شناسهٔ خبر: 69939254 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

رئیس شورای امنیت سازمان ملل:

وخامت اوضاع انسانی در غزه فاجعه‌بار است

رئیس شورای امنیت سازمان ملل گفت: وخامت اوضاع انسانی در غزه فاجعه‌بار و غیرقابل قبول است. هیچ بهانه‌ای برای محدودیت‌های رژیم صهیونیستی در مقابل کمک‌های بشردوستانه وجود ندارد.

صاحب‌خبر -

نورنیوز- گروه بین‌الملل: باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلیس و رئیس دوره ای شورای امنیت روز دوشنبه به وقت محلی به شورای ۱۵ عضوی امنیت سازمان ملل گفت: وخامت اوضاع انسانی در غزه فاجعه بار و غیرقابل قبول است. قحطی احتمالاً در برخی مناطق نزدیک است و با ادامه زمستان، سختی غیرقابل تصوری که میلیون ها غیرنظامی از جمله کودکان در حال حاضر در غزه با آن مواجه هستند، بدتر می شود.

او ادعا کرد: هیچ بهانه ای برای محدودیت های اسرائیل در مقابل کمک های بشردوستانه وجود ندارد. ما نیاز به حفاظت بسیار بهتر از غیرنظامیان در غزه، افزایش عظیم کمک‌ها و محافظت از سازمان ملل و سازمان‌های بشردوستانه داریم که بتوانند در امنیت فعالیت کنند.

رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل گفت: آتش بس فوری و بدون قید و شرط و آزادی فوری گروگان ها بهترین راه برای تحقق این امر است.

سفیر انگلیس در سازمان ملل یادآور شد: لوایح کنست (پارلمان) اسرائیل در ارتباط با آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا ) به شدت نگران کننده است و می تواند کل عملیات بشردوستانه بین المللی در غزه و ارائه خدمات ضروری بهداشتی و آموزشی در کرانه باختری را به خطر بیندازد.

وودوارد با تاکید بر اهمیت آنروا گفت: آنروا ضروری است. هیچ آژانس دیگری نمی تواند کمک هایی را در مقیاس مورد نیاز به غزه ارائه دهد یا جایگزین خدمت به آوارگان فلسطینی شود. اسرائیل باید اطمینان حاصل کند که آنروا بتواند به عملیات حیاتی خود ادامه دهد.

رئیس شورای امنیت سازمان ملل ادامه داد: ما عمیقاً نگران بی ثباتی در کرانه باختری هستیم. وضعیت اقتصادی وخیم است. ما از دولت اسرائیل می خواهیم که روابط بانکی را حداقل برای یک سال تمدید کند، فوراً درآمدهای مربوط به ترخیص کالا از گمرک را آزاد کند و از گسترش شهرک سازی در سرزمین فلسطین که بر اساس قوانین بین المللی غیرقانونی است، جلوگیری کند.

او تصریح کرد: میزان گسترش شهرک سازی بی سابقه است و ثبات و چشم انداز صلح را تضعیف می کند. فلسطینی ها باید بتوانند بدون ترس از خشونت یا ارعاب زندگی کنند.

سفیر انگلیس تاکید کرد: ما باید برای پایان دادن به جنگ‌های غزه و لبنان، آزادی همه گروگان‌هایی که در یک وحشت غیرقابل تصور به سر می‌برند و متوقف کردن رنج غیرنظامیان، به همکاری خود ادامه دهیم. افراد زیادی جان خود را از دست داده اند. منطقه به صلحی پایدار نیاز دارد که هسته اصلی آن راه کار دو کشوری باشد.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که تعداد شهدای غزه از آغاز جنگ علیه نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون به ۴۴ هزار و ۲۳۵ فلسطینی رسیده است و ۱۰۴ هزار و ۶۳۸ فلسطینی نیز زخمی شده اند.

رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساخت‌های نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شده‌اند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بی‌سابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید می‌کند.

حملات اسرائیل تنها به نوار غزه محدود نشده است و رژیم اشغالگر قدس، جنگ طلبی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه با حمایت های همه جانبه آمریکا و متحدانش گسترش داده است.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم اشغالگر اعتراف کرده است که با ورود به ماه چهاردهم جنگ، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسرای خود از نوار غزه برسد.


نورنیوز