به گزارش ایلنا، نصرتاله اکبری در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانههای استان مرکزی، افزود: طرحهای مرتعداری چاه بالا، لنجرود، نوده شهرستان آشتیان، آب عزیز و دلستان سفلی شهرستان محلات، ابراهیمآباد فولادلو شهرستان زرندیه و بابکلوی شهرستان ساوه به مساحت حدود 8500 هکتار در سال جاری به مجریان و بهرهبرداران طرحهای مرتعداری احاله مدیریت شده است و حدود 11 هزار هکتار طرح مرتعداری نیز در شرف احاله مدیریت است.
وی ادامه داد: تاکنون برای سطحی بالغ بر 890 هزار هکتار از مراتع استان مرکزی طرح مرتعداری تهیه و تصویب شده است که از این مقدار سطحی 725 هزار هکتار از آن احاله مدیریت شده و مابقی آن در آینده نزدیک احاله مدیریت خواهد شد. انعقاد قرارداد احاله مدیریت طرحهای مرتعداری به مدت 30 سال شمسی در دفاتر اسناد رسمی تنظیم و پس از امضاء طرفین در صورت رعایت کلیه مفاد مندرج در قرارداد توسط مجریان و بهرهبرداران قابل تمدید خواهد بود.
رئیس اداره امور مراتع ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اظهار داشت: اهداف احاله مدیریت مراتع، حفظ، احیاء، توسعه و بهرهبرداری از منابع پایه آب، خاک و گیاه، حفظ ذخایر ژنتیکی کاهش فشار بر عرصههای مرتعی، بهبود و افزایش پوشش گیاهی و به تبع آن افزایش ظرفیت مراتع، افزایش درآمد و بهبود معیشت بهرهبرداران توانمندسازی جوامع بهرهبردار و استفاده از کلیه پتانسیلهای موجود در عرصه با تأکید بر حفظ کاربری اراضی است.
اکبری تصریح کرد: طرح مرتعداری، سندی است مشتمل بر مجموعه فعالیتهای مربوط به حفظ، احیاء، اصلاح و بهرهبرداری بهینه از منابع که در قالب برنامه زمانی و مکانی معین و همچنین پیشبینی حجم عملیات و برآورد هزینه و درآمد، توسط مجریان و بهرهبرداران مراتع تهیه میشود. همچنین پس از تصویب و تأیید در کمیته فنی ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری مرکزی استان اجرا میشود. با اجرای این طرح، علاوه بر انجام عملیات اصلاحی و احیایی متناسب با شرایط اقلیمی و اکولوژیکی منطقه، بهرهبرداری اصولی همراه با رعایت ظرفیت چرا اجرا میشود.