شناسهٔ خبر: 69922892 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

تعاونی روستایی حامی طرح‌های نوین کشاورزی - اکونیوز

اقتصاد ایران: تعاونی روستایی با حمایت مردم در مناطق محروم می‌تواند با ارائه تسهیلات و برگزاری کلاس‌های آموزشی برای جایگزینی کشت محصولات کم آب به اشتغالزایی و توسعه روستاها کمک کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، کریم چوپانی متولد ۱۳۵۶ رئیس هیئت مدیره تعاونی تأمین نیاز مشاغل تسهیلگران روستای کردار شهرستان اسکو است. ابتدای کار این تعاونی در سال ۱۳۹۶ با راه اندازی صندوق قرض الحسنه ای بود که با هدف اشتغال‌زایی به وجود آمد و به صورت گروهی فعالیت می‌کرد. چهار گروه بیست نفره با ماهیانه ده تا بیست هزار تومان نقدینگی به صندوق کمک می‌کردند که از محل این آورده هر سال به پانزده نفر وام قرض‌الحسنه پرداخت می‌شد.

رفته رفته تسهیلات بیشتر شد بعد با همکاری ریش سفیدان و بزرگان روستا تصمیم گرفتند. صندوق‌ها را توسعه دهند و در قالب تعاونی فعالیت کنند که با کمک اهالی و طبق مسیری قانونی انجام شد.

طبق اساسنامه برای هر فرد سهمی در حدود سیصد و پنجاه هزار تومان در نظر گرفتند. با استفاده از افراد خبره طرح‌هایی را آماده کردند. برای این کار با نهادهایی همچون بسیج سازندگی جهت گرفتن وام همکاری داشتند.

این تعاونی کلاس‌های آموزشی در حوزه کشاورزی هم برگزار می‌کند که کل روستا از این کلاس‌ها استفاده می‌کنند. با بروز به خشکسالی‌ها و با توجه به اینکه این روستا در حوزه آبگیر دریاچه ارومیه هستند سعی می‌کنند کشتی را جایگزین کنند که مصرف آب کمتری دارد. از این رو در کلاس‌ها کشت کلزا به جای گندم را آموزش می‌دهند.

در این منطقه هفده روستا وجود دارد که از میان آنها هشت روستا واقعاً محروم هستند. این گروه برای آنکه خدمتی به این روستاها انجام دهند با اداره صنعت و کشاورزی تفاهم کردند و کالاهای اساسی را به قیمت دولتی گرفته و میان روستاییان توزیع می‌کنند. تاکنون چندین تن شکر، برنج، مرغ و گوشت منجمد را توزیع کرده‌اند.

آن‌ها همچنین برای زنان سرپرست خانوار هم تسهیلات کم بهره تهیه می‌کنند که بتوانند از مسیر قالیبافی و تابلوبافی هزینه‌های خود را تأمین کنند.

این تعاونی افراد نیازمند را پس از دریافت کمک رها نمی‌کند و اجازه نمی‌دهد واسطه‌ها دسترنج آن‌ها را به یغما ببرند. بنابراین در بازاریابی به آنها کمک می‌کنند و محصولات آن‌ها را بی واسطه می‌فروشند.

علاوه بر این‌ها در ذیل تعاونی گروه‌های جهادی را هم سازمان داده‌اند که در مواقع سیل و زلزله به مردم کمک می‌کنند و در حالت عادی هم خانه محرومین را بازسازی می‌کنند.این گروه تاکنون توانسته دو خانه ۱۲۰ متری برای محرومان بسازد.

باغداران این منطقه مجبور بودند برای چیدن محصولات خود و آماده سازی برای فروش از تبریز سبد بیاورند. این تعاونی بنا دارد یک کارخانه تولید سبد احداث کند تا این نیاز بر طرف شود.

در حال حاضر مردم منطقه بر این باورند که اگر همه تعاونی‌ها این‌گونه پیش بروند مشتاقانه از آن حمایت می‌کنند. مردم همیشه به آن‌ها مراجعه کرده و می‌گویند اگر کود، سم، نهاده‌های دامی و دیگر اقلام مورد نیاز را هم تعاونی توزیع کند خیال ما راحت است. شاید لازم باشد تعاونی دیگری برای رفع این نیازها تشکیل شود. یعنی هر چقدر این تعاونی‌ها زیاد باشد خدمت به مردم بیشتر خواهد بود.

برچسب‌ها: