شناسهٔ خبر: 69937986 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان صنعت | لینک خبر

قیمت قطعی حج تمتع تا این تاریخ مشخص می شود

رییس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه قیمت قطعی حج تمتع ۱۴۰۴ تا دو ماه آینده اعلام خواهد شد، توضیحاتی را در خصوص عوامل مربوط به قیمت حج و استفاده از ایرلاین های داخلی ارائه داد.

صاحب‌خبر -

جهان صنعت نیوز، علی رضا بیات امروز ۵ آذر ماه پس از آغاز فرآیند پیش ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۴ با بیان اینکه امسال این مرحله از نام نویسی ودیعه گذاران حج تمتع، نسبت به سال‌های قبل زودتر آغاز شده است گفت: با تلاش همه دست اندرکاران، کار پیش ثبت نام از متقاضیان براساس اولویت‌های اعلام شده در سامانه MAY.HAJ.IR آغاز شده و به صورت روان در حال انجام است.

وی با بیان اینکه کار سازماندهی کاروان‌ها و برنامه ریزی ها برای موسم حج تمتع ۱۴۰۴ زودتر از سنوات قبل انجام می‌گیرد گفت: این مهم به دلیل این است که اقدامات اجرایی به نحو شایسته و مناسبی برای زائران انجام گیرد و دغدغه‌های سال‌های گذشته نیز رفع شود.

رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: همکاران ما در سازمان حج و زیارت در حال برنامه ریزی هستند تا سایر اقدامات اجرایی نیز زودتر به سرانجام برسد که از آن جمله می‌توان به رایزنی برای تعیین تکلیف موضوع هواپیمایی اشاره کرد.

وی افزود: در خصوص اسکان نیز شرایط رایزنی و اجاره هتل‌ها رضایتبخش است و در هر صورت به دنبال رفع نقاط ضعف سنوات قبل و افزایش سطح خدمت رسانی هستیم.

به گفته بیات، سازمان حج و زیارت نه تنها در زمینه برنامه ریزی های اجرایی و آغاز فرایند ثبت نام عقب نمی‌باشد بلکه نسبت به سنوات قبل بسیار پیش تر است.

رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: حدود ۵ ماه فرصت تا آغاز عملیات حج تمتع ۱۴۰۴ باقی مانده و در هر صورت شرایط مطلوبی به جهت برنامه ریزی ها از سوی دست اندرکاران فراهم آمده که امیدواریم خادم خوبی برای زائران باشیم.

وی در خصوص هزینه قطعی حج تمتع، پیش پرداخت و سایر برنامه ریزی های مدنظر توضیح داد: در حال حاضر و در زمان پیش ثبت نام ۱۵۰ میلیون تومان به عنوان علی الحساب از متقاضیان دریافت می‌شود که البته ما تمایل داشتیم که قیمت قطعی حج تمتع ۱۴۰۴ را هرچه زودتر اعلام کنیم اما این موضوع به عوامل مختلفی بستگی دارد.

بیات با بیان اینکه نرخ ارز حج تمتع، نرخ بلیت هواپیما و سایر هزینه‌های اجرایی در هزینه قطعی حج تمتع تأثیر گذار است، ادامه داد: نرخ ارز یکی از عوامل اصلی محسوب می‌شود که در این خصوص نیز در جلسه کمیسیون اقتصادی هیئت وزیران موضوع مطرح شده و نرخ آن در روزهای آتی مشخص خواهد شد.

وی افزود: نهایتاً بعد از مشخص شدن نرخ ارز حج تمتع از سوی دولت و همچنین هزینه‌های هواپیمایی و سایر برنامه ریزی ها، هزینه قطعی حج تمتع ۱۴۰۴ اعلام خواهد شد که تصور می‌کنیم تا حدود ۲ ماه آینده این مهم به اطلاع متقاضیان می‌رسد.

رئیس سازمان حج و زیارت درباره این پرسش که آیا بعد از انصراف در مرحله پیش ثبت نام، مبلغ علی الحساب واریز شده به حساب زائران بازمی گردد گفت: اگر متقاضی به هر دلیلی خواست انصراف خود را ثبت کند، مبلغ علی الحساب به صورت سیستمی به حساب او باز می‌گردد.

بیات همچنین به متقاضیان تشرف به حج تمتع آتی توصیه کرد که هرچه سریع‌تر کار نام نویسی در سامانه MAY.HAJ.IR را انجام دهند تا بعد از ثبت اطلاعات همانند شهر محل سکونت و اعزام، سن، جنسیت ، تحصیلات و …. برنامه ریزی های لازم به خوبی و در زمان زودتر از سال‌های قبل نهایی شود.

رئیس سازمان حج و زیارت درباره ضرورت آموزش‌های اجرایی و بایدها و نبایدهای مربوط به حضور زائران در کشور میزبان گفت: داشتن فرصت کافی برای ارائه آموزش‌های مطلوب در حوزه اجرایی یکی از دلایل اصلی برای آغاز زودتر پیش ثبت نام از سنوات گذشته می‌باشد.

وی به ضرورت آشنایی بیشتر زائران با قوانین و شرایط کشور میزبان به جهت کاهش دغدغه‌ها و مشکلات سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: برای آشنایی بیشتر زائران با بایدها و نبایدها و همچنین لزوم رعایت قوانین در شهرهای مدینه و مکه برنامه ریزی مناسبی صورت گرفته است.

رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: قطعاً در کنار آموزش‌های مربوط به اعمال و مناسک، موضوع آشنایی بیشتر با قوانین در نظر گرفته شده نیز از جمله ضروریات در این حوزه است.

وی زائران کشورمان را افرادی قانونمدار و با فرهنگ خواند و گفت: قطعاً رعایت ضوابط تعیین شده از جمله دغدغه‌ها و اولویت‌های ما و زائران محسوب می‌شود و بدین سبب برای آشنایی بیشتر زائران با موضوعات مربوطه، این آموزش‌ها زودتر و کامل‌تر در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

بیات افزود: در حوزه آموزش و اطلاع رسانی اگر موضوع مقررات و شرایط کشور میزبان را بدرستی تبیین کنیم از معدود مشکلات سالهای قبل در این ایام کاسته می‌شود.

رئیس سازمان حج و زیارت درباره مدت زمان سفر اظهار کرد: تمامی تلاش خود را انجام می‌دهیم تا این مدت زمان را تعدیل کنیم؛ بعضاً به دلیل محدودیت‌ها و شرایط کشور میزبان مجبور هستیم تا این مدت زمان سفر را طولانی کنیم که بعضاً آزاردهنده می‌شود اما تمام تلاش ما این خواهد بود که کاهش مدت زمان سفر به صورت منطقی را دنبال نمائیم.

بیات با بیان اینکه در حج تمتع آتی ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر اعزام می‌شوند گفت: عوامل خدمت رسان از نیمه اردیبهشت ماه عازم سرزمین وحی می‌شوند و کار اعزام زائران نیز از دهه سوم اردیبهشت ماه انجام می‌گیرد.

وی درباره این پرسش که شرایط همکاری با هواپیمایی داخلی در حج به چه نحوی است گفت: این بستگی به شرایط هواپیمایی خودمان دارد اگر بتواند همه امکانات را فراهم کند ترجیح ما هم بر استفاده از هواپیمایی داخلی است اما منافع زائران برای ما حائز اهمیت است که باید بدین مهم نیز توجه شود.

رئیس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: یکی از وظایف من تأمین منافع زائران با حداقل هزینه‌ها است؛ اگر با ایرلاین‌ها خارجی با قیمت مناسبی که قابل رقابت با داخل باشد بتوانیم عملیات را انجام دهیم به آن فکر خواهیم کرد که البته مذاکراتی هم در این رابطه در جریان است.

وی در ادامه توضیح داد: یکی از تلاش‌های دست اندکاران حج و زیارت در سال‌های قبل، کاهش عوامل اجرایی و به دنبال آن افزایش تعداد زائران در نوبت بوده است که در این رابطه نیز ما فرایندهای موجود را برای کاهش عوامل ستادی بررسی می‌کنیم اما در عین حال این موضوع نباید به کاهش خدمت اجرایی برای زائران بیانجامد.

رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: اگر در جایی با کاهش نیروی خدمتگزار زائران با دغدغه یا مشکل این موضوع باید بررسی شود اما تا حد امکان باید به کاهش عوامل بیاندیشیم که این مهم با احتساب توجه به خدمت رسانی برای زائران در نظر گرفته خواهد شد.

وی افزود: معمولاً بین ۴ تا ۵ درصد عوامل اعزام داشته ایم که البته این رقم در برخی سنوات افزایش داشته ولی با برنامه ریزی مناسب و بدون خلل در خدمت رسانی در پی کاهش عوامل هستیم؛ نکته مهم دیگری که باید مدنظر قرار گیرد این است که همه ساله در موسم حج تمتع سهمیه ویزای عوامل وجود دارد و اینگونه نیست که از سهمیه زائران استفاده صورت گیرد بنابراین اینبار نیز سعی ما این است که از سقف ویزای عوامل بهره بگیریم و این مهم از حقوق زائران نباشد.

رئیس سازمان حج و زیارت درباره خادمان افتخاری (در بخش درمانی و …) که در سال‌های قبل در بخش‌های مختلف به خدمت رسانی پرداخته و کمک یار دست اندکاران بودند گفت: یکی از اقداماتی که در از سال‌های قبل صورت گرفته همین موضوع خادمان افتخاری بوده و این مهم فقط در بخش درمانی نبوده بلکه در میان کاروان‌ها نیز زائران جوان‌تر و توامند در حوزه‌های مختلف به یاری دیگر زائران می‌شتابند و صحنه های زیبایی از عشق و خدمت متجلی می‌گردد.

وی افزود: حضور این زائران داوطلب در بخش‌های مختلف به عنوان خدمه زائران، امداد گمشدگان و حتی بازرسی افتخاری و…. تا حد بسیار زیادی کمک کننده به نیروهای اجرایی بوده است بنابراین در این راستا بدین مهم نیز توجه ویژه ای داریم و قدردان چنین زائرانی هستیم.

منبع: مهر