شناسهٔ خبر: 69940649 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عطنانیوز | لینک خبر

چرا نقش سوریه در رویارویی حماس و صهیونیسم کم رنگ بود؟

صاحب‌خبر -

عطنا - اخیرا دکتر کریستین کوتس اولریشسن، عضو بخش خاورمیانه فعال در موسسه بیکر دانشگاه رایس، گفته: ارتباطات امارات احتمالاً در تصمیم سوریه برای عدم دخالت مستقیم در جنگ غزه نقش داشته است؛ به‌ویژه در روز‌های پس از هفتم اکتبر!

هم چنین به اعتقاد کارنلوس، سفیر سابق ایتالیا در عراق، این احتمال وجود دارد که نقش کم رنگ سوریه در خصوص مناقشه غزه، نتیجه رویکرد امارات باشد.

بنظر میرسد که دخالت امارات “ممکن است” به تغییر موضع دمشق در قبال جنگ غزه کمک کرده باشد. چرا که نمایندگان اماراتی همچنین می‌توانند پیام‌ها و اطمینان‌هایی را به همراه داشته باشند که به میانجیگری خطوط قرمز و تفاهم‌های غیررسمی کمک می‌کند و درگیری را پیش‌بینی‌پذیر‌تر و قابل کنترل‌تر مینماید.

با این حال بنظر میرسد که دمشق احتمالاً صرف نظر از مداخله امارات، به هر روی از رویارویی مستقیم با تل‌آویو دوری می‌گزیند.

در تاریخ نهم اکتبر ۲۰۲۳ یعنی دو روز پس از آغاز جنگ اسرائیل با غزه مقامات اماراتی از دولت سوریه خواسته بودند که این کشور را از درگیری دور نگه دارد. مسائل داخلی سوریه پس از سیزده سال جنگ داخلی، عامل موجهی است که به توضیح تصمیمش برای اجتناب از رویارویی نظامی با اسرائیل کمک می‌کند. شاید فشار روس‌ها هم بر سوریه برای اتخاذ موضعی بی‌طرف در قبال جنگ غزه تأثیرگذار بوده باشند. از این‌ها گذشته، با توجه به موضع گروه حماس در اوایل بحران سوریه در سال ۲۰۱۱، رابطه خوبی میان دمشق و این گروه فلسطینی برقرار نبوده است.

حداقل میتوان گفت بشار الأسد طی یک سال اخیر چشمانش را بر روی این مسایل بسته است:

شهادت سرهنگ پاسدار احمدرضا افشاری از نیرو‌های مستشاری هوا فضای سپاه پاسداران ایران در نیمۀ اول مردادماه امسال در پی حملۀ هوایی نیرو‌های ائتلاف به سوریه

ورود کاروان پشتیبانی و لجستیکی متشکل از چهل کامیون مملو از تسلیحات متعلق به ارتش آمریکا از گذرگاه الولید به سمت پایگاه‌های ارتش ایالات متحده در استان الحسکه سوریه

آسیب دیدن جدی مقر تیپ ۴۷ ارتش سوریه در استان حماة توسط موشک‌های اسرائیلی که به عنوان پایگاه نظامی حزب الله عمل میکرد!

نفوذ هشتم سپتامبر نیرو‌های زمینی ارتش اسرائیل در طی یک عملیات هلی برن به تاسیسات تولید  مصیاف سوریه!

حمله اخیر ارتش اسرائیل به گذرگاه‌های مرزی بین لبنان و سوریه که منجر شد تا پل ارتباطی لبنان و سوریه در نزدیکی گذرگاه مطربه در هرمل مورد هدف قرار گیرد! (این نقطه یکی از گذرگاه‌های بشدت حساس برای  ایران بود).

ورود احتمالی بیش از سه هزار نفر از جاسوس‌های موساد به خاک سوریه که حاصل کوچ حدود ۲۲ هزار نفر از شهروندان عرب لبنانی از مرز لبنان به سوریه بوده است.

سکوت دربرابر اسرائیل در خصوص تلاش این رژیم برای ایجاد حصار امنیتی در مرز با سوریه برای جلوگیری از نفوذ جنگجویان محور مقاومت طرفدار ایران.

پرسش کانونی نگارنده این است که تهران باید برای تقویت روابط خود با دولت بشار الأسد فعال تر باشد؛مبادا دیر شود ..

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

روبیکا                         روبینو

بله             ایتا