به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ در حال حاضر فاضلاب بیش از ۳۲ هزار واحد شهری شهرضا به تصفیه خانه فاضلاب وارد و تصفیه اولیه انجام، سپس بخشی از خروجی این آب در محیط زیست رها سازی میشود و افراد فرصت طلب از آن برای کشاورزی استفاده میکنند.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان شهرضا گفت: رهاسازی پساب تصفیه خانه شهرضا در طبیعت موجب آلودگیهای زیست محیطی و منابع آب میشود و استفاده از آن برای مصارف کشاورزی تهدیدی برای بهداشت عمومی است.
مهیار حاجی مالیان افزود: این پساب یا باید به طور کامل تصفیه شود و به چرخه برگردد و یا به شهرکهای صنعتی فروخته شود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شهرضا نیز با اشاره به اینکه تصفیه خانه فاضلاب شهری شهرضا مجوز زیست محیطی ندارد، افزود: بخش زیادی از پساب تصفیه خانه فاضلاب شهرضا در پایین دست تصفیه خانه رها سازی میشود و در طول مسیر برخی افراد با این آب کشاورزی میکنند.
رمضان قبادپور افزود: خروجی تصفیه خانه را هر سه ماه یک بار آزمایشگاه معتمد این اداره آنالیز میکروبی و شیمیایی میکند و نتیجه این آزمایشها نشان میدهد که این پساب برای کشاورزی و آبیاری درختان مثمر مناسب نیست.
وی گفت: این پساب قابلیت رها سازی مستقیم در مسیر رودخانههای فصلی، قناتها و چاههای جاذب را هم ندارد.
مکیه جمشیدی، مسئول زراعت مدیریت جهاد کشاورزی شهرضا هم بار میکروبی پساب خروجی تصفیه خانه فاضلاب شهرضا را بالا اعلام کرد و افزود: این آب به هیچ وجه قابل استفاده برای کشاورزی نیست.
بنابر اعلام روسای ادارات آبفا و امور آب شهرستان شهرضا خروجی این تصفیه خانه ۱۲۰ لیتر بر ثانیه است که حدود ۶۰ درصد از آب خروجی تصفیه خانه فاضلاب شهری شهرضا به شهرک صنعتی رازی برای استفاده صنعتی و ۴۰ درصد هم به شهرداری شهرضا فروخته میشود، اما میزان مشخص شده در قراردادها به وسیله این دو مجموعه برداشت نمیشود.
معاون عمرانی شهرداری شهرضا گفت: در حال حاضر حدود ۵۰ درصد از میزان تعهد شده شهرداری، یعنی ۲۰ لیتر بر ثانیه برداشت میشود و قرار است کار ساخت منبع ذخیره آب به حجم ۲ هزار متر مکعب به زودی آغاز و تا ۴ ماه آینده کل سهم شهرداری برداشت شود.
احمد جمشیدی، مدیر شهرک صنعتی رازی شهرضا هم قطعیهای مکرر برق در چند ماه گذشته را از دلایل برداشت نشدن میزان تعهد شده از پساب اعلام کرد.