رییس اداره پیشبینی هواشناسی استان کرمانشاه روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پیرو هشدار زرد شماره ۲۶ مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ با توجه به تقویت سامانه بارشی، سطح هشدار صادر شده بویژه برای نیمه غربی و نواحی شمالی استان به نارنجی افزایش مییابد.
سعید قاسمی اضافه کرد: سامانه بارشی حاکم بر جو منطقه تا اواسط روز چهارشنبه استان را تحت تاثیر قرار خواهد داد بطوریکه افزون بر تشدید نسبی وزش باد که در برخی نقاط با گرد و خاک نیز همراه میشود؛ به تناوب سبب بارندگی، رعد و برق و احتمالاً رگبار پراکنده تگرگ در سطح استان خواهد شد.
وی با اشاره به مخاطرات ناشی از بارش باران، وزش باد، رعد و برق و احتمال بارش پراکنده تگرگ اظهار کرد: این شرایط از روز سه شنبه تا صبح چهارشنبه بویژه در نیمه غربی و نواحی شمالی استان شامل پاوه، روانسر، جوانرود، ثلاث باباجانی، سرپل ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب، دالاهو و اسلام آباد غرب مشاهده خواهد شد.
رییس اداره پیشبینی هواشناسی استان کرمانشاه ادامه داد: بر همین اساس آبگرفتگی معابر عمومی، رواناب و احتمالاً سیلابی شدن برخی مسیلها، لغزندگی جادهها و کاهش میدان دید، احتمال وقوع خسارت به دلیل برخورد صاعقه و بارش تگرگ، اختلال در ناوگان حمل و نقل جادهای و هوایی، احتمال وقوع خسارت به باغات و مزارع کشاورزی پیش بینی می شود.
قاسمی نسبت به پاکسازی کانالها و آبراههها، پرهیز از کوهنوردی و قرار گرفتن در مناطق مرتفع و محلهای با خطر برخورد صاعقه، محافظت تجهیزات برقی در برابر رعد و برق، احتیاط در رانندگی، اجتناب از ترددهای غیرضروری، آمادگی دستگاههای اجرایی و اطلاع رسانی به موقع از طریق رسانه های محلی تاکید کرد.
وی افزود: با خروج سامانه مذکور و ریزش هوای سرد در منطقه طی ۲ روز پایانی هفته، در حالیکه بارشی برای سطح استان نخواهیم داشت؛ دمای هوا (بخصوص کمینه دمای شبانه) در غالب نقاط، به شکلی محسوس کاهش مییابد که این کاهش دما در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه شرایط را برای تشکیل مه صبحگاهی بویژه در مناطق سرد و معتدل فراهم خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، هشدارهای هواشناسی دارای سه سطح زرد ، نارنجی و قرمز است، زمانی که سازمان هواشناسی هشدار زرد رنگ صادر میکند به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند، این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد، داشته باشند و از سوی دیگر مسوولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
هشدار نارنجی شدت بیشتری از هشدار زرد رنگ دارد و در این نوع از هشدار پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود، هشدار نارنجی رنگ جهت آمادهباش دستگاههای مسوول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود.