پس از چندینماه ریزش تدریجی بازار بورس و بازگشت شاخص به پایینتر از کانال ۲ میلیون واحد، در آبان امسال، این بازار با رشد نسبی تقاضا و گردش معاملات حقیقیها روبهرو شد.
در آبان ۱۴۰۳ خرید حقیقیها نسبت به ماههای قبل بهبود پیدا کرد که احتمالا ناشی از تغییرات مثبت در متغیرهای بنیادی بازار یا سیاستهای حمایتی بوده است.
در این مدت صنایع «سیمان، آهک و گچ»، «سرمایهگذاریها و «فرآودههای نفتی، کک و سوخت هستهای» کمترین تاثیر را بر شاخص داشتهاند.
همچنین ۱۰ شرکت «فولاد مبارکه اصفهان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ملی صنایع مس ایران، پتروشیمی نوری، بانک ملت، سرمایهگذاری تامین اجتماعی، هلدینگ سرمایهگذاری غدیر، پتروشیمی پردیس، پتروشیمی بوعلی سینا و پتروشیمی پارس» بیشترین تاثیر را در روند صعودی بورس داشتهاند.
بررسی شاخص بورس نشان میدهد شاخص در تاریخ ۳ آذر ۱۴۰۳ کار خود را در کانال ۲ میلیون و ۲۵۷ واحدی آغاز کرد و روز گذشته ۵ آذر ۱۴۰۳ به پله ۲ میلیون و ۳۸۹ هزار واحدی رسید که در مدت ۳ روز حدود ۱۳۲ هزار واحد رشد را به ثبت رسانده است.
ارزندهشدن سهام در پی ریزشهای پیدرپی
در همین زمینه پیام الیاسکردی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با میزان در مورد وضعیت شاخص بورس در مدت اخیر و عوامل تاثیرگذار بر آن، گفت: از آغاز دولت چهاردهم بازار بورس حال و روز خوبی نداشت و حوادث مختلف منطقه نیز باعث ریزش پیدرپی شاخص بورس و ارزندهشدن اکثر سهمها در بازار شد.
وی ادامه داد: بعد از آرامشدن منطقه و محدودکردن دامنه نوسان، سازمان بورس با ناشرین، صندوقهای سرمایهگذاری و حقوقیهای بازار جلساتی برگزار کرد و حمایت از بازار آغاز شد.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در دامنه نوسان محدود، بازار به سمتی رفت که با رشد قابل توجهی روبهرو شد و پس از آن خبر افزایش قیمت و افزایش سرمایه خودرو منتشر شد که باعث شد خودروییها سردسته (لیدر) بازار شوند.
به گفته الیاسکردی درحال حاضر نگاهها به سمت خودرو است و بهنظر میرسد تا زمانی که صف خرید خودرو وجود داشته باشد بازار حال و روز خوبی خواهد داشت و شرایط خوبی را تجربه خواهد کرد.
احتمال اصلاح بازار بورس بسیارزیاد است
وی در مورد ادامه روند صعودی شاخص بورس اظهار کرد: بازار بورس در مدت اخیر رشد قابل توجهی داشته و احتمال اصلاح آن بسیار زیاد است.
این کارشناس بازار سرمایه معتقد است که درحال حاضر نرخ دلار بازار آزاد تغییر چندانی نداشته، اما دلار نیمایی و دلار مرکز مبادله روند صعودی داشته که باعث شده بازار سرمایه در شرایط بهتری باشد.
الیاسکردی در مورد عملکرد ۱۰۰ روزه دولت چهاردهم در بازار سرمایه گفت: اولین تبلیغات انتخاباتی پزشکیان در مورد بازار بورس و انتقادات در مورد آن بوده است با اینکه در روزهای اول حمایتی از شاخص بورس دیده نشد، اما با ارزندهشدن سهام حمایتها از بازار آغاز شد.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: مسائل بنیادین بازار مثل کاهش نرخ بهره و مسائل بینالمللی هنوز مطرح است که باید از سوی تیم دولت حل شود چرا که در غیر اینصورت در آینده باعث ایجاد فشارهایی بر بازار سرمایه میشود.
انتهای پیام/