شناسهٔ خبر: 69939365 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

انگلیس: دادگاه‌های محلی درمورد حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو تصمیم خواهند گرفت 

تهران - ایرنا - به گفته یک مقام دولت انگلیس، دادگاه‌های محلی این کشور باید در خصوص اجرای حکم بازداشت بین‌المللی بنیامین نتانیاهو علیه نخست وزیر رژیم صهیونیستی تصمیم‌گیری کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش دوشنبه شب ایرنا از ایندپندنت، پس از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق این رژیم از سوی دادگاه لاهه، نمایندگان پارلمان انگلیس بارها از هامیش فالکونر معاون پارلمانی وزیر امور خارجه این کشور خواستند تا پاسخی قطعی در مورد اقدام احتمالی انگلیس در این خصوص بدهد.

فالکونر گفت که یک روند قانونی داخلی وجود دارد که باید از طریق دادگاه ها دنبال شود تا «در خصوص تایید و اجرای حکم دادگاه لاهه تصمیم گیری شود.»

وی افزود که این امر «هیچ وقت مورد آزمایش قرار نگرفته است» زیرا هنوز یک متهم معرفی شده از سوی دادگاه لاهه از انگلیس بازدید نکرده است.

فالکونر تاکید کرد، پارلمان انگلیس موضع مشترکی در مورد حاکمیت قانون بین‌المللی به عنوان یک «تعهد مهم» دارد.

وی توضیح داد: دادگاه لاهه یک نهاد مهم و اصلی در اجرای این هنجارها است و موضوعات مربوط به صلاحیت این دادگاه بررسی شد. سه قاضی یافته های خود را صادر کرده اند و فکر می کنم باید به آنها احترام بگذاریم.

فالکونر گفت که همه اقدامات دولت کنونی انگلیس با تکیه بر قوانین بین المللی «هدایت» خواهد شد.

به گزارش ایرنا، دیوان کیفری بین‌المللی که مقر آن در لاهه هلند است، دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنه سازی مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرده است. این برای اولین بار است که دیوان لاهه دستور بازداشت دو مقام ارشد اسرائیلی را صادر می‌کند.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که تعداد شهدای غزه از آغاز جنگ علیه نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون به ۴۴ هزار و ۵۶ نفر و تعداد زخمی‌ها نیز به ۱۰۴ هزار و ۲۶۸ نفر رسید.

رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساخت‌های نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شده‌اند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بی‌سابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید می‌کند.

حملات اسرائیل تنها به نوار غزه محدود نشده است و رژیم اشغالگر قدس، جنگ طلبی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه با حمایت های همه جانبه آمریکا و متحدانش گسترش داده است.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم اشغالگر اعتراف کرده است که با ورود به ماه چهاردهم جنگ، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسرای خود از نوار غزه برسد.