شناسهٔ خبر: 69938372 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

سرمایه‌گذاران دفاعی گزینه‌های ترامپ برای ریاست پنتاگون

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: رئیس‌جمهور منتخب امریکا در ادامه پیشنهاد‌های جنجالی برای سمت‌های کلیدی در دولت این کشور، دو نفر از سرمایه‌گذاران بخش دفاعی را به عنوان نامزد‌های وزارت دفاع معرفی کرده است. 
دونالد ترامپ، دو سرمایه‌گذار در امور دفاعی را نامزد سکانداری پنتاگون کرده است. تری استیونز یکی از مؤسسان  Founders Fund و مدیر اجرایی کمپانی صنایع فناوری دفاعی آندوریل و استیون فاینبرگ، میلیاردر امریکایی و رئیس اداره مشاوره اطلاعاتی ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری برای وزارت تصدی وزارت دفاع امریکا پیشنهاد شده‌اند. انتخاب هریک از این افراد، نشانه مثبتی برای استارتاپ‌های دفاعی است که در سال‌های اخیر وارد بازی نظامی امریکا شده‌اند. فاینبرگ از حامیان قدیمی ترامپ و یکی از مدیران اجرایی Cerberus Capital Management است که در تعدادی از شرکت‌های دفاعی سرمایه‌گذاری کرده است. استیونز هم سرمایه‌داری ماجراجوست که صنایع آندوریل را که یکی از شرکت‌ها در مجموعه‌ای رو به رشد از استارتاپ‌های با ارزش فناوری دفاعی است، بنیانگذاری کرده است. نکته حائز اهمیت این است که هم فاینبرگ و هم استیونز برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌هایی که احساس می‌کنند دولت به اندازه کافی سریع عمل نکرده است، فشار آورده‌اند. به گفته همکاران، فاینبرگ پس از افزایش نگرانی از عقب‌افتادن ایالات متحده از رقبایی مانند چین، تصمیم به سرمایه‌گذاری در سیستم فراصوت گرفت. استیونز نیز هشدار داده که شرکت‌های دفاعی ایالات متحده برتری خود را از دست داده‌اند، در حالی که پکن با سرعت بیشتری در حال نوآوری است. 
 ترس دموکرات‌ها از گزینه ریاست اطلاعات ملی
این در حالی است که سناتور‌های جمهوریخواه روز یک‌شنبه، به انتقادات دموکرات‌ها درخصوص تولسی گبرد، گزینه ترامپ برای ریاست اداره اطلاعات ملی امریکا، واکنش نشان دادند. گبرد که ماه گذشته اعلام کرد که به حزب جمهوریخواه می‌پیوندد، بیش از دو دهه در گارد ملی ارتش ایالات متحده خدمت کرده است. او همچنین به عراق و کویت اعزام شد و به گفته گارد ملی هاوایی، در سال ۲۰۰۵ نشان پزشکی رزمی را دریافت کرد. دموکرات‌ها، گبرد را فردی سازشکار می‌دانند که به ادعای آنها روابط نزدیکی با ایران و روسیه دارد و ظاهراً جلسات مخفیانه‌ای را با بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه برگزار کرده بود. تمی داک‌وُرث، سناتور دموکرات از ایالت ایلینوی با اشاره به سفر او به سوریه در سال ۲۰۱۷ به شبکه خبری «سی‌ان‌ان» گفت: «گبرد در آن زمان نماینده دموکرات هاوایی در مجلس نمایندگان بود و طی این سفر با اسد مذاکراتی را برگزار کرد. من فکر می‌کنم او سازشکار است. جامعه اطلاعاتی ایالات متحده، او را به عنوان شخصی تلقی می‌کند که روابط دردسرسازی با دشمنان امریکا دارد. همچنین نگران هستم که او نتواند در مسئله بررسی سوابق موردقبول واقع شود.» مارک‌وین مولین، سناتور جمهوریخواه از ایالت اوکلاهما هم به سی‌ان‌ان گفت: «به زبان آوردن چنین حرف‌های خطرناک و صریحی اشتباه است. خطرناک‌ترین چیزی که او می‌تواند بگوید این است که چنین درجه‌داری در ارتش ایالات متحده سازشکار است و با روسیه سازش می‌کند.» مولین و دیگران استدلال می‌کنند این حجم از انتقاد از سوی دموکرات‌ها به این خاطر است که گبرد حزب خود را رها کرد و متحد ترامپ شد. با این حال، اریک اشمیت، سناتور جمهوریخواه از ایالت میزوری گفت: «فکر می‌کنم اینکه گبرد را به‌عنوان مهره روسیه تلقی کنیم، بسیار مضحک است. این توهین‌آمیز بوده و هیچ مدرکی برای آن وجود ندارد.»