شناسهٔ خبر: 69926953 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

خشونت‌های مذهبی در پاکستان 80 قربانی بر جای گذاشت

مقامات دولت پاکستان پس از چند روز درگیری خونین میان شیعیان و سنی‌ها در شمال غرب این کشور که ۸۲ کشته و بیش از ۱۵۰ زخمی بر جای گذاشته است، شامگاه یکشنبه از برقراری آتش‌بس هفت‌روزه خبر داده اما محقق نشده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا به نقل از فرانس ۲۴، پاکستان کشوری با اکثریت سنی است، اما ولسوالی کرم در استان خیبر پختونخوا ـ در نزدیکی مرز با افغانستان ـ دارای جمعیت زیادی از شیعیان است که هر از چندی علیه این جامعه کوچک حملات خونین و وحشتناکی صورت می‌گیرد.

آخرین حمله خشونت‌آمیز روز پنج‌شنبه، 1 آذر آغاز شد. دو کاروان جداگانه از مسلمانان شیعه که تحت اسکورت پلیس در حال حرکت بودند، در کمین قرار گرفتند و حداقل ۴۳ نفر از آنها به دست افراد مسلح کشته شدند. این سرآغاز جدیدترین جنگ فرقه‌ای در منطقه بود.

یکی از مقامات محلی که خواست نامش فاش نشود گفت: درگیری‌ها و حملات کاروان‌ها در ۲۱، ۲۲ و ۲۳ نوامبر ۸۲ کشته و ۱۵۶ زخمی برجای گذاشته است. در میان کشته‌شدگان ۱۶ نفر سنی هستند، در حالی که ۶۶ نفر متعلق به جامعه شیعه بودند.

تا اواخر روز شنبه ۳۰۰ خانواده از هر دو طرف محل زندگی خود را ترک کرده‌اند و درگیری‌ها با سلاح‌های سبک و سنگین ادامه دارد. خطوط تلفن همراه و اینترنت در کل منطقه قطع شده و تردد در معابر و بزرگراه‌ها به کلی متوقف است.

پس از سه روز خونین، فعلاً دسترسی به شبکه تلفن همراه در منطقه کرم قطع شده و از رفت و آمد خودروها در بزرگراه اصلی جلوگیری می‌شود.

آفتاب علم آفریدی، وزیر دادگستری در پیشاور، یک‌شنبه گفت دستیابی به آتش‌بس فرصتی برای رسیدگی به مسائل اساسی فراهم می‌کند.

ماه گذشته نیز دست‌کم ۱۶ تن شامل 7 زن و 5 کودک در یک درگیری میان شیعیان و سنی‌های منطقه جان دادند. پیش از آن، خشونت‌های دو ماه تابستان امسال نیز به مرگ ده‌ها تن از دو طرف منجر شد. کمیسیون حقوق بشر پاکستان شمار کشته‌های سه ماه اخیر، تا آغاز دور تازه درگیری‌ها در روز پنج‌شنبه گذشته را دست‌کم ۷۹ تن برآورد کرده بود.

بخشی از درگیری‌های منطقه کرم، غیر از اختلافات مذهبی میان شیعیان و سنی‌ها از جدال ریشه‌دار میان قبایل و طوایف ناشی می‌شود و بخشی نیز مانند آخرین درگیری، بر سر نزاع سرزمینی در خیبر پختونخوا است.

این درحالی‌است که حکومت بومی و شبه نظامیان(اف سی) و ارتش در منطقه حضور دارند اما در پایان دادن درگیری‌ها و فضای متشنج هیچ دخالتی نمی‌کنند و فقظ نظاره‌گر هستند. 

کارشناسان معتقدند در واقع این درگیری با توطئه‌های برخی ارگان‌های اطلاعاتی ارتش ایجاد شده است. 

این درحالی است که دولت ایالت خیبر پختونخواه با دولت مرکزی پاکستان در رقابت بوده و در این میان مردم این کشور به‌ویژه مردم مظلوم پاراچنار قربانی می‌شوند.
انتهای پیام