نورنیوز-گروه اجتماعی: معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: این دانشجویان به نظام و کشور اعتقاد کامل داشته و علاقه مند به تحصیل و خدمت به کشور هستند و اگرچه خطایی هم کرده باشند در کمیته انضباطی در حال بررسی است.
مسعود حبیبی ادامه داد: از آنجایی که نگاه کمیته انضباطی دانشگاه تربیتی است و این دانشجویان اخراجی در فضای ناآرام رفتارهایی داشتند که احکام برای آنها در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ صادر شده بود، اکنون حکم آنها متوقف شده و پرونده هایشان در حال بررسی است.
وی اظهار داشت: با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر عفو و دستور رئیس جمهور، حداکثر ۶۰ دانشجوی علوم پزشکی که احکام ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ را داشتند به کلاس درس بازگشتند.
***بازگشت دانشجویان و اساتید مشکلدار به دانشگاه تربیت مدرس
همچنین سرپرست دانشگاه تربیت مدرس هم از بازگشت تمامی دانشجویان و اساتید مشکلدار این دانشگاه که مشکل و پرونده جدی نداشتند خبر داد و گفت: این بازگشت شامل افرادی که پروندههای قطعی قضایی داشتند، نمی شود.
یوسف حجت ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: تلاش کردم دانشجویان و اساتید دانشگاه تربیت مدرس که مشکل و پرونده های جدی نداشتند، از اوایل ترم جدید به دانشگاه برگردند. در این راستا خوشبختانه چندین نفر از اعضای هیات علمی ما بر سر کلاس های خود برگشتند.
وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه در گذشته با حدود سه نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس قطع همکاری صورت گرفته بود. همچنین چندین نفر از دانشجویان هم که مشکل داشتند مشکلشان برطرف شد. البته اگر دانشجو یا اساتیدی که پرونده های خاصی داشته باشند امکان بازگشتشان وجود نداشته باشد، قضیه جداگانه ای دارند که شامل بازگشت های اخیر نمی شوند.
سرپرست دانشگاه تربیت مدرس افزود: منظور از پرونده این است که این افراد حکم قطعی قضایی نداشته باشند. در بین دانشجویان ما موردی نداشتیم که محکومیت قطعی قضایی داشته باشند.
***جریان اخراج دانشجویان و اساتید چه بود؟
در جریان نا آرامی های سال 1401 و 1402 برخی از دانشجویان و اساتید دانشگاه ها اخراج و یا تعلیق چند ترم شدند.
برخی ازدانشجویانی که با تعلیق مواجهه شده بود در نهایت به تحصیل بازگشتند اما دانشجویان اخراجی همچنان بلاتکلیف مانده بودند.
اخراج دانشجویان به عنوان سرمایه های ملی از دانشگاه همواره مورد انتقاد رسانه ها و مردم و کارشناسان بوده است. که با عوض شدن دولت و روی کار آمدن دولت چهاردهم این مطالبه دانشجویی بیشترمورد توجه قرار گرفت در نهایت رئیس جمهور به این مساله واکنش نشان دهد.
***اولین واکنش رئیس جمهور
در همین زمینه و چندی بعد از انتخابات ریاست جمهوری و در اوایل شهریورماه رئیس جمهور از دستور بازنگری در اخراج دانشجویان و برگشت به تحصل آنها سخن گفت. رئیسجمهور در جلسه معارفه وزیر جدید علوم، فناوری و تحقیقات درخصوص ماجرای دانشجویان اخراجی گفت: دانشجو نمیتواند آدم بدی باشد و دانشجو که اعتراض میکند، من هم باید جوابش را بدهم؛ یا حرفش حق است که باید اطاعت کنم یا اینکه اشتباه میکند که هدایتش میکنم.
مسعود پزشکیان گفت: به وزرای بهداشت و آموزشوپرورش هم گفتهام همه اساتیدی که به هر طریقی دانشگاه آنها را لغو قرارداد یا اخراج کرده، بازنگری کنند و دانشجویان را برگردانند.
پس از آین سخنان ریاست جمهوری در 27 شهریور با دستور وزیر بهداشت اجرای احکام برخی دانشجویان محکومشده متوقف شد.
***دستور وزیر برای بازگشت دانشجویان
بر اساس این گزارش در27 شهریورماه وزیر بهداشت دستور بازگشت دانشجویان تعلیقی به دانشگاه را صادر کرد.
محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستور توقف احکام تمام دانشجویانی را که در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تعلیق شدهاند، صادر کرد.
این دستور در پینوشتن نامه تقاضای دکتر مسعود حبیبی معاون جدید دانشجویی ـ فرهنگی این وزارتخانه صورت گرفته است.
*** دانشجویان اخراجی ثبت نام کنند
چند روز بعد از دستور وزیر بهداشت، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به بررسی مجدد احکام انضباطی ۲ سال اخیر دانشجویان گفت: این دانشجویان از ترم تحصیلی جدید در دانشگاه های خود می توانند ثبت نام کنند.
دکتر مسعود حبیبی اظهار داشت: پس از حوادث سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در دانشگاهها، احکامی از سوی کمیتههای انضباطی دانشگاهها و کمیته مرکزی وزارت بهداشت، صادر شده بود که بعد از فروکش کردن حوادث، مقام معظم رهبری تاکید داشتند که باید با رأفت اسلامی با دانشجویان برخورد شود.
دکتر حبیبی با بیان اینکه تمام احکام کمیته انضباطی در دو سال گذشته چه حکم اخراج که البته زیاد نیست، چه انتقال به دانشگاههای دیگر و یا تعلیق، مشمول بررسی مجدد شد، از توقف تمامی احکام تا زمان بررسی مجدد خبر داد و گفت: این دانشجویان از ترم تحصیلی جدید در دانشگاههای خود ثبت نام کرده و مشغول به تحصیل میشوند
**سازمان امور دانشجویان بیانیه داد
در ادامه این روند ابتدای مهرماه بود که سازمان امور دانشجویان در اطلاعیهای اعلام کرد: دانشجویانی که دارای حکم اخراج یا تعلیقند و پرونده آنان در فهرست رسیدگی مجدد قرار نگرفته، میتوانند اعتراض خود را همراه با مستندات و رأی صادره به این سازمان ارسال نمایند.
همچنین سخنگوی وزارت علوم از پیگیری جدی و تشکیل چند کارگروه مستقل برای بررسی پرونده استادانی که به هر دلیلی در سه سال گذشته قطع همکاری شدهاند و دانشجویانی که با مشکلاتی نظیر تعلیق در تحصیل یا اخراج از دانشگاه روبهرو میباشند، خبر داد و گفت: «پروندههای دانشجویان با قید فوریت و در چهارچوب قانون و مقررات در شورای مرکزی انضباطی دانشجویان بررسی میشوند.»
دو روز بعد و در چهارم مهرماه هم خبر برگزاری اولین جلسه هیات عالی تجدیدنظر و رسیدگی به شکایات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتشر شد که در آن به بررسی و تصمیمگیری درخصوص یک پرونده دانشجویی و اتخاذ تصمیمات لازم برای آن تصریح شد.
***اظهارات رئیس سازمان امور دانشجویان
همچنین رئیس سازمان امور دانشجویان سعید حبیبا در حاشیه اختتامیه جشنواره ملی سلامت دانشجویان گفت: در رابطه با دانشجویان اخراجی در مجموع ۳۵۰ پرونده به سازمان امور دانشجویان رسیده بود.
وی ادامه داد: در فراخوانی هم که اعلام کردیم حدود ۱۴۰ الی ۱۵۰ پرونده به دست ما رسیده است (البته ارسال پروندهها هنوزم ادامه دارد) که بررسی کردیم، پروندهها دارای ایرادات شکلی و ماهوی بوده، بنابراین یک گروه از حقوق دادنها توسط وزیر علوم تشکیل شد این پروندهها را بررسی کردند و ایرادات آن را احصا و به وزیر علوم گزارشی دادند.
وی ادامه داد: وزیر علوم نیز بر اساس اختیارات ماده ۱۰۳ شیوه نامه رسیدگی به تخلفات دانشجویان، این موضوع را به سازمان امور دانشجویان ارجاع دادند که رسیدگی شود برای همین یک بخشنامه به همه دانشگاهها ابلاغ کردیم. در آن بخشنامه با اشاره به عفو رهبری و فضایی که بعد از اتفاقات ریاست جمهوری، رخ داد و یک مطالبه را بین دانشجویان ایجاد کردند، وزیر علوم بر این نکته تاکید کردند و لذا در این بخشنامه به روسای دانشگاهها تاکید کردیم تا رسیدگی و ارائه رای نهایی در ارتباط با این پروندهها، دانشجویان در سر کلاسها حاضر شوند تا آراء نهایی صادر شود.
نورنیوز∎