر در وضعیت مناسبی قرار گرفته است و در این رابطه چه در جهت تامین و چه در جهت تحویل به نیروگاهها هیچ مشکلی وجود ندارد. درباره نفت گاز نیز بر حسب تجارب قبلی در سنوات گذشته در نیروگاهها در چنین روزهایی ذخایر باید بیش از ۳ میلیارد لیتر باشد تا شرایط پایدار و مطمئنی را در دوران سرد سال از نظر مصرف نیروگاهی داشته باشیم؛ از ابتدای سال ۱۴۰۳ سطح این ذخایر در وضعیت مطلوبی نبوده و عددی حدود ۲۹۰ میلیون لیتر بوده که عددی بسیار پایین برای ورود به سال ۱۴۰۳ بوده است و این عدد حدود ۸۲۰ میلیون لیتر نسبت به زمان مشابه در سال گذشته کمتر بوده و فاصله زیادی تا ۳ میلیارد لیتر مورد نیاز برای شرایط پایدار نیروگاهی است.
پاکنژاد اظهار کرد: با توجه به سطح پایین ذخایر نفت گاز نیروگاهی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در اوایل مرداد ماه یعنی یک ماه قبل از استقرار دولت چهاردهم طی ابلاغیهای نیروگاهها را به مصرف نفت کوره(مازوت) به میزان ۴۰ میلیون لیتر در روز از ۱۰ مرداد مکلف کرده است و این شرایط کماکان بر اساس ابلاغیه این دبیرخانه ادامه دارد؛ معنا و مفهوم این ابلاغیه آن است که حتی در تابستان هم که شرایط تحویل گاز به گونهای بوده که شرایط نسبتا مناسبی داشته، ولی باز هم باید نیروگاهها از نفت کوره تا سقف ۴۰ میلیون لیتر در روز استفاده میکردند. هدف این ابلاغیه تنظیم سبد سوخت نیروگاهی در راستای افزایش سطح ذخایر نفت و گاز و رساندن آن به حدی مطلوب و پایدار پیش از شروع فصل سرد سال جاری بوده است.
وی عنوان کرد: در واقع به هر میزانی که نفت کوره در نیروگاههای بخاری مصرف شود، گاز کمتری تحویل نیروگاهها میشود و این گاز در نیروگاههای گازی به عنوان جایگزین گازوئیل مورد استفاده قرار میگیرد و به این ترتیب سوخت نفت گاز در نیروگاهها امکان افزایش ظرفیت ذخیره سازی پیدا میکند. از روز ۱۰ مرداد تاکنون نیروگاهها به صورت متوسط ۲۲ میلیون لیتر نفت گاز مصرف کردند که این موضوع متناسباً باعث کاهش ذخایر نفت گاز نیروگاهی شده است. نکته قابل توجه این است که با وجود سطح پایین ذخایر نفت گاز حدود ۱۳۰ میلیون لیتر گازوئیل پالایشگاه آبادان طی ماههای تیر و مرداد صادر شده که این صادرات به نوعی است که ما امروز برای جبران آن باید عدد بیشتری را به عنوان قیمت واردات بپردازیم.
وزیر نفت گفت: در نظر گرفتن همه موارد در ۳۱ مرداد ماه سال جاری موجودی نفت و گاز نیروگاهی چیزی حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون لیتر بوده است که در مقایسه با ۳ میلیارد لیتری که شرایط پایدار ذخایر نفت گاز اصل و همچنین نسبت به سال گذشته ۴۳ درصد کمتر بوده است. وزارت نفت در بدو استقرار نسبت به شناسایی گلوگاههای اصلی اقدام کرد و در این زمینه برنامهریزی جامعی را انجام داده است که از جمله آنها میتوان به افزایش تولید گاز خام اشاره کرد؛ روزانه به طور متوسط بیش از ۲۵ میلیون متر مکعب گاز در حوزه بالا دست در طی سه ماه گذشته به واسطه زحماتی که همکارانمان در شرکت ملی نفت کشیدند افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: افزایش تولید فرآوردههای نفتی اصلی از جمله نفت کوره و نفت گاز در پالایشگاهها با افزایش خوراک تحویلی به پالایشگاهها و اصلاح شرایط فرایندی تا حدود ۵ میلیون لیتر از دیگر اقداماتی است که طی سه ماه گذشته انجام شده است.
پاک نژاد افزود: ناوگان حمل سوخت که یکی از گلوگاههای ما در انتقال نفت گاز وارداتی از سواحل و بنادر جنوبی به سمت شمال کشور بوده افزایش یافته و نفت گاز تحویلی به نیروگاهها نیز به همین دلیل افزایش داشته است. برنامهریزی برای سواپ گاز به عنوان یکی از راهکارهای پیش بینی شده برای افزایش تحویل گاز به نیروگاه انجام شده و در شرف نهایی شدن است. همچنین برنامهریزی برای واردات نفت و گاز نیز به نحو مطلوب انجام شده و این میزان نسبت به زمان مشابه در سال گذشته به مراتب افزایش پیدا کرده است. در زمینه تولید گاز با وجود تعمیرات به تعویق افتاده پالایشگاههای گازی طی ماههای شهریور، مهر و آبان، با انجام برنامهریزی مجدد و شناسایی گلوگاههای تولیدی از جمله کوتاه کردن زمان تعمیرات و افزایش تولید برخی از چاهها، انجام اقدامات اصلاحی در دستور کار قرار گرفته است.
وزیر نفت در پایان خطاب به نمایندگان مجلس تاکید کرد: بدانید که همکاران شما در وزارتخانههای نیرو و نفت تمام تلاش خود را میکنند تا انشاءالله ماههای پیش رو را با کمترین چالش پشت سر بگذاریم.
قالیباف: بیش از ۱۵ هزار مگاوات ناترازی انرژی در تابستان امسال/ قطعی برق نخواهیم داشت
محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جمعبندی گزارش کمیسیون انرژی مجلس در خصوص قطعی برق در فصل سرد و تامین سوخت نیروگاههای حرارتی کشور گفت: باید همه نخبگان جامعه، مجلس شورای اسلامی و دولت به موضوع انرژی توجه کرده و برای آن چارهاندیشی جدی و اساسی داشته باشند.
وی افزود: الان دو وزارتخانه نفت و نیرو به نمایندگی از دولت و مجلس وظیفه انجام دو کار را دارند؛ یک کار تامین پایدار انرژی کشور برای استفاده مردم است. امروز در بحث انرژی مهمترین پیشران ما نفت، گاز و فرآوردهها است و اینها مهمترین ثروت ما هستند چراکه ما در اینجا تولید انجام نمیدهیم و انفالی است که خداوند به ما داده و ما باید از این به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: وظیفه دوم این دو وزارتخانه آن است که بتوانند ارزش افزوده ایجاد و رشد اقتصادی کشور را تضمین کنند و جی دی پی کشور را بالا ببرند.
۱۵ هزار مگاوات ناترازی مصرف انرژی در تابستان امسال
قالیباف یادآور شد: در تابستان ۱۴۰۳ بیش از ۱۵ هزار مگاوات ناترازی در مصرف انرژی داشتیم که طبق گزارش مرکز پژوهشها در همین زمان صنایع ما ۱/۵ درصد افت در تولید و در رشد اقتصادی داشتند و این به معنای خسارت به تولیدکننده و دولت است. خسارت به دولت از این لحاظ است که نمی تواند مالیات از محل سود بگیرد لذا تولید کننده و دولت زمین خوردند.
۲۵۰ میلیون متر مکعب ناترازی انرژی در زمستان ۱۴۰۲
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حوزه گاز گفت: در حوزه گاز در زمستان ۱۴۰۲ ، ما ۲۵۰ میلیون متر مکعب ناترازی انرژی پیدا کردیم آن هم در شرایطی که صنعت را تعطیل کرده و افت فشار داشتیم.
قالیباف با اشاره به خسارتهای وارده شده در عرصه بینالمللی گفت: یک روزی در مواجهه با تهدیدات دشمنان میگفتیم نفت را روی شما میبندیم و اهرم تهدید ما بود اما امروز کدام نفت را میبندیم و کدام بازار را داریم، اگر هم تحریم نباشیم وضعیت تولیدمان معلوم است آیا این خسارت نیست و نباید توجه کنیم؟ در این رابطه دولت ها و مجلس مسئول نیستند؟
وی افزود: آقای وزیر به این موضوع اشاره داشت که حتی اگر تولید هم داشته باشیم معضل ما حمل و نقل است لذا موضوعات ما پیچیدهتر از آن است که در این باره بحث کنیم که مازوت سوزانده شود و یا نشود؟ البته دوستان قول دادند با هماهنگی بین وزارت نیرو و نفت قطعی برق نداشته و سوخت را برسانند.
قالیباف بیان کرد: این وضعیت عمق ناترازی و مشکلات را نشان میدهد؛ این چالش در عرصه بینالمللی و در عرصه داخلی روشن است لذا باید مجلس، دولت و مردم، عزم و اراده ای برای حل این مشکل داشته باشند البته مردم همواره نشان دادند که اگر دولتمردان پای کار باشند مردم همراهی میکنند و سختی را در کوتاه مدت تحمل میکنند. باید حداقل در سال اول ۲۰ تا ۳۰ درصد مشکل حل شود.
رییس مجلس شورای اسلامی در توضیح راهکار رفع مشکل ناترازی گفت: یک اشکال نهادی در حوزه بحث انرژی در کشور داریم که باید این مشکل نهادی را حل کنیم؛ باید مرکز پژوهشهای مجلس، دولت و مجلس با استفاده از نظرات کارشناسی نخبگان جامعه، به طور اساسی به این بحث نهادی توجه کرده و بپذیریم بین این دو تا وزارتخانه تعارض منافع وجود دارد و آنقدر این دو وزارت خانه توسعه پیدا کرده که هماهنگی آن دیگر دست مدیران ارشد و مسئولین عالی وزارتخانه نیست.
روزانه بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فرآورده از کشور قاچاق میشود
وی افزود: روزانه بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فرآورده از کشور قاچاق میشود؛ تردید نکنید این قاچاق سازماندهی شده است و مراکز تولید و مصرفکنندههای اصلی اولین تهیهکنندههای این قاچاق هستند. این حرف را با اطلاع بیان میکنیم پس آیا نباید چاره اندیشی کرد؟ مهم این است که مسئله را به رسمیت بشناسیم.
قالیباف با اشاره به قانون رفع موانع تولید مصوب مجلس یازدهم گفت: طبق بند ح تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۳ وزارت نیرو مکلف بوده تعیین نرخ خرید مصرفکنندههای صنایع بزرگ را در اول سال اعلام کنند که پارسال دی و یا بهمن گفتند که محل درآمد رقم ۴۰ همتی است.
وی افزود: پارسال این ۴۰ هزار میلیارد تومان دچار مشکل شده و امسال هم شهریور و مهر ابلاغ کردند؛ بعد از تصویب این قانون وزیر سابق نیرو گفت که تصویب این قانون باعث نجات نیرو شده اما وضعیت اجرا را همه میبینند.
رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: طبق این قانون باید ۲۵ درصد از این رقم برای خرید تضمینی برقهای تجدید پذیر و ۲۰ درصد بابت مطالبات تولیدکنندگان صنعت برق به بخش خصوصی داده شود؛ برق را از بخش خصوصی خریداری میکنیم اما پولش را نمی دهیم و تبدیل به مشتری بد حساب میشویم. بعد در بودجه سال آینده پیشبینی انتشار ۶۰ همت اوراق برای تسویه دیون وزارت نیرو شده است.
وی افزود: طبق این قانون باید از این رقم ۲۰ درصد بابت نوسازی شبکه فرسوده داده شود؛ اکنون حداقل نزدیک به ۲۰ درصد پرتی داریم. ۱۰ درصد هوشمندسازی شبکه و ۱۰ درصد بابت شرکتهای صنعتی داده شود. به هر حال این ۴۰ همت فرصت سرمایهگذاری است.
قالیباف بیان کرد: این قانون وجود دارد بعد درخواست انتشار ۶۰ هزار همت اوراق را می کنیم. اوراق را هم کسی نمی خرد بعد دستوری به بانکها میدهیم بانکها اضافه برداشت از بانک مرکزی کرده و نتیجه آن تورم میشود، لذا باید کمیسیونهای مجلس و وزارتخانههای مربوطه به این موارد بپردازند.
سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی زیر نظر رئیس جمهور تشکیل شود
وی با اشاره به برنامه هفتم گفت: در قانون برنامه هفتم یک درصد از صادرات نفت خام و میعانات گازی، پنج درصد از سود شرکتهای تابعه و تمام دریافتی از گازهای فلر آمده است. دولت مکلف شده برای ایجاد هماهنگیهای فرابخشی و مدیریت کلان و متمرکز در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی اقدام کند. وقتی مصرف رشد ۵/۵ درصد و رشد تولید چند دهم درصد است نتیجهای جز ناترازی ندارد، پس باید مدیریت بهینه ناترازی انرژی را در طرحهای بهینهسازی انرژی در بخشهای عرضه و مصرف انرژی دنبال کنیم. همچنین سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی زیر نظر رئیس جمهور تشکیل شود.
قالیباف با اشاره به روند اجرای برنامه هفتم در سال اول اجرا گفت: هیچ پیشرانی در کشور برای معیشت مردم، رشد و ثبات اقتصادی مهمتر از انرژی نیست؛ قسم میخورم در پنج سال برنامه هفتم میتوان هر سال حداقل ۷ تا ۸ میلیارد دلار در حوزه بهینه سازی درآمد بدون فعالیت تولید فقط با کنترل هدر دادن و با جلوگیری از بیعرضگیها داشته باشیم تا به چرخه تولید برگردد حالا صبح تا شب جلسه بگذاریم و قانون بنویسیم باز هم این مشکلات حل نمیشود، باید همپیمان شویم که وفاق و همکاری اینجاست. باید دولت و مجلس با مدیریت و با حمایت درست همین یک پیشران را به درستی پیش ببرید تا این تحول رخ دهد.
وی با بیان اینکه ظرفیت معدن حداقل به اندازه نفت است، افزود: باید در مجلس و دولت برای رفع مشکلات وفاق و همت کنیم و دست به دست هم بدهیم. اگر مردم بدانند ما اراده کردیم آنها هم پای کار میآیند.
اصلا شرایط تحقق برنامه هفتم قابل قبول نیست
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: اصلا شرایط تحقق برنامهها دنبال شود، نظارتها هم از جنس مچگیری نباشد البته جایی اگر قانون اجرا نشد حتما ما وظیفه پیگیری داریم ولی حتما نگاه ما اول کمک و حل این مشکلات باشد.
وی تاکید کرد: اگر رفع تورم و رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصادی و ثبات اقتصادی و داشتن دنیا و آخرت میخواهیم، همه اینجاست و باید اولویت قرار دهیم.
پژمانفر: چرا فیلتر در نیروگاههای مازوتسوز نصب نشد؟
حجت الاسلام نصرالله پژمان فر در جلسه علنی امروز مجلس در تذکری گفت: در موضوع ناترازی انرژی مهمترین مسئله، ترک فعلهایی است که صورت میپذیرد.
وی توضیح داد: وزارت نیرو باید برنامههای مشخص و دقیقی در ارتباط با انرژی داشته باشد و براساس برنامهای که به وزارت نفت اعلام میکند، برنامه را جلو ببرد. در زمان ناترازی تصمیمات لحظهای و غیرکارشناسی شوک شدیدی به جامعه وارد میکند.
این نماینده مجلس گفت: در کشور ما ۱۶ نیروگاه وجود دارد که مصرف سوخت این نیروگاهها مازوت است، ۲ نیروگاه بعثت و اصفهان از گذشته به دلیل آلودگی هوا از چرخه سوخت مازوت خارج شدند. اکنون ۳ نیروگاه دیگر شهید منتظر قائم البرز، شهید محمد منتظری اصفهان و نیروگاه شازند را از مصرف مازوت مستثنی کردهاند و از چرخه تولید برق خارج شدهاند.
وی افزود: آیا در دنیا فقط ما مازوت مصرف میکنیم و مسئله آلودگی هوا فقط برای ما مطرح است؟ اینگونه نیست زیرا در نیروگاههای مصرفکننده مازوت دنیا فیلترهایی قرار داده که هم مازوت سوخته شود و هم آلودگی هوا تولید نشود.
پژمانفر گفت: امروز وزارت نیرو باید جوابگوی عدم نصب فیلتر در نیروگاههای مازوت سوز باشد که این کوتاهی انجام شده است. اگر امروز موضوع جمع آوری گازهای فلر و بهینهسازی مصرف سوخت
در خصوص بخاریهای گازی و نانواییها و دیگر مصارف اجرا می شد چنین بحرانهایی به وجود نمیآمد.
سلیمی: باید روزانه ۱۲۰ میلیون متر مکعب گاز ذخیره شود
حجت الاسلام علیرضا سلیمی در جلسه علنی امروز مجلس در تذکری گفت: طبق جدول ۹ ماده ۴۲ قانون برنامه هفتم قرار بود تا پایان برنامه، ۱۲۴ هزار مگاوات ظرفیت اضافه شود که سالی ۱۵ هزار مگاوات میشود.
وی افزود: همچنین در انرژی های تجدید پذیر هم باید ۱۲ هزار مگاوات و در ظرفیت هستهای ۳ هزار مگاوات نصب شود. حالا این سوال وجود دارد که آقایان چه اقداماتی در این رابطه انجام دادهاند؟
سلیمی افزود: طبق بند پ ماده ۴۴ باید روزانه ۱۲۰ میلیون متر مکعب گاز ذخیره کنند که گفته شده ذخیره نکردند چه کسی باید این کار را انجام دهد؟
گودرزی: هزینه مقاومت از هزینه تسلیم و سازش بسیار کمتر است
عباس گودرزی در جلسه علنی امروز سهشنبه صحن مجلس در نطق میان دستور خود با طرح پرسشهایی مبنی بر که «آمریکا از جان امت اسلامی چه میخواهد؟» و «بعضی کشورهای اروپایی دنبال چه هستند؟» اظهار کرد: آمریکا آتشی بزرگ در بلاد اسلامی برپا کرده است و موضوع از این قرار است که مسلمانان و مظلومان عالم مخیر شدهاند بین دو بیراهه؛ یا تسلیم محض شده و تامین کننده خواستههای پایان ناپذیر استکبار باشند و یا تسلیحات آمریکایی و اروپایی دارایی و نسل آنها را نابود خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه زیاده خواهی استکبار حد و مرز ندارد، گفت: رژیم صهیونیستی در منطقه اسلامی به نیابت از اشرار عالم مجری بخشی از این فرایند است و ابزار اهدایی را به نیت نسل کشی مورد استفاده قرار میدهد؛ مگر میشود دم از حقوق بشر زد اما در برابر کودک کشی و مادر کشی آمریکا و رژیم صهیونیستی سکوت کرد؟ ملت ایران تکلیف خود را شناخته است و سمت درست تاریخ ایستاده است؛ ملت پیشتاز ایران در این نبرد بزرگ غافلگیر نخواهد شد و ما نقاط استراتژیک پیرامون خود را شناختیم و در آن نقاط به کمین اشرار ایستادهایم. معادلات عالم و هندسه سیاسی آتی بدون رعایت منافع جبهه حق، یک جانبه نوشته نخواهد شد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه «ما مردم مقتدری هستیم که شریک غم همه مظلومان عالم هستیم»، اظهار کرد: ما ابزار دفاع از خود را مهیا کردهایم و در تجهیز جبهه مقاومت تردید نخواهیم کرد؛ دستان ما بسته نیست بلکه بر ماشه است و میدانیم هزینه مقاومت از هزینه تسلیم و سازش بسیار کمتر است. در هر سطحی که درگیر شویم پاسخ خواهیم داد و برای قوی شدن و ایستادگی در برابر اشرار عالم بدون محدودیت بر حسب نیاز به انباشت نیرو و ابزار اقدام خواهیم کرد.
نماینده بروجرد گفت: خواب استکبار از آن جهت آشفته است که میبیند ملتهای منطقه ابزار مقاومت خویش را شناختهاند و میخواهند سرنوشت خویش را خود تعیین کنند.
گودرزی در بخش دیگری از نطق میان دستور خود با اشاره به برخی مسائل جاری کشور با تاکید بر اینکه اولویت امروز کشور مسکن، تامین کالاهای اساسی و معشیت مردم است، گفت: مسئولان ذیربط موظفند در این خصوص برنامه ارائه دهند؛ ما هیچ برنامهای نداریم که از ابزار استیضاح استفاده کنیم اما وزرای محترم بدانند که خط قرمز مجلس دوازدهم مردم، اقتصاد و معیشت آنها و بحث مسکن و آسایش مردم است؛ اگر قرار باشد کمر مردم زیر بار گرانی مسکن، خودرو و تنگناهای معیشتی خرد شود حتماً ملاحظه را کنار میگذاریم و وزیری که کوتاهی کند و در حد و قواره مسئولیت خود برنامه اقدام نداشته باشد، استیضاح و برکنار خواهیم کرد.
وی در تذکری خطاب به وزیر صمت اظهار کرد: آقای اتابک پاسخ دهید که چرا خودرو یک شبه چند ۱۰ درصد گران شد آن هم بدون هیچ مقدمه و پیش زمینه و خارج از هرگونه آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به مردم؛ آن عزیزی که خودروی خود را شب فروخته تا فردا برای خانوادهاش خرید مجددی داشته باشد و با بیتدبیری شما یک شبه به خاک سیاه نشسته است چه گناهی کرده است؟
این نماینده مجلس در تذکری به وزیر راه و شهرسازی گفت: وزیر راه و شهرسازی گزارش دهد که برای مسکن چه برنامهای دارد. ساخت مسکن مدیر میدانی، بسیج همه امکانات، تجمیع ظرفیتهای کشور و اراده پولادین و کار جهادی شبانه روزی میخواهد؛ وزیر مسکن گزارش دهد که در این ۱۰۰ روز چه کاری انجام داده است. حرف، قیافه و ژست وزیر شدن را گرفتن دردی از دردهای مردم را دوا نمیکند چرا که مردم اقدام و عمل میخواهند.
گودرزی همچنین از وزیر نفت خواست تا درباره عدم دلایل تامین کافی سوخت مورد نیاز نیروگاهها توضیح دهد.
وی در تذکری به خطاب به مسعود پزشکیان رئیس جمهور گفت: خدا شاهد است که ما موفقیت شما را میخواهیم و موفقیت شما را تکلیف خود دانسته و هرگونه کارشکنی در کار دولت را خیانت میدانیم؛ ما معنای وفاق را هم میفهمیم و وفاق به معنای طرف جمعی برای موفقیت در زمینههای اصلاح الگوی مصرف، رونق تولید و اشتغال و رفع ناترازیها که نتیجه آن افزایش امید و اعتماد مردم، تسهیل در امر زندگی ملت، تولید رضایتمندی در جامعه و ایجاد فضای بهتر برای بهزیستی مردم میشود اما متاسفانه برخی وفاق را به انحراف کشاندهاند؛ باید مواظب افرادی که در لباس دوست ظاهر میشوند باشید.
گودرزی در پایان با تاکید بر اینکه قانون برای همه است و همه در برابر قانون برابرند گفت: سکوت دستگاه قضا، مجلس و دلسوزان را به زحمت انداخته است؛ ماده ۲۳۴ برای زمانی است که امری مبهم باشد و نیاز به بررسیها داشته باشد اما تخلف دولت در انتصاب آقای ظریف کاملاً مشهود است و انتظار میرود سازمان بازرسی کشور و دستگاه قضایی به وظیفه خود عمل نمایند.
هشدار ثابتی به یک فرد: داریم تو را رصد میکنیم
امیرحسین ثابتی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز؛ سهشنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ مجلس در نطق خود گفت: اخیرا یکی از افراد در یکی از نهادها که اسمش را نمیآورم در یک معاملهای قرار بود تمام هتلهایش را به جز دو مورد به صورت یکجا به یک مفسد اقتصادی واگذار کند. ظاهرا دستگاههای نظارتی این موضوع را فهمیدند و آن شخص مجبور شده است مزایده برگزار کند. خطاب به آن برادر عزیز در آن بنیاد عرض میکنم که داریم تو را رصد میکنیم. اگر در این مزایده قرار باشد اموال مردم را به قیمت چند ده هزار میلیارد به یک باند مافیایی تحویل بدهی، مطمئن باش در مجلس با تو برخورد خواهیم کرد.
وی همچنین در بخش دیگری از نطق خود با بیان اینکه «دولت اعلام کرده است برای اداره کشور ارز کم دارد و به همین خاطر در لایحه بودجه سال بعد ارز کالاهای اساسی کمتر شده است» به تاثیرات این موضوع بر زندگی مردم اشاره کرد و این خبر را که حق مامورتها در دولت به دلار پرداخت خواهد شد را متناقض با خبر کمبود ارز دانست و گفت: نمیشود که یک مدیر هم به سفر برود و از امکانات سفر استفاده کند و هم حقوق خود را به دلار دریافت کند. باید سیستم اقتصادی و سیاسی کشور را چابک کنیم.
وی در همین زمینه با بیان این که «وزیر صمت افزایش قیمت خودرو را مصوبه دولت قبل میداند» اظهار کرد: به ایشان میگویم این مصوبه را هم مثل حق ماموریتهای خارجی که به ریال بود و باطلش کردید، باطل کنید.
این نماینده مجلس خطاب به رئیسجمهور ادامه داد: چرا برای اداره کشور همان قوانین خوبی هم که هست را اجرا نمیکنید؟ مثالش طرح جوانی جمعیت. چرا به مردم نمیگویید خودشان خانه بسازند؟ نکند برای زمین دادن به مردم هم لنگ اروپا و آمریکا هستیم؟ نکند زمینهای ما را نیز تحریم کردهاند؟ آقای پزشکیان قبل انتخابات گفت برنامه هفتم را اجرا میکند. اما برنامه هفتم درحال نابودی است.
وی ادامه داد: آقای صالحی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی اخیرا اظهار کرده است که در چالههای رآکتورهای هستهای بتن نریختهایم. به ایشان میگویم بله در چالهها نریختیم اما در منافذ حیاتی رآکتورها این بتن را ریختیم. هفته گذشته با چند نماینده به مراکز اتمی کشور رفتم و به چشم بتنها را دیدم.
انتهای پیام/