شناسهٔ خبر: 69937862 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

یک مسئول:

امنیت غذایی و توسعه اشتغال پایدار رسالت‌ مرکز تحقیقات کشاورزی است

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: امنیت غذایی و توسعه اشتغال پایدار از رسالت‌های مرکز تحقیقات کشاورزی است.

صاحب‌خبر -

کریم قربانی چهارم آذرماه در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک در زمینه‌های چاپ و ترویج کتاب و مطالعه مباحث فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و ... با جهاد دانشگاهی لرستان امنیت غذایی و توسعه اشتغال پایدار را از رسالت‌های مرکز تحقیقات عنوان کرد و افزود: رویکرد جدید مرکز انجام پژوهش‌های کاربردی برای رفع مشکل اجرا و کشاورزان استان است و با همکاری و هماهنگی محققان با بخش اجرا ضمن انجام تحقیقاتی کامل‌تر از انجام پژوهش‌های موازی جلوگیری شود زیرا عدم مطابقت طرح‌ها با خواسته‌های کشاورزان، هزینه‌های اجرا را افزایش می‌دهد.

وی تصریح کرد: مراکز تحقیقاتی از اجزای مهم بخش نظام تحقیق و توسعه نوآوری و فناوری کشور محسوب می‌شوند و جایگاه مهمی در زمینه گسترش مرزهای دانش و فناوری و حل مشکلات علمی کشور دارند.

قربانی ایستگاه‌های تحقیقاتی این مرکز را یکی از پایگاه‌های مهم با پتانسیل بالا در تحقیق، معرفی و ازدیاد ارقام پر بازده گرمسیری و نیمه گرمسیری در کشور دانست و گفت: نتایج پروژه‌های تحقیقاتی این ایستگاه در سطح ۵۷ هکتار تاکنون برای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور مهم، مرجع و تائیدکننده بسیاری از ارقام معرفی شده در حوزه آبی و دیم کشور بوده است.  

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ضمن معرفی سیمای کشاورزی استان لرستان، گفت: بیش از ۳ درصد محصولات زراعی کشور در این استان تولید می‌شود که محصولات استراتژیک مانند گندم، جو، نخود، لوبیا، کلزا و ... و محصولات دامی (شیر، گوشت گاو و تخم مرغ) استان لرستان با میزان تولید محصولات زراعی بیش از دو میلیون و ۹۰۰ هزار تن و میزان تولید انواع محصولات دامی بیش از ۳۳۵ هزار تن رتبه اول تا چهارم را به خود اختصاص داده است.  

وی اضافه کرد: این مرکز با ظرفیت بالای علمی که دارد، آمادگی آن را دارد تا در تقویت تعامل علمی با جهاد دانشگاهی استان لرستان جهت انتقال و پیاده‌سازی دانش فنی‌های کسب شده اقدامات لازم را به عمل آورد.

فرهاد فرامرزیان، رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان نیز در این مراسم، با اشاره به اینکه جوامع پیشرفته و در حال توسعه برای رشد همه‌جانبه زیرساخت‌های خود باید توجه به فرهنگ کتاب‌خوانی و افزایش سرانه چاپ و مطالعه کتاب را در اولویت قرار دهند، گفت: مطالعه و کتاب‌خوانی مهمترین شاخصه تمدن‌های ماندگار توجه به علم و دانش و کتاب است.

وی با یادآوری اینکه کتاب می‌تواند نقش بسزایی در سلامت روان جامعه داشته باشد، افزود: به منظور همکاری علمی، پژوهشی، آموزشی، اشتراک منابع اطلاعاتی و تجربیات تفاهم‌نامه فی‌مابین جهاددانشگاهی لرستان و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان امضا شد.

فرامرزیان بر لزوم به اشتراک‌گذاری ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی لرستان در حوزه‌های تولید، ترجمه چاپ، نشر کتاب و مجلات تخصصی و فرهنگی تأکید کرد و گفت: جهاد دانشگاهی یک مجموعه منسجم و دارای شبکه توزیع و تولید محتوای کتب است که در این راستا می‌تواند در عرضه و فروش کتاب‌های تخصصی در حوزه تحقیقات و پژوهش‌های کشاورزی فعالیت داشته باشد

انتهای پیام