شناسهٔ خبر: 69938449 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ایجاد همدلی بین مدیران و نخبگان اولویت استاندار باشد

یک استاد دانشگاه در خصوص اولویت های استاندار جدید قزوین گفت: ایجاد همدلی بین مدیران و نخبگان و انتصاب افراد شایسته بومی در حلقه اولیه مدیران استان باید اولویت استاندار جدید قزوین قرار گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، کش و قوس‌ها جهت انتصاب اولین استاندار دولت چهاردهم بالاخره به پایان رسید و جناب آقای محمد نوذری با نظر مثبت هیئت دولت به عنوان نماینده عالی دولت در استان قزوین معرفی گردید.
 استانداری ایلام، معاون اجتماعی قرارگاه محرومیت زدایی وزارت کشور، معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری ایلام، رییس قرارگاه مرزی مهران و فرمانداری شهرستان اردل از جمله مسئولیت‌های آقای دکتر محمد نوذری است.
قزوین که شروع استان شدنش را در سال ۱۳۷۵ تجربه کرده بود تاکنون ۱۱ استاندار را در مدیریت عالی استان دیده و جناب اقای نوذری دوازدهمین استانداری هستند که سکان استانداری قزوین را برعهده گرفتند. برخی استانداران قزوین بومی و برخی غیر بومی؛ برخی وابسته به جریانات سیاسی (ازراست تا چپ، سنتی یا مدرن)، اما فراغ از همه این مسائل مردم به کارنامه فرد نگاه می‌کنند به آن نمره می‌دهند.
جعفری فعال سیاسی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: امیدواریم با حضور استاندار جدید توسعه مورد نظر استان محقق شود. استانداران سابق در نظام مدیریتی کشور صاحب صلاحیت بوده اند و به قدر توانایی‌های خود تلاش کردند، اما ممکن است انتظارات مردم محقق نشده باشد، اما سوال اینست که آیا می‌توانستند نقش‌های پررنگ تری داشته باشند؟ پاسخ اینست که بله و قطعا می‌توانستند. 
اصغری استاد دانشگاه در ادامه گفتگو تصریح کرد: ارزیابی یکی از کارکرد‌های سیستم است و در دستیابی به اهداف و چشم انداز‌ها باید موردنظر باشد. چالش مهم مدیریتی در استان قزوین، عدم شناخت از ظرفیت‌های موجود و راهکار‌های لازم است. شاخص‌های ما متاسفانه سنجش پذیر نیست و یاد گرفته ایم حرف‌های کلی بزنیم و این حرف‌ها سنجش پذیر نیستند. اگر مدیر برنامه داشته باشد و آن برنامه مورد سنجش قرار گیرد عامل مهمی در ارزیابی عملکرد یک مدیر است. سیستم بالادستی هم باید در مورد عملکرد مدیر منصوبی ارزیابی‌های لازم را انجام دهد.
جعفری گفت: استانداران گذشته در دوره‌ای حضور داشتند که دو برنامه توسعه استان و کشور درحال اجرا بود. مشکل استان و کشور همین عدم اجرای برنامه هاست. حلقه اول مدیریتی استاندار بازو‌های وی هستند و ما در زمینه متخصص کمبود نداریم. استاندار هم باید از همین ظرفیت‌ها در بدنه مدیریتی استفاده کند.
اصغری گفت: ۱۲ مولفه برای ارزیابی عملکرد استانداران و فرمانداران شناسایی شده است. افرادی که قرار است مسئولیتی در سطوح مدیریتی بر عهده بگیرند بهتر است به این مولفه‌ها توجه داشته باشند. اولین مولفه دانش جغرافیایی فرد یا همان شناخت فرد از محیط بود. از دانش و تجربه زیسته لازم بهره داشته باشد. همراهی و همدلی ایجاد کردن در میان جامعه نخبگانی یکی دیگر از مولفه هاست. پاکدستی که بسیار سخن گفته شده، اما توجهی به آن نشده است. فهم درست از شاخص‌های توسعه یکی دیگر از مولفه هاست. مدیریتی که در راس یک سازمان قرار می‌گیرد باید یک برنامه عملیاتی برای دستیابی به اهداف و برنامه‌های راهبردی داشته باشد. 
جعفری گفت: استفاده از تجارب استانداران سابق نقش مهمی در شناسایی چالش‌ها و ظرفیت‌ها دارد. در مدیریت اصل ده نود داریم که اشاره به این دارد که نود درصد تصمیم گیری‌ها بر اساس اطلاعات و ده درصد بر اساس خلاقیت و عقلانیت تصمیم گیر صورت می‌گیرد. مدیران ما متاسفانه درگیر مسائل روزمره هستند و کمتر به مسائل توسعه و مدیریتی فکر می‌کنند و قطعا باید شرایطی فراهم کنند بر اساس اطلاعات درست تصمیم گیری کنند. 
اصغری تصریح کرد: علم مدیریت در بحث استفاده از تجربیات دیگران به مفهوم مدیریت دانش است؛ بنابراین با آمد و شد یک مدیر برنامه‌های خوب سابق ناقص نمی‌ماند. عدم قطعیت فزاینده، پیچیدگی‌های روبه رشد و تغییرات سرسام آور سه ویژگی مهم جهان امروز از نگاه عقلاست. اینکه به مسائل قومیتی توجه داشته باشیم و بخواهیم آن را ملاک قرار دهیم باید از آن عبور کنیم؛ بنابراین با مختصات افراد شایسته را احصا کنیم و برای موقعیت مختلف قدرت انتخاب داشته باشیم. اصل و انتخاب مدیران باید شایسته سالاری باشد که از جمله زنان و قومیت‌ها هم واجد این شایستگان باشد ما به کیفیت موردنظر خواهیم رسید.
وی اظهار کرد: یکی از اولویت‌های مهم استاندار جدید باید ایجاد همدلی بین مدیران و نخبگان باشد. انتخاب یک تیم خوب با استفاده از نیرو‌های بومی شایسته و ایجاد گفت و گوی سازنده بین شایستگان باید از اولویت‌های استاندار باشد.

 

<div id="video-display-embed-code_11756596"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4391073/11756596?width=600&height=350"></script></div>