شناسهٔ خبر: 69927430 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

طرح قاضی در مدرسه طرحی برای آگاهی‌بخشی به دانش آموزان درسنین نوجوانی و جوانی

طرح قاضی در مدرسه طرحی برای آگاهی‌بخشی به دانش آموزان درسنین نوجوانی و جوانی است که در مدارس استان کرمانشاه اجرا می شود.

صاحب‌خبر -


 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه،  رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب شهرستان کرمانشاه با حضور در دبیرستان استقلال ناحیه ۳ آموزش و پرورش شهر کرمانشاه در قالب (طرح قاضی در مدرسه) ضمن دیدار با دانش‌آموزان و مدیریت و معلمان این واحد اموزشی؛درباره نقش مهم آگاهی‌بخشی در سنین نوجوانی و جوانی و پیشگیری رشدمدار افزود: پیشگیری رشدمدار از زیرشاخه‌های پیشگیری اجتماعی است که متمرکز بر کودکان و نوجوانان در معرض خطر بوده و هدف از آن مداخله در دوره‌های مختلف رشد اطفال و نوجوانان در معرض بزهکاری به منظور پیشگیری از تکراری شدن بزهکاری در بزرگسالی است.

 منوچهر فتاحی ادامه داد: یادگیری و آگاه‌سازی از سنین پایین باعث نهادینه شدن این آموزش‌ها در افکار آنها شده و سبب می‌شود تا در بزرگسالی نتایج آن در اجرای بهتر قوانین و در زندگی روزمره آنها دیده شود.

فتاحی یکی از نکات مهم در اجرای این طرح را توجه به شرایط سنی و اجتماعی جامعه هدف عنوان کرد و گفت: با توجه به نسل نوجوان و متفاوتی که با آنها روبه‌رو هستیم، لزوم استفاده از کارشناسان به‌روز، مطلع از آسیب‌های اجتماعی امروز جامعه، جوان و باتجربه بسیار مهم است و آشنایی با مسائل و دغدغه‌های این نسل امری حیاتی در اجرای ثمربخش این طرح است.

رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب شهرستان کرمانشاه اظهارداشت: آگاه‌سازی دانش‌آموزان از خطرهای بزهکاری اجتماعی و آموزش حقوقی با توجه به مقتضیات سنی و حساسیت‌های دوران بلوغ و بحران هویت در این برهه سنی و خطراتی همچون آشنایی با افراد نااهل بسیار مهم و نکته ظریف و مهمی است که در این آموزش‌ها باید مد نظر قرار گیرد.

وی اضافه کرد: هوشیاری و هدایت افراد در این سنین نقش مهمی در پیشگیری از اعتیاد، جرائم اینترنتی و آسیب‌های ویژه مجازی دارد و در کنار آن، آگاه‌سازی والدین و معلمان بسیار اثرگذار است.

وی با اشاره به گسترش استفاده از فضای مجازی در بین جوانان، نوجوانان و حتی کودکان افزود: به دلیل پیشرفت و گسترش علم و تکنولوژی و لزوم استفاده از وسائل الکترونیکی به ویژه موبایل در چند سال اخیر و دسترسی آسان به فضای گسترده اینترنت، باعث ورود خرده‌فرهنگ تهاجمی کشورهای دیگر به جامعه امروزی شده است که در بسیاری از مواقع باعث بروز، بی‌پروایی، بی‌خیالی و حتی ترویج بزهکاری در شهرها به خصوص شهرهای بزرگ شده که موجب نگرانی برای خانواده‌ها و جامعه شده است که در صورت ناشناخته ماندن و رصد نشدن و جلوگیری نکردن از آنها، اثرات مخربی بر خانواده ها و بخصوص دانش آموزان خواهد داشت و شکاف بین نسلی بیشتری بین فرزندان و والدین ایجاد می‌کند.

وی با تاکید بر هویت‌بخشی جوانان در جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی، گفت: در کنار آگاه‌سازی و آموزش ارزش‌های دینی و اخلاقی، بالا بردن اعتماد به نفس، هویت‌بخشی، آشنایی با فرهنگ و قوانین حاکم بر جامعه، راهکار موثری در اجرای این طرح است.