شناسهٔ خبر: 69931506 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایتنا | لینک خبر

بانک مرکزی: تراکنش ماهانۀ رمزارزها در ایران ۳۵ همت است

رییس کل بانک مرکزی: از آنجا که ارزهای دیجیتال پر ریسک هستند، سیستم بانکی به آهستگی در این سمت حرکت حرکت کرده است.

صاحب‌خبر - در ایران، تراکنش ماهانۀ رمزارزها در کشور ۳۵ همت است.
محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی ایران در یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت این مطلب را بیان کرد.

وی در این زمینه گفت: امروز شبکه شتاب ما با دسترسی ۹۹ درصدی و زمان پردازش کمتر از ۲ ثانیه یکی از قوی‌ترین زیرساخت‌های پرداخت ما است.
به گزارش ایتنا فرزین گفت: پیشگامی ما در ریال دیجیتال و بازار ارز توافقی آغاز شده و طراحی لازم صورت گرفته و کار خود را شروع کرده است.
وی اظهار داشت: با توجه به توسعه هوش مصنوعی، باید ارزیابی سریع از وضعیت جاری داشته و برای سال های آینده برنامه داشته باشیم.
 

حرکت سیستم بانکی ایران به حوزه رمزارزها آهسته است


رئیس کل بانک مرکزی اظهار کرد: قاعده‌گذاری و تنظیم‌گری در حوزه رمزپول‌ها کار بسیار سختی است و تمام کشورها در این حوزه در ابتدا با چالش مواجه شده‌اند. در کل رسم جهانی این است که همواره اول تجارت شکل می‌گیرد و بعد رگولاسیون،  و در حوزه رمزارزها هم همینطور است. هنوز مقررات منسجمی در این حوزه نداریم. کریپتو‌کارنسی‌ها بخشی از crypto assetها هستند که مقرارت آن توسط دستگاه های مختلفی انجام می شود. تحریم باعث می شود تا ما بتوانیم از این ابزار نوین در تجارت کشور استفاده کنیم. در قانون جدید بانک مرکزی، به مقررات‌‌گذاری و نظارت بر کریپتوکارنسی‌ها اشاره شده و این موضوع در دستور کار قرار گرفته است.
فرزین ادامه داد: باید نظارت بر کارگزاران رمزپول‌ها صورت گیرد، اما این نظارت باید چگونه باشد؟ بانک مرکزی مسئول ثبات مالی کشور است و سیاست‌های احتیاطی توسط بانک مرکزی گرفته می‌شود و باید این سیاست برای رمز پول‌ها با احتیاط اتخاذ شود؛ چون رمز پول‌ها موضوعات جدیدی هستند.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: آخرین آماری که از صرافی رمز ارز‌ها به دست آمده این است که ۲۱۸ کارگزار در این حوزه فعال هستند و حدود ماهانه ۳۵ همت و روزانه ۱۰ میلیون تراکنش رقم می‌خورد که روی ثبات مالی کشور تاثیر می‌گذارد؛ بنابراین باید ورود دقیق برای مقررات گذاری به این حوزه داشته باشیم که این ورود به معنای قاعده‌مند کردن است.

وی افزود: سه نوع کریپتو داریم که یک نمونه مانند تتر است و نوع دوم اوراق بهادار که عموما توسط بورس ایجاد می‌شوند و پشتوانه طلا دارند و نوع سوم توکن‌های کاربردی هستند. مقررات کریپتو کارنسی‌ها باید دقیق باشد؛ چون پول هستند. برای همین در ۵ الی ۶ ماه گذشته جلسات خوبی در مورد کریپتو کارنسی‌ها گذاشته‌ایم؛ نکته ما این است که دستگاه‌های دیگر نیز ورود کنند؛ چون مقررات گذاری مواردی مانند ماین کریپتو کارنسی‌ها در وزارت صمت صورت می‌گیرد.

فرزین اظهار کرد: به زودی مقرراتی در مورد رمزپول‌ها در هیات عالی تصویب می‌شود تا خیال افراد فعال در این حوزه راحت شود.
 

وعده ریال دیجیتال


رییس بانک مرکزی همچنین در باره ریال دبجیتال گفت: ریال دیجیتال یکی اولویت‌های بانک مرکزی است که می‌تواند کارایی و اثر بخشی سیستم پرداختی کشور را گسترس دهد. در حال حاضر ۲۳ کشور در حال مطالعه بر روی ارز دیجیتال ملی خود هستند و ما نیز در حال مطالعه و کار بر روی این موضوع هستیم و به صورت آزمایشی در جزیره کیش ریال دیجیتال فعال است و ما در تلاس هستیم ریال دیجیتال را تقویت کرده و در کشور گسترس دهیم.