شناسهٔ خبر: 69923638 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

فؤاد سنیوره: به لحظه امضای توافق آتش‌بس در لبنان نزدیک شده‌ایم

نخست‌وزیر پیشین لبنان با افشای اینکه اسرائیلی‌ها درخواست زمان بیشتر برای به پایان رساندن بانک اهداف خود دارند، اظهار کرد که لبنان و رژیم صهیونیستی در حال نزدیک شدن به ساعت امضای توافق آتش‌بس هستند.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: «فؤاد سنیوره» نخست‌وزیر پیشین لبنان در گفتگویی با شبکه خبری «الجزیره» اظهار کرد: مذاکرات میان لبنان و رژیم اشغالگر اسرائیلی همراه با کابوس استمرار حملات در جریان است و اسرائیلی‌ها از زرادخانه تسلیحات و مهمات آمریکایی استفاده کردند و غیرنظامیان لبنانی را هدف قرار دادند که موجب درد و رنج شدیدی برای آنها شد.

سنیوره گفت: باید آتش‌بسی سریع و دائمی برقرار و قطعنامه ۱۷۰۱ اجرا شود، دولت لبنان باید ضامن باشد و درباره هیچ مساله‌ای در ارتباط با حاکمیت لبنان بی‌توجهی نشود.

نخست‌وزیر پیشین لبنان درباره موضعگیری خود درخصوص راه‌حل‌هایی که در حال حاضر پیشنهاد شدند، گفت: باید بر موضوع آتش‌بس تاکید شود و همزمان باید آمادگی واقعی برای پایبندی به قطعنامه ۱۷۰۱ باشد، زمانی که این قطعنامه در سال ۲۰۰۶ به تصویب رسید، اسرائیل به آن عمل نکرد و حزب‌الله نیز آن را اجرا نکرد.

او درباره کمیته‌ای که برای پیگیری اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ به ریاست آمریکا و عضویت چند کشور دیگر مطرح شده، گفت: اگر قطعنامه ۱۷۰۱ اجرا شده بود، ما به این مرحله نمی‌رسیدیم، لبنان باید نجات پیدا کند زیرا آنچه برایش اتفاق می‌افتد مساله بسیار خطرناکی است و شرایط نمی‌تواند به همین شکل ادامه یابد.

سنیوره در ادامه بر لزوم انتخاب رئیس‌جمهوری برای لبنان با اجرای قانون اساسی تاکید کرد و گفت: زمانی که رئیس‌جمهور انتخاب شود و یک دولت با اختیارات کامل روی کار بیاید، مسوولیت امور را به دست ‌می‌گیرد و برای جلب اعتماد دوباره لبنانی‌ها به کشورشان اقدام می‌کند، بی‌توجهی به حاکمیت و منافع لبنان کافی است.

«علی حیدر» تحلیلگر سیاسی نیز در گفتگو با الجزیره درباره تحولات پیاپی در لبنان به ویژه مذاکرات جاری در سایه حملات اظهار کرد: مقاومت لبنان معادله خود را تحمیل کرد و توانست رویکرد اسرائیل درباره جبهه لبنان را تغییر داده و رژیم اشغالگر را مجبور کرد که از سقف بلند (خواسته‌های) خود دست کشیده و بپذیرد که در مسیر سازش با طرف لبنانی قدم بردارد.

دکتر «مهند مصطفی» کارشناس مسایل رژیم صهیونیستی نیز گفت: رویکرد استراتژیک اسرائیل مستلزم سازش با لبنان است و تشدید تنش جاری میان حزب‌الله و اسرائیل نشان‌دهنده نزدیک شدن به سازش است.

اسرای صهیونیست در غزه

دکتر مصطفی درباره تحولات پرونده اسرای صهیونیست در غزه و بیانیه اخیر گردان‌های القسام، شاخه نظامی جنبش حماس درباره کشته شدن یکی از اسرای زن صهیونیست در حملات جاری به شمال نوار غزه، تاکید کرد: اخیرا مساله اسرا با قدرت به عرصه سیاسی و نظامی اسرائیل بازگشت و با آغاز اعتراض‌ها به کشته شدن سربازهای اسرائیلی در نوار غزه همزمان شد، اسرائیلی‌ها همچنان می‌گویند چرا سربازها برای اهدافی سیاسی و ایدئولوژیک به غزه بروند تا بیهوده کشته شوند.

این کارشناس مسایل رژیم صهیونیستی در ادامه یادآور شد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم به موسسه نظامی و امنیتی آن به دلیل موضعگیری‌اش درباره جنگ و تاکیدش بر اینکه استمرار جنگ علیه غزه بی‌فایده است و جنبش حماس از شروط قبلی خود دست برنداشته، به شدت حمله کرد.

«سعید زیاد» پژوهشگر مسایل سیاسی و استراتژیک نیز شرح داد: مقاومت فلسطین روی برگ برنده اسرا برای تحت فشار گذاشتن رژیم اشغالگر حساب باز کرده بود اما در این زمینه موفق نبود، با این حال این برگ برنده هنوز وجود دارد چراکه تمامی اسرا کشته نشدند، همینطور مقاومت به عملیات‌های خود برای خسته و فرسوده کردن ارتش اشغالگر ادامه می‌دهد و خساراتی را به آن وارد می‌کنند که اسرائیلی‌ها تحمل آنها را ندارند.

«توماس واریک» مسوول سابق وزارت خارجه آمریکا در امور خاورمیانه نیز درباره موضعگیری دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب این کشور درباره پرونده اسرای صهیونیست در غزه گفت: ترامپ موضعگیری سختگیرانه‌ای را در مقابل جنبش حماس اتخاذ خواهد کرد.

واریک با اشاره به اینکه «واشنگتن در گذشته به ارائه داده‌های اطلاعاتی به اسرائیل برای یافتن افراد بازداشت شده اکتفا کرد»، احتمال داد که «ترامپ پس از به دست گرفتن قدرت تیم‌هایی را برای بازگرداندن اسرا به ویژه آنهایی که دارای تابعیت آمریکایی و تابعیت دوگانه هستند، اعزام کند.»