شناسهٔ خبر: 69936790 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

انتقاد یک عضو حزب اعتدال و توسعه از وضعیت احزاب/ زمان انتخابات تنور انتخابات را گرم می کنند؛ سپس یک رئیس جمهوری می آید که احزاب را زیرپا می گذارد

یک عضو حزب اعتدال و توسعه، تاکید کرد: زمانی که احزاب در جامعه نقش آفرینی داشته باشند، در مقابل مردم پاسخگو خواهند بود و به نوعی می توان گفت احزاب ماندنی هستند، اما دولت‌ها تغییر پیدا خواهند کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رمضان‌علی سبحانی فر، یک عضو حزب اعتدال و توسعه با اشاره به نقش احزاب در کارآمدسازی نظام اجرایی و سیاسی کشور، بیان کرد: اگر به تاریخچه احزاب در کشورهای مختلف نگاه کنیم، کشورهایی که به نوعی احزاب در آن برای اداره امور کشور نقش آفرینی کردند، نشان می دهد که این کشورها به نوعی توسعه یافته هستند. در کشورهایی که به صورت پادشاهی اداره شده و رئیس جمهور یا نخست وزیر آن به صورت تشریفاتی انتخاب می‌شوند نسبت به کشورهایی که  نظام حزبی دارند شرایط متفاوتی دارند.

به روایت ایسنا، وی در ادامه اظهار کرد: دولت ها بایستی در خصوص عملکرد خود به مردم پاسخگو باشند. زمانی که احزاب نقش آفرینی داشته باشند، احزاب در مقابل مردم پاسخگو خواهند  بود. به نوعی احزاب ماندنی هستند، اما دولت ها تغییر پیدا می کنند. زمانی که دولت ها به صورت حزبی روی کار نیامده باشند، با پایان دوره هشت ساله  خود هیچ پاسخگویی به مردم ندارند. آنچه که اتفاق می افتد ماه عسل عملکرد یک رئیس جمهور و یک پارلمان خواهد بود، اما پاسخی به مردم در قبال ضعف عملکرد داده نمی شود.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: اگر حزب نقش تعیین کننده داشته باشد، حزب ماندنی است. طبیعتا مردم عملکرد احزاب را قضاوت خواهند کرد. احزاب ماندنی و پاسخگو هستند اما در حکومت هایی که احزاب نقش آفرین نیستند دولت ها پاسخگو نیستند. باید احزاب را در اداره امور کشور به میدان بیاوریم. باید از ظرفیت احزاب برای پاسخگویی مسئولان به مردم استفاده کنیم. حتی در مسائل مختلفی که در طول دوره یک دولت رخ می دهد، این احزاب هستند که باید در قبال رئیس جمهور خود پاسخگو باشند.

وی در ادامه تاکید کرد: اکنون در کشور ما وضعیت احزاب حد وسط کشورهای بدون حزب و کشورهای دارای احزاب قدرتمند است. احزاب خیلی پاسخگو نیستند. در زمان انتخابات تنور انتخابات را گرم می کنند. سپس یک رئیس جمهوری روی کار می آید که احزاب را زیرپا می گذارد.  لذا رئیس جمهور حتی به احزاب پاسخگو نیست که احزاب بخواهند به مردم پاسخگو باشند. اما کاری که آقای پزشکیان در حال انجام است، کار بسیار خوبی است. احزاب جمعی از نخبگان یک جریان فکری هستند. اینکه رئیس جمهور با این احزاب جلسه می گذارد و نقطه نظرات آنان را اخذ می کند، به نوعی نظرات جمعی از نظرات طیف های فکری مختلف جامعه اخذ می شود.

وی افزود: رئیس جمهور اکنون نقطه نظرات طیف های مختلف را اخذ می کند، این یک حرکت بسیار خوب برای استفاده از ظرفیت احزاب در اداره امور کشور است.

۲۷۲۱۸