به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ امید به میانجیگری برای آتشبس در غزه و لبنان در دستور کار نشست گروه هفت است که با حضور وزرای کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده در خارج از رم در حال برگزاری است. در اولین روز از این گردهمایی ۲ روزه، وزرای خارجه کشورهای عربستان سعودی، مصر، اردن، امارات متحده عربی و قطر و همچنین دبیرکل اتحادیه عرب به گروه هفت میپیوندند.
وزارت خارجه ایتالیا اعلام کرد: «با شرکای خود درباره راههای حمایت از تلاشها برای دستیابی به آتشبس در غزه و لبنان، ابتکارات برای حمایت از مردم و ارتقای افق سیاسی معتبر برای ثبات در منطقه گفتوگو خواهد شد.»
گروه موسوم به «پنججانبه» متشکل از ایالات متحده، عربستان سعودی، اردن، مصر و امارات متحده عربی برای نهایی کردن طرح فردای جنگ برای غزه کار میکند.
همچنین این فوریت وجود دارد که تا قبل از روی کار آمدن دولت جدید «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا در ژانویه پیشرفتی حاصل شود، چون پیشبینی میشود ترامپ سیاستی را دنبال کند که به شدت به نفع رژیم صهیونیستی باشد تا آرمانهای فلسطینیها.
«آنتونیو تایانی» وزیر امور خارجه ایتالیا هفته گذشته پس از صدور حکم دستگیری «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق این رژیم از سوی دادگاه کیفری بینالمللی، موضوع دیگری را به دستور کار گروه ۷ اضافه کرد.
ایتالیا یکی از اعضای موسس این دادگاه است و میزبان کنفرانس رم در سال ۱۹۹۸ بود که آن را به وجود آورد. اما دولت دستراستی ایتالیا پس از حملات حماس در ۷ اکتبر از حامیان قاطع رژیم صهیونیستی بوده و در عین حال کمکهای بشردوستانه برای فلسطینیان در غزه هم ارائه میکند.
به گزارش آسوشیتدپرس، دولت ایتالیا مواضع محتاطانهای اتخاذ کرده و بر حمایت و احترام خود از دادگاه لاهه تاکید میکند، اما ابراز نگرانی میکند که این حکمها دارای انگیزه سیاسی بوده باشد.
«ناتالی توچی» مدیر اندیشکده موسسه روابط بینالملل مستقر در رم، گفت ایتالیا به دنبال ایجاد یک جبهه متحد بر اساس حکم دادگاه کیفری بینالمللی است، حداقل در میان شش کشور عضو گروه هفت که از امضاکنندگان اساسنامه آن هستند؛ همه بجز ایالات متحده.
اما توچی در مقالهای در روزنامه «لا استامپا» هشدار داد که این اقدامی پرخطر است، زیرا ایالات متحده تمایل دارد خطمشی گروه هفت را دیکته کند و حکم دادگاه کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو را «ظالمانه» توصیف کرده است.
ناتالی توچی با یادآوری توسل ایتالیا به قوانین بینالمللی برای درخواست حمایت از نیروهای حافظ صلح ایتالیایی سازمان ملل که در جنوب لبنان مورد حمله قرار گرفتهاند، گفت: «اگر ایتالیا و سایر امضاکنندگان نتوانند خط حقوق بینالملل را حفظ کنند، نه تنها آن را از بین میبرند، بلکه بر خلاف منافع ما عمل میکنند.»
بحث اصلی دیگر نشست جی۷، اوکراین است. تنشها از زمانی که روسیه هفته گذشته با یک موشک بالستیک آزمایشی و مافوق صوت به اوکراین حمله کرد که جنگ تقریبا ۳۳ ماهه را تشدید کرد، افزایش یافته است.
«آندری سیبیها» وزیر امور خارجه اوکراین روز سهشنبه در نشست گروه هفت در شهر فیوگی ایتالیا حضور خواهد داشت و ناتو و اوکراین قرار است در همان روز در بروکسل مذاکرات اضطراری برگزار کنند.
این در حالیست که «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه میگوید این حمله انتقامی از بابت استفاده کییف از موشکهای دوربرد آمریکا و بریتانیا است که قادر به حمله به عمق بیشتر خاک روسیه هستند. کرملین نسبت به پمپاژ تسلیحاتی به کییف و طولانی شدن درد و رنج مردم اوکراین هشدار میدهد و تاکید دارد که استفاده اوکراین از تسلیحات دوربرد فقط مذاکرات را به تاخیر میاندازد.
∎