امین اله وردی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برخی از عوامل باکتریایی در نسل های بعدی گله های مادر موجب بروز خسارات گسترده اقتصادی و بهداشتی می شوند.
وی اضافه کرد: اداره کل دامپزشکی استان در راستای حفظ سرمایه های ملی و پیشگیری از بروز خسارات اقتصادی و جلوگیری از شیوع بیماری های مشترک بین انسان و حیوان نسبت به مراقبت و پایش بیماری های باکتریایی و ویروسی در مزارع پرورش مرغ مادر اقدام می کند.
این مسوول با بیان اینکه طرح پایش ومراقبت هر ۴۵ روز یکبار به صورت مستمر انجام می گیرد گفت: ضمن اخذ نمونه خون از مرغ های مادر، نسبت به بررسی واحدها از نظر بیماری های سالمونلوز و مایکوپلاسموز اقدام می شود.
اله وردی افزود: مهم ترین عامل در کنترل بیماری های یاد شده در مزارع مرغ مادر، رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه ای در مزارع و مراقبت و پایش مداوم گله در طول مرحله تولید است.
اله وردی افزود:در هشت ماهه ابتدایی سال جاری، اداره کل دامپزشکی استان، در ۴۲ مورد بازدید از مزارع مادر، بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ قطعه نمونهبرداری شده و نمونهها برای انجام آزمایش سرمی نمونه خون و تخم مرغ مزارع مرغ مادر به آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی استان ارسال شده است.
به گزارش ایرنا، صنعت پرورش مرغهای مادر گوشتی و تخمگذار یکی از صنایع بسیار مهم در زمینه پرورش ماکیان است که صنایع فرودستی و حتی بالادستی را بشدت متاثر میکند.
صنایع پرورش مرغ مادر گوشتی و تخمگذار با تأمین تعداد مورد نیاز جوجه یکروزه گوشتی و تخمگذار، سهم بسزایی در تأمین پروتئین مورد نیاز جوامع انسانی دارند.
از آنجایی که راندمان تولیدمثل در این صنعت بسیار حائز اهمیت میباشد، هر عاملی که موجب کاهش درصد تخمگذاری، کاهش میزان باروری گله و یا کاهش درصد جوجهدرآوری شود، بهشدت میتواند بر تولید جوجه یکروزه و لذا قیمت جوجه تأثیرگذار باشد.
پیامد نهایی آن افزایش قیمت محصول نهایی (یعنی گوشت مرغ و تخممرغ) خواهد بود.
استان زنجان دارای ۲۲ واحد مزرعه پرورش مرغ مادر گوشتی، یک واحد مزرعه پرورش مرغ مادر تخمگذار و پنج واحد پرورش بوقلمون مادر گوشتی است.